bana yardımcı olabilecek biri varmı

aydinho

Yeni Üyemiz
Adı
aydın
Soyadı
ışık
cümleten iyi akşamlar herkese..benim bir kaç sorunum var yardımcı olursanız mutlu olurum.çocukluğum gençliğim kuşların içinde geçen biriyim.kuşun her türlüsünü besledim.son zamanlarda muhabbet kuşu merakı sardı.daha önceleri besliyodum üretim amaçlı değilde eğitmek için besliyordum ve şu anda 2 çift süper eğitimli muhabbetlerim var.çiftin birini eşe atalı 3 aya yakın oldu erkekte dişi de çok kızgın dişinin ceresi kahverengi neredeyse gagası kadar oldu erkek parmağıma bile kur yapıyor.dişi sürekli yuvalığa giriyor yuvalığı kazıyor ama erkeği yanına bile yaklaştırmıyor yem yedirmiyor yuvalığın yanına gelince yuvalıktan çıkıp kovalıyor.yemlerini hergün değiştiriyorum iki güne bir mama veriyorum bredmax kullanıyorum nijer tohumuyla yulaf veriyorum.birde ezilmiş fındık ceviz kuru üzüm veriyorum.(kanarya beslerken kullanıyordum ölüyü diriltiyodu).öbür çifti ise yeni eşe attım onlarda farksız dişi arkada erkek önde kovalayıp duruyor.ben şimdi nerde yanlış yapıyorum.ne yapmam lazım bana yardımcı olursanız çok mutlu edersiniz beni... çok teşekkür ederim%3Cdivclass=%22msgbox%22%3ENofilesuploaded!%3C/div%3E%3Cbr%3E%3Cbr%3E

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Aydın bey, aramıza HoşGeldiniz..
    Malesef MuhabbetKuşları, Kanarya, Hint bülbülü gibi herhangibir dişinin yanına herhangi bir erkeği koyduğunuzda birbirlerini eş kabul etmiyorlar, Hisli canlılardır.. Ayırıp başka alternatifler arasından eş seçtirmezsenizde (zoraki) mecburiyetten üreyecektir fakat ilk kuluçkalarında bile ciddi sorunlar çıkabilir.
  Yerinizde olsaydım, kızıştırıcılara ara verip gecikmeden kalabalık ortamlardan yeni, anlaşabileceği eşler seçtirirdim. Kendi seçtiği eş ile yıllarca sorunsuz kuluçkaları olacaktır..

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
aydın bey öncelikle hoşgeldiniz,kuşlarınızın süper eğitimli kuşlar olduğunu yazmışsınız çift oluşturmak için kuşların eğitime ihtiyacı yok hatta nekadar vahşi olurlarsa okadar iyi olur,kuşlarınız size alışkınsa sizi eş seçmiş olabilirler sizi benimsemişse eşiyle çifleşmeyi kabul etmeyebilir,eş seçiminide kendilerine bırakmanız lazım,
,onları belli bir müddet kalabalık kuşlar olan salmada tutmak özüne döndürecektir,kuşlarınıza aşırı yükleme yapmışsınız zarar verebilir,sabrınız kalmadıysa tanıdığınız bir üreticiden,yavrudan alıp damızlığınızı yapın veya hazır çift alınız

aydinho

Yeni Üyemiz
Adı
aydın
Soyadı
ışık
eşe attığımdan beri kendi hallerine bıraktım eskisi kadar da insana bağlı değiller.bakacaz artık herşeyi denedik birde sizin dediğinizi yapalım kaybedecek bişeyimiz yok

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Malesef MuhabbetKuşları, Kanarya, Hint bülbülü gibi herhangibir dişinin yanına herhangi bir erkeği koyduğunuzda birbirlerini eş kabul etmiyorlar, Hisli canlılardır.. Ayırıp başka alternatifler arasından eş seçtirmezsenizde (zoraki) mecburiyetten üreyecektir fakat ilk kuluçkalarında bile ciddi sorunlar çıkabilir.
  Yerinizde olsaydım, kızıştırıcılara ara verip gecikmeden kalabalık ortamlardan yeni, anlaşabileceği eşler seçtirirdim. Kendi seçtiği eş ile yıllarca sorunsuz kuluçkaları olacaktır..
KATILIYORUM

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
hoşgeldiniz size alışkın olan kuşları bence elden çıkartın benimde öyle bir kuşum var 7 aydır hiç bir icrrata kalkışmadı bile kıyamadığım için satamıyorumda öyle duruyorlar ama size önerim diğer arkadaşlar gibi bende hazır çift almanız ( tabi biraz riskli oluyor kimse iyi kuşunu vermek istemez o yüzden tanıdık birinden verimli bir çift bulabilirseniz alın ) yada yavru alarak 3-5 ay bekleyip sonuca gidin bence bu şekilde sizin yararınıza olacaktık

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
mesela benim konuşan kuşum hala müzmin bekar.çiftlerimden de erkek vahşi dişi orta karar eğitimli çiftten en az  biri tam vahşi olmak zorunda.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı: