Acil olarak bi bakabilirmisiniz acaba ??? :(

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
İyi günler ben dün çiftimi kuşçuya götürmüştüm aldığım yere ve dişiyi değiştirmek istiyordum çünkü erkekle anlaşamıyor gibi çünkü erkek çiftleşmek istiyor gibi ama dişi istemiyor gibi :S ( dişinin ceresi kahverengi oldu sanki kızgınlığa girdi gibi ) ve kuşcu bana dediki dişin kızgınlığa girmiş ama erkek çiftleşmek istemiyor dişi istiyor ama erkek istemiyor dedi bende bu durumu anlamadım :S napmam gerekiyor bu durumda erkeği nasıl kızıştırırım :S erkek çiftleşmek ister gibi ama dişi istemez gibi anlamadım gitti bi yardım ederseniz sevineceğim :( :(  Kuşların resimleride bunlar :

http://img248.imageshack.us/img248/2403 ... f0114t.jpg
http://img30.imageshack.us/img30/5379/fotoraf0100a.jpg
http://img185.imageshack.us/img185/7186/fotoraf0099.jpg
http://img838.imageshack.us/img838/2581 ... f0098h.jpg

lütfen yardım edin :( bide üstatlar hani kızıştırmak için salma yöntemi varya ama ben evde 1 çift olarak baktığım için ayrı ayrı kafeslere koysam öyle olurmu acaba ? kızışırlarmı öyle ? bi yardım ederseniz çok sevineceğim :)

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
selahattin abicim nijer'i hep koyuyorum hiç eksik etmiyorum yemliklerinden ve E vitamini olarak ne verebilirim en etkili olarak ve dediğim gibi ayrı kafeslere koymam işe yarar mı siz olsaydınız ne yapardınız :(

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Selahattin abi peki bu e vitamini takviyesini nasıl yada neyle yapabilriz. ilaç sebze meyve vs vs  bu takviye neyle yapılır? Saygılar

Selahattin abi msjımda  yanlışlıkla (selahattin)  yazmışım kusura bakma. Düzelltim abi

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
CaSuS' Alıntı:
Selahattin peki bu e vitamini takviyesini nasıl yada neyle yapabilriz. ilaç sebze meyve vs vs  bu takviye neyle yapılır? Saygılar
mehmet abinin  dediğine katılıyorum cevaplarını sabırsızlıkla bekliyorum selahattin abicim :)

Serdar SÜRKECÜ

Uzman Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
Sirkeci
E vitamini spirulina, bitkisel yağlar, zeytinyağı, mısırözü yağı, ayçiçek yağı, buğday tohumu, baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, kahverengi pirinç, yulaf ezmesi, süt, yumurta, soya fasulyesi, keten tohumu E vitamini bulunan yiyecekler arasındadır. Badem, fındık, kabak çekirdeği, tahinde de  E vitamini bulunur.

İlaç olarak da Evit-se kullanabilirsiniz.

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Serdar bey yanıtınız ve paylaşımınız için teşekürler.

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
bitkisel yağlar, zeytinyağı, mısırözü yağı, ayçiçek yağı ve süt'ü suluklarına koyup versem olurmu ? yoksa suyuna karıştırarak mı veriyim nasıl vermem lazım bunları ve mehmet abinin sayesinde konu biraz dağılmış gibi fakat benim cevabıda tam olarak alabilirmiyim acaba ? kuşlar için ne yapıyım ayrı kafes felan işe yarar mı ? napmam gerekiyor lütfen konumla ilgilide cevap verirseniz sevineceğim :)

Serdar SÜRKECÜ

Uzman Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
Sirkeci
Bu kadar yağ ve süt karışımını sulukta tüketeceklerini hiç sanmıyorum, yumurta mamasının içine az miktarda zeytinyağı ilave ederek verebilirsin, buğday çimlendirerek verebilirsin ve haftada birgünde yeşillik verebilirsin. Bu yollarla  E vitamini kazandırmış olursun. Kafeslerinde birbirlerini görecek şekilde ayırabilir, bir süre anlatılan yöntemlede E vitamini takviyesi yapabilirsin. Mamayı çok yoğun verip hayvanı yağlandırmamaya da dikkat et.

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
yok serdar abicim :d hepsini bi arada vermiyeceğim tabikide :D kuşlar o şekilde öledebilir :D fakat 1 gün zeytinyağı bi gün süt diye suyuna karıştırıp versem olurmu ve zeytinyağını mamaya koyarsam cıvık olmaz mı mama ? ve benim kuşları ayırmamı tavsiye edermisiniz kızışırlarmı o şekilde ??

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
napmam gerekiyor acaba ? tam ve net bi şekilde cevap alabilirmiyim acaba lütfen :( kafeslerini ayırmalıyımıyım kızışırlarmı bu şekilde ? , yoksa aynı kafeste durup o şekilde mi kızıştırmaya çalışıyım ? ve zeytinyağı felan bunları ayrı olarak karıştırıp değilde tek tek olarak sularına katıp mı veriyim ? lütfen bi cevap :S

babadostum

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Yorulmaz
Arkadaşım bende acemi olarak muhabbet bakımı yapıyordum. Bu site sayesinde yavaş yavaş işi öğreniyorum. Benim kuşumda dişi kuş erkeği sürekli hırpalıyordu. Kuşları arkadaşların dediği gibi birbirlerini görecek şekilde ayrı kafeslere koydum yaklaşık bir yada birbuçuk ay ayrı kaldılar kendimce mamalar ve sebze takviyesi yaparak enerji kazandırmaya çalıştım. Arkadaşlar yağlanmasını önlemek için ara sıra uçurmamı tavsiye etmişlerdi bende kuşları evin içerisinde saldığımda salar salmaz diyebilirim kuşlarım eşleşti. Şimdi kuşlarımı yine arkadaşların tecrübesine dayanarak aynı kafese koydum ve yuvalık astım. Şuana kadar bir sorun yok gibi gayet iyi anlaşmaya başladılar. Ben arkadaşların tecrübelerinden fazlasıyla faydalandım umarım seninde işine yarar. Selamlar