albino muhabbet kuşum.

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
hayırlı günler. bende bir çift muhabbet kuşu var ama dişi olanı albinoymuş çift olarak geldi fakat çiftleşmelerinde bi problem yaratırmı albino olması yuvaya falan giriyor ama çiftleşme yok  normalde çift oldukları halde birbirlerini kaşımıyorlarkaşımaları gerekmezmıydı .%3Cdivclass=%22msgbox%22%3ENofilesuploaded!%3C/div%3E%3Cbr%3E%3Cbr%3E

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN

wasiliti' Alıntı:
birbirlerini kaşımıyorlarkaşımaları gerekmezmıydı
    Öncelikle HoşGeldiniz, Hayırlı Forumlar..
    Çok zor bir soru sormuşsunuz, Çift Kuşların çift olduklarını anlayabileceğimiz bir çok davranış biçimi var, fakat bunları ne zamanlar yaparlar ? Ne sıklıkla yaparlar ? kimse bilemez..

Tabii birbirlerini kaşırlar, Erkek Mubiş sık sık Kur yapar, birbirlerine yem (ikram ederler) Kusarlar, sonraki aşama Dişi Kuşun erkeğin üzerine çıkmasına izin vermesidir. Fakat toplumumuzda zannedilerek, yahut kar amaçlı "Bu kuşlar eş" diyerek satışlar oluyor; Malesef aynı kafeste duran herhangi bir dişi ile herhangi bir erkek MuhabbetKuşu aylarca aynı ortamda kalsada eş olamayabiliyor..
  Size önerim Uygun ortamı sağlayıp, gözlemlerinize devam etmeniz dir, Hayırlı Olsun diliyorum..

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
teşekürler hoşbulduk. zor olduğunun farkındayım ama sanırım sizin dediğiniz gibi  çift oldukları söylenip satıldı galiba. çift olduklarını söyledikleri halde eşleşmiş oldugunu göremediğimden bu konuya değindim. bide albinoların diğer kuşlara nazaran verim almak daha zor diye söylendi ve internette araştırdıgım kadarıylada pek bi bilgi edemedim neredeyse dişinin dişi olduğundan tereddüt edicem o derece yani . bakımlarını yapıyorum yeterince vitamin mama devam ediyorum surekli tek eksik olan kuş kumu oda burada satan yer yok bulamadım çunki. kuş kumu yerine verilecek yada onun yerini tutabilecek bi kum çeşidi yada kendim imal edebileceğim kuşkumu varmıdır ?  ilginiz için teşekür ediyorum .

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
wasiliti' Alıntı:
albinoların diğer kuşlara nazaran verim almak daha zor diye söylendi
  Yanılmışlar, Forumda "Dokuzuzlar.." adlı bir konum var, Oradaki Anne Kuş bir Albino..
  Ayrıca bilmenizi isterim; Albinolar genelde dişi olur..
  Albinoluk, reng pingmentlerindeki eksiklik sonucu renksizlik hastalığı olan canlılar dır. Göz renkleri Kırmızı dır, Güneş ışığı onlar için öldürücü olabilir; Loş ortamları severler.
  Bir Albinodan Albino yavru alabilme ihtimali, Mavi bir kuştan albino yavru alabilme ihtimali kadardır..

wasiliti' Alıntı:
tek eksik olan kuş kumu oda burada satan yer yok bulamadım çunki. kuş kumu yerine verilecek yada onun yerini tutabilecek bi kum çeşidi yada kendim imal edebileceğim kuşkumu varmıdır ?
  Kuş Kumu verememeniz oldukça ciddi bir eksiklik, Kuşların Dişleri olmadığı için Yediklerini Taşlıklarına aldıkları kumlarla öğütürler. Yetersiz beslenme sonucu zayıf düşüp ölebilirler, Kafeste kuş kumunun olmaması ürememeleri için başlıbaşına bir sebep olabilir..
  Bir ilçede yada bir köyde yaşadığınızı tahmin ediyorum, Çevrenizde Nehir varsa Selahattin Abimizinde bize önerdiği gibi, Nehir kumunu eleyip, sterilize ederek vermeniz en uygunu olacaktır..

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
yo ilçe ve köy değil ama şehir osmaniye ili şehir merkezindeyim fakat buradaki pet-shoplarda yok bulamadım bende bu soruyu kendınlerine çok sordum fakat kımsenın gerek duyup almadıklarını söylediler haliyle şehir dısınada çıkamıyorum işten dolayı . en iyisi sizin dediğiniz yöntem benimde düşündüğüm o şekildeydi inş. herhangi birşeyle karşılaşmayız . en kısa zamanda bu eksikliğide gidereyim ondan sonra gözlemlerime devam tşklr. vermiş oldugunuz bilgiler için.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
benim öyle üç dört çift kuşum var biri albino fakat eşleşmelerinde yavru çıkarmalarında sorun yok ama senin kuşlar daha kızışmamış olabilir

Ramazan Demet

Uzman Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Demet
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

wasiliti' Alıntı:
birbirlerini kaşımıyorlarkaşımaları gerekmezmıydı
    Öncelikle HoşGeldiniz, Hayırlı Forumlar..
    Çok zor bir soru sormuşsunuz, Çift Kuşların çift olduklarını anlayabileceğimiz bir çok davranış biçimi var, fakat bunları ne zamanlar yaparlar ? Ne sıklıkla yaparlar ? kimse bilemez..

Tabii birbirlerini kaşırlar, Erkek Mubiş sık sık Kur yapar, birbirlerine yem (ikram ederler) Kusarlar, sonraki aşama Dişi Kuşun erkeğin üzerine çıkmasına izin vermesidir. Fakat toplumumuzda zannedilerek, yahut kar amaçlı "Bu kuşlar eş" diyerek satışlar oluyor; Malesef aynı kafeste duran herhangi bir dişi ile herhangi bir erkek MuhabbetKuşu aylarca aynı ortamda kalsada eş olamayabiliyor..
  Size önerim Uygun ortamı sağlayıp, gözlemlerinize devam etmeniz dir, Hayırlı Olsun diliyorum..
yılmaz arkadaşımıza fikirlerine katılıyorum