Ankaradan Selamlar Mubişlerimle Beraber Geldim :)

ferdieser

Üyemiz
Adı
ferdi eser
Soyadı
çakmak
Cümleten merhaba arkadaşlar ;

Uzun zamandır takip ediyorum sitenizi.Öncelikle sitenin kurucularına ve sorulan sorularda yardımlarını esirgemeyen üyeler teşekkürler ve selamlar .

Muhabbet kuşu beslemeye 5 ay önce başladım ilk başlarda abim 2 tane yavru mubiş alıp getirmiş yoksa benim aklımda yok abim sardı yani :) Getirdigi akşamın sabahına mubişimin teki öldü hastaydı sanırım :( Şuan 5 aydır besledigim bi erkek mubişim ve yanına bi arkadaştan aldıgım dişi mubişim var.Ne yaptıysam eş tutturamadım ayırdım baktım besledim sevgi gösterdim olmadı.Bugun petshopa gidip erkek mubişime mavişime bi dişi alacam.Bakalım inşallah bununla eş tutar.Dişi mubiş mavişimi yanına hiç yanaştırmadı alışamadılar bi türlü . Akşama yeni mubişimin resiminide eklerim inşallah eş tutarlarda güzel fotolarda ekleyebilirim.

1.ve 2 resim erkek mubişim daha dogrusu ben biliyorum araştırdıgım kadarı ile öyle erkek :)

3.ve4. resimde dişi bugun degiştirecegim mubişim.

Yaşları ve tam cnsiyet tahminleriniz beni sevindirir.

ferdieser

Üyemiz
Adı
ferdi eser
Soyadı
çakmak
Öncelikle bu sıcak karşılamanız için teşekkürlerimi sunarım.

Erkek mubişimi petshopa götürdüm ordaki kuşların oldugu kafese koydum kendisi 1 tane seçti bende onu aldım . Eve getirdim anlamadıgım bir şekilde kafese koydugumda erkek çok ürkek davranmaya başladı.Bende kafesten olacagı düşüncesi ile 1 adet orta sehpadan ve çook eskiden sakladıgım suntalar ile bir kafes yapma dusuncesine girdim ve başladım büyükçe bir şey olacak  :D Yaklaşık 4 saattir kafesle ugraşıyorum , ortaya güzel bir kafes çıkacak umarım  :D Resim ekliyorum siz degerli üstadlarımın önerilerinide beklerim.Kafesin sol tarafına yarın bir yavruluk yapacagım.Altına ise bir eski kafesimden ızgara .Izgaranın altına ise pislikleri atabilmek için bir çekmece , On tarafına ise eski papagan kafesimi kesip düzeltip boyayıp kapatacagım.Amatörce olabilir ama bunların hepsini elimde olan malzemeler ile yapıyorum. Tunekleride yuvarlak olması ve mubişlerimin ayaklarına uygun olacagını düşünmemden ötürü pantolon askılıgından yapıyorum.En sonunda ise kafesimin içerisine agaçlı ve yeşillik bir duvar kagıdı ile kaplamayı düşünüyorum.Kafesin üstünü daha kapatmadım . Yapım aşamasını paylaşmak istedim.

Yorumlarınızı bekliyorum.Önerilerinizle dahada güzelleştirebilirim  ;)

Uploaded with ImageShack.us

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
içine beyaz duvar kağıdı yaparsanız hem aydınlık olur hemde görüntü güzelleşir.siyah hoş olmuyor.birde kafes büyük 2 adet yuvada ilave edebilirsin.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Ferdi bey yaratıcılığınızdan ötürü Tebrik ediyorum; MuhabbetKuşlarını seviyorsunuz ki, böyle bir emek harcıyorsunuz.
  Yerinizde olsaydım tünekleri birbirine paralel yapardım.. Boy boy yavruları olsun inşAllah..

ferdieser

Üyemiz
Adı
ferdi eser
Soyadı
çakmak
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
içine beyaz duvar kağıdı yaparsanız hem aydınlık olur hemde görüntü güzelleşir.siyah hoş olmuyor.birde kafes büyük 2 adet yuvada ilave edebilirsin.
Siyah kalmasına karar verdim neden diye soracak olursanız. Geceleri geç saatlere kadar oturuyorum kafesimde bilgisayarın yanında oldugu için kuşlarım rahatsız oluyor ve uykusuz kalıyolardı kafesimi tamamladım ve baktımki artık mubişlerim ışıgı kapattıgımda rahatsız olmuyolar arkalarını dönüyolar ve rahat rahat uyuyolar.
Yaklaşık 35 cm lik bi yuva yaptım uzunluguna yetecegini düşündüm.Daha kafese alışma evresindeler.1 çift oldugundan 2 tane yuvanın zararlı olacagını düşünmemde dolayı 2.sini yapmadım.

ferdieser

Üyemiz
Adı
ferdi eser
Soyadı
çakmak
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Ferdi bey yaratıcılığınızdan ötürü Tebrik ediyorum; MuhabbetKuşlarını seviyorsunuz ki, böyle bir emek harcıyorsunuz.
  Yerinizde olsaydım tünekleri birbirine paralel yapardım.. Boy boy yavruları olsun inşAllah..
Tşk ederim bu güzel yorumunuz için.Tünekler için çok düşündüm.Eski kafesimde bi kaç deneme yapıp bu kafesi tamamladım. birbirine paraler 2 - 3 tane dal kopartıp takmıştım.İnanmazsınız kuşlarım tuneklerde 5 dk dan fazla durmadı kafesin altına indiler devamlı.

Akşama Kafesimin en son halinin resmini çekip koyacagım inş.Eksiklikler var tamamlayacagım tabiki  :)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Güzel olacağa benziyor. Herşey gönlünüzce olur inşaallah