ACIM BÜYÜK

ALÜ KARTAL

Yeni Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Kartal
SELAM ARKADAŞLAR ÇİFTLERİMDEN  BİRİNİN  6 YAVRUSU VARDI 5 İNİ BÜYÜTÜP DISARI ATTI EN SON KÜÇÜK VARRUYUDA DIŞARI ATMIŞ DAHA TÜYLERİ BİLE CIKMAMIŞTI BEN TEKRAR YUVAYA KOYDUM BU SEFER KAFA GÖZ NE VARSA PARCALAMIŞ NEDEN BÖYLE BİR ŞEY YAPTI ŞİMDİDE YUVADAN CIKMIYOR YUMURTLAYACAK GALİBA
      YUVAMDA İLK DEFA BİR ÖLÜM GERCEKLEŞTİ VE COK GARİP OLDUM

ALÜ KARTAL

Yeni Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Kartal
BENİM ANLAMADIGIM DİGER YAVRULARA BİRŞEY YAPMADI SON KÜÇÜK YAVRUYU KAFA GÖZ PARCALADI

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Ali Bey, Geçmiş Olsun. Acınızı tahmin edebiliyorum..
    Malesef ki, Kuşlarımızın Fiziki sağlıkları kadar Psikolojik sağlıkları da önemli..
    Yuvalıkta hala bir önceki kuluçkasından 4-5 yavru varken yeni kuluçkanın ilk yumurtasını; Yanında 3-4 yavrusu varken yeni kuluçkasının 2. yumurtasını yumurtayan kuşlarda var..
    Yavru döven/öldüren kuşlar, bunu bir çok sebepten dolayı yapabilirler ama çözümü yok, bir sonraki katliyam onlar için bundan daha kolay olacak. Ben buna "Ebeveynlerin Doğaya isyanı" diyorum. Bakıcılarının hataları yahut eksiklilerinden kaynaklıdır; Değilse gözü gibi sakındıkları yavrusuna bunu neden yapsınlar ?
    Yetersiz beslenme-düzensiz aydınlatma..
    Yetersiz Protein ve uzun bir ihmal süreci..
    Zor/Yetersiz şartlarda çok defa yavru alımı..

Üreticiler bu tür kuşlara "Arızalı Kuşlar" yahut "Kötü huylu Kuşlar"diyorlar. Size önerim sonraki kuluçkalarda yavruların selayeti için sık sık kontrol ve gözlemler yapmanız, yavruları uzun süreli yalnız bırakmamanız dır.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
ali geçmiş olsun bu eğri gagalı kuşlar böyle işte zaman zaman beslediği yavrusunu bazende dişi kuş yavrusu için erkeğini öldürebiliyor yuvada yavru veya yumurta varken çok kuvvetli mama ve kızıştırıcı mlz verme

imrunlu

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
Karakuş
SON YAVRU ÇIKANA KADAR  VARSA PLASTİK YUMURTA BULUNDUR YUVALIKTA YUMURTLAMAK İÇİN YER AÇMAYA ÇALIŞIYOR VE İÇERDE NE VARSA DIŞARI ATIYOR PLASTİK YUMURTA OLDUGUNDA YADA VARSA BOŞ YUMURTA ÇIKARMA YUVALIKTAN DURUM DÜZELİR...

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Geçmiş olsun.Eminimki muhabbet besleyen tüm arkadaşların başına bu tür olay gelmiştir.
Bundan sonraki kuluçkalarda tecrübelerini aktaran arkadaşların yazdıklarını uygulamaya çalışırsanız rahatlarsınız umarım.