Acil Yardım - Dişi kuş yumurtaları altında tutamıyor

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Merhabalar, çiftimin 5 tane yumurtası var. Kontrol ettim hepsi dolu. Dişi kuş yatıyor. Fakat bir sorun var. Yumurtaların bir kaç tanesi dişi kuşun altında olmuyor. Sağda solda duruyor. Yani altında tutamıyor yumurtaları.

Bu sorunu nasıl aşabiliriz? Hepsini altına topluyorum yuvalık küçük olduğu için sağa sola kaçıyor yumurtalar yine. Yuvalığın yumurta çukuru çok derin değil. O yüzden oluyor.

Acaba mukavvadan yuvarlak daireler kesip orayı yükseltsem böylece yumurtalar çukurdan çıkmasa olur mu? Dişi kuş kalkar mı yumurtalardan?

Bir fikir lütfen. 

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Bir kağıt bardağın ağız kısmını keserek bir daire elde ettim. Böylece çukur oluşturdum. İçine yumurtaları koydum, şimdi yumurtalar sağa sola gidemiyor.  inşallah dişi kuş kalkmaz... Bekliyorum.

Çağrı SÜPAHÜ

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.youtube.com
Adı
Çağrı
Soyadı
SİPAHİ
Merhaba dişiler iç güdü olarak her şeyi bilir ve zamanında gerçekleştirirler. Sizin olay rastlanılan bir olay çoğu zaman 5-6 yumurta varsa 3 üne yatar 3 üne daha sonra yatar soğutmazlar merak etmeyin.

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Çağrı SİPAHİ' Alıntı:
Merhaba dişiler iç güdü olarak her şeyi bilir ve zamanında gerçekleştirirler. Sizin olay rastlanılan bir olay çoğu zaman 5-6 yumurta varsa 3 üne yatar 3 üne daha sonra yatar soğutmazlar merak etmeyin.
Bu teknik bilgiye ihtiyacım vardı teşekkürler.

zeynel mert

Üyemiz
Adı
zeynel
Soyadı
mert
yumurtaları çevire çevire sırasıyla ısıtırlar ama zeminde önemli biraz talaşla etrafını çevir yumurtalar kaçmasın yada en güzeli keçe koymak yuvaya

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Zeynel MERT' Alıntı:
yumurtaları çevire çevire sırasıyla ısıtırlar ama zeminde önemli biraz talaşla etrafını çevir yumurtalar kaçmasın yada en güzeli keçe koymak yuvaya
Teşekkür ederim Zeynel Bey. Yumurtalar biraz soğuk olunca tedbir aldım. Kartonlardan beş tane kare karton kestim. Yuvalığın boyutunda. Sonra bunların ortasına yuvarlak delik açtım. Böylece derinlik arttı. Bunu yuvalığın zeminine koydum. Beklemeye başladım. Allahtan kuş kalkmadı yumurtalardan. Kontrol ettim. Kemirmiş kartonları biraz.

Daha iki gün rahatsız etmem. Korktum biraz. :)