aspurla ilgili yaptığım hatalar

çetin

Uzman Üyemiz
Adı
Çetin
Soyadı
Gökmen
arkadaşlar yuvadan atlayan kuşlara kolay kırması için aspur veriyorum sonra bu kuşları salmaya atıncada alıştıkları için ağırlıklı olarak aspur veriyordum daha sonra kuşlar aspura çok alışınca başka yem yemez oluyolar karışık yem veriyorum ama sadece aspuru seçip yiyorlar yerler darı dolu kuşlar aç ama yemi yemiyorlar bu büyük sıkıntı sonra sattığımız zaman alan kişi büyük ihtimal muhabbet kuşu yemi alıp verecek ve piyasadaki yemlerde aspur yok bu büyük tehlike artık sadece yuvadan atlayan kuşlara aspur vereceğim salmaya ayırınca darı ağırlıklı olacak ayrıca kafese ayırdığım zamanda yemlikten sadece aspurları seçip diğerlerini döküyorlar bu acı tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
vallah sanada yazık yem israfından alaçak olan kişilerede zaten anlamışsın bundan sonra kesmişsindir heralde

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
ben yavrulara ilk önce 2 gün yulaf sonra haspur 3 gün daha  sonra darıya başlıyorum aspuru en fazla 1 hafta veriyorum sorun olmuyor.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Yavruya yulaf vermeyi ilk defa sizden duydum Hilmi Bey.Hiç karşılaşmamıştım.Ben de yuvadan atlayan yavru için kafes dibine ve belli tünek sonlarına aspur yerleştiriyordum.Yulaf da işe yarıyorsa ben de bir deneyeceğim.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Ben de çiftteki kuşlarıma yulaf veriyordum kış öncesi hazırlık olsun, hafif yağlanma yapsın ve diri kalsınlar diye.Gerçekten de yulafı çok kolay açıyorlar muhabbetler.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Ben kış için yağlanma yapar diri tutar diye biliyordum.Yanlış biliyormuşum meğer.Peki kış için ne önerirsiniz?

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Ben yeni yavrulara aspurla ak darıyı karıştırır öyle veririm.Büyüklerede aspur, aspir, akdarı, sarı darı, kırmızı darı, siyah darı, birazda küçük ayçekirdeğinden oluşan karışık yem veriyorum...

snmz34

Yeni Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Ekinci
bu tur ekstıradan yıyecekleri neden verıyosunuz ki ? Sadece karısık muhabbet kusu yemı ve yanında marul vermek yeterlı degılmı kuslara, ha bıde unutmadan kendı hazırlamıs oldugum mamayı vermek yeterlı degılmı ? Bilelimklı bızde yawrularımıza ona gore verelım :)

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
      Çetin Bey, Ben yemlikleri yetişkinlere verdiğim karışımla doldurduktan sonra üzerlerine bir miktar Aspur ve Keten ekliyorum..
    Ayrıca Kıvırcık ve Elma dilimi alternatifleri de var. 8-10 bu şekilde bağımsızlıklarını tamamen kazanmadan satmıyorum.

Hepsi birer kreş öğrencisi gibi karşılarına geçip saatlerce izlediğimde oluyor, Bu büyük mutluluklardan biri..

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
snmz34' Alıntı:
bu tur ekstıradan yıyecekleri neden verıyosunuz ki ? Sadece karısık muhabbet kusu yemı ve yanında marul vermek yeterlı degılmı kuslara, ha bıde unutmadan kendı hazırlamıs oldugum mamayı vermek yeterlı degılmı ? Bilelimklı bızde yawrularımıza ona gore verelım :)
Herkesin kafasına yatkın olan bazı şeyler vardır, benim kafama bunlar yattıgı için bu şekilde veririm, sizin kafanıza nasıl yatarsa sizde o şekilde verebilirsiniz, (her kümesin kendine göre bazı doğruları vardır)...:)

bilaldeg

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.fotokritik.com
Adı
bilal
Soyadı
değirmenci
yavruyken uzun süre aspura alışan kuşları daha sonra diğer tohumlara alıştırmak zor oluyor. 4-5 aylıkken bana gelen bir dişim sadece aspur yiyor ve ne yaptıysam diğer tohumlara alışmadı, seçip yemlikten döküyor, eşinin yediğini gördüğü halde yemiyor. Neyseki mama ve daldarıya alıştığı için beslenme açığını bir miktar kapatabildi. Yavruyken alışmasını sağlamak gerçekten önemli.

vky88

Takipçi Üyemiz
Adı
Volkan Kemal
Soyadı
YALAV
İşte bu dertden bende müzdaripim Kuşu eve getirdim normal Kutudaki muhabbet yemlerinden verdim yaklaşık 2 gün hiç dokunmadı sonra kanarya yemi verdim onu yedi şükür ama sıkıntım kanarya yeminden başka hiçbirşey yemiyor nasıl yapsam alternatif yapabileceğim birşey varmı benim ?

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
V.Kemal' Alıntı:
İşte bu dertden bende müzdaripim Kuşu eve getirdim normal Kutudaki muhabbet yemlerinden verdim yaklaşık 2 gün hiç dokunmadı sonra kanarya yemi verdim onu yedi şükür ama sıkıntım kanarya yeminden başka hiçbirşey yemiyor nasıl yapsam alternatif yapabileceğim birşey varmı benim ?
Aspurun içine akdarı biraz sarı darı karıştır öyle ver zamanla alışacaktır...

gokhan943

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
KARTAL
abiler  aynı dert bende de var. karışık yemi bir aydır veriyorum ben yavrularıma. ama sadece aspuru ayıklıyorlar içinden. darılara dokunan yok. artık vazgeçtım ben de :) neyi canları istiyorsa onu yesinler :)

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
gokhan943' Alıntı:
abiler  aynı dert bende de var. karışık yemi bir aydır veriyorum ben yavrularıma. ama sadece aspuru ayıklıyorlar içinden. darılara dokunan yok. artık vazgeçtım ben de :) neyi canları istiyorsa onu yesinler :)
Aspur un kabukları daha yumuşak, ikinci sırada akdarı gelir...Digerlerinin kabukları bir hayli serttir yavru kuşlar için o yüzden diğerlerine dokunmazlar, 15-20 gün  sade aspur veya aspurla akdarıyı karıştır ver yavrulara, sonrasında diğerlerine karışık yeme dönersin...