Bandırma'dan...

umutka

Yeni Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Kar
Selamlar...Ben Bandırma'dan Umut.Kendim yeni mezun veteriner hekimim.Ankara üniversitesi mezunuyum.1 aydır muhabbet kuşu üretiminde bir arkadaşıma yardım etmeye çalışıyorum.Muhabbet kuşu konusunda bilgim sıfırdı ilk başladığımda.Ama şimdi bu işi yapan abileri ziyaret ede ede öğreniyoruz ufak ufak...üniversitede ekonımik değeri olan hayvanlar üzerinde duruluyor eğitimde.muhabbet kuşunu içeren özel bir birikimim yok,kanatlı hayvanlar olarak değerlendirebiliyorum sadece.ama şu 1 ayda gördüğüm,muhabbet kuşu üzerine 2 yıllık üniversite açılabileceği.Çok fazla ayrıntı var,deneyim gerektiriyor...
İşletmemiz 3 aylık...Ben 1 aydır buradayım.İlk ay 200 tane çekoslavak kuş alınmış.Sonraki ay 200 tane daha.Toplam 400 kuş alındı.100 tane kafesimiz var.Geri kalan 200 kuş salmalarda.Üretimimiz ise...şöyle söyliyim;kafeslerdeki 100 çiftten 8 çiftte yumurta\yavru var :) 100 de 8 başarı oranımız var şimdilik :) Sebeplerden en büyüğü sıcaklık...Dükkanımız çok sıcak...10 güne kalıcı bir çözüm yapılmış olacak,bundan sonra verimde büyük artış bekliyoruz...E tabi yeni ortamlarına alışmaları da uzun sürüyormuş bir de...
İnternetimizi bağlatamadık henüz,cep telefonundan giriyorum,internetimizi bağlatınca daha çok özen göstermeye çalışacağım forum sitemize...Bir sorunum da bu tarz bir forum sitesine dahil olmamıştım hiç.Bazı hatalar yaparsam mazur görürsünüz umarım...Teşekkürler...Yardımlarınızı bekliyorum.Deli cesaretiyle,hiç anlamadığı bi işe girdi bu işletmenin sahibi,bula bula da bu işten hiç anlamayan bendenizi buldu :) Bindik bir alamete,gidiyoruz kıyamete...

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Umut hoş geldin safa getirdin kardeş seninlen telefonda konuştukmu tam bilemedim zannediyorum beni aramıştım
kafamda öyle kaldı.
burası senin 2 fakülten olacak inşallah
inanırmısın burdaki bütün arkadaşlar ya üretici yada üretici adayı
kimiside bigi dağarcığını daha fazla genişletmek ve sohbet ortamında eldeki yaşanmışlarını, başına geldiklerini yada başına gelmeden önlem almaya çalışan arkadaşlardan oluşan arkadaşlarla dolu
inşallah bizimde senden öğreneceğimiz çok şeyler olacaktır.
sana başarılar diliyorum

çetin

Uzman Üyemiz
Adı
Çetin
Soyadı
Gökmen
umut hoş geldin kardeş bizim sitedede bir veteriner hekim olması çok güzel sen kanatlılar hakkında bize birikimlerini aktarırsın biz acizane mubişler hakkında böylece çok güzel paylaşımlar olur ve herkes faydalanır inşaallah katılımlarının çok sık olması lazım yanlız öyle hem veteriner olup hemde köşede durmak olmaz bilgi aktarımlarını bekliyoruz :)

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Umut Bey,  HoşGeldiniz.. bugünden sonra sizinle daha da güçlü yüz.. Birlikte Nice nice paylaşımlara..

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
hoş geldiniz veteriner arkadaşım bulamadığımız veteriner ilaçlarında yada içeriklerinde yardımlarınızı bekliyoruz

umutka

Yeni Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Kar
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Umut hoş geldin safa getirdin kardeş seninlen telefonda konuştukmu tam bilemedim zannediyorum beni aramıştım
kafamda öyle kaldı.
kimiside bigi dağarcığını daha fazla genişletmek ve sohbet ortamında eldeki yaşanmışlarını, başına geldiklerini yada başına gelmeden önlem almaya çalışan arkadaşlardan oluşan arkadaşlarla dolu
sana başarılar diliyorum
Evet Selahattin Abi,sizi aramıştım 15-20 gün önce,konuşmuştuk...Sağolun...Yardımcı olmuştunuz...

Hoşbulduk...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
kafamda öyle kaldı.
sana başarılar diliyorum
alkisd

E

elaziz2316

Guest
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Yav konuyu hortlatan kim yine :D
Konuyu Hortlatan ERÇİN

Erçin ÖZKAN' Alıntı:
Alıntı yapılan: Ramazan DEMET - 07 Temmuz 2010, 07:51:25
umut bey aramıza hoş geldiniz
Bahsekonu şahıs (Umut) Aralık 2010 tarihinden beri siteye giriş bile yapmamış. Lütfen laf olsun diye konulara cevap yazmayalım. Sonra komik duruma düşüyorsunuz.