Bir Kuş CİNSİ Hakkında Yardımcı Olurmusunuz?

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
İyi Günler;

1 Çift Muhabbet Kuşu Sapsarı (LUTINO DEĞİL) Sadece Sapsarı Ve 1 Çİft BEMBEYAZ Ve (ALBİNO OLMAYAN)  Kuşlar Varmıdır?

Böyle Kuşların Fiyatı Nedir Sapsarı Kuştur; Lutino Değil.

Beyaz Muhabbet Kuşu; (ALBİNO OLMAYAN)

İlginize Teşekkür Ederim;

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
İnşallah aradığınızı bulursunuz ama kimsenin çıkacak yavruların rengi için garanti verebileceğini sanmıyorum çünkü orasını Allah bilir.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Mert BUTAY' Alıntı:
yani bu kuşları bulamayacakmıyım çok arıyorum ama bulamadım.
Lutino yada albino çift bulursunuz bulunmayacak birşey değil ama çıkacak yavruların rengini Allah bilir demek istedim. Şöyle diyeyim bir çiftimin dişisi albino erkek mavi 3 kuluçkada 11 yavru yaptılar ama henüz hiç albino çıkmadı hep karışık renkli yavrular çıktı.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Siz kendi ilimde olmayan bir kuş arıyorum yazmışsınız Ankarada değil miydiiniz öyleyse olmaması mümkün değil çankırıda çok uzak sayılmaz ankarada yok olduğunu farzedersek.

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
gözleri kırmızı olmayan bembeyazlara veya kırmızı göz olmayan sapsarılara biz çift faktör diyoruz çift faktör albino çift faktör lutino umarım aradığınızı bulursunuz

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:
gözleri kırmızı olmayan bembeyazlara veya kırmızı göz olmayan sapsarılara biz çift faktör diyoruz çift faktör albino çift faktör lutino umarım aradığınızı bulursunuz
Diyarbakırda İkamedgah Ediyorum Şuan.

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:
Bu çift faktörlar albino gibimidir yani yavruları ne çıkar bilinmezmi yoksa çift faktörlar tek renk atarlar kesin bir dille söyleyebilirmiyiz?

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Mert BUTAY' Alıntı:
Bu çift faktörlar albino gibimidir yani yavruları ne çıkar bilinmezmi yoksa çift faktörlar tek renk atarlar kesin bir dille söyleyebilirmiyiz?
hiçbir zaman ne renk yavru çıkacağını bilemezsin albino ve lutinodan klasik yeşil veya klasik mavi çıkabilir veya 2 klasik yeşilden lutino çıkabilir

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Gökhan Bey Albino Ve Lutino almaktan vazgeçtim çünkü o kuşların ne renk çıkacağı ile ilgili kimse bilemez doğru söylüyorsunuz.

Peki Sadece Rengi Sapsarı Ve rengi Bembeyaz Olan Kuşlar İçinde Aynı Şey Geçerlimidir?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Daha açık izah etmeye çalışayım dünyaya gelecek her canlının rengini, cinsini, gözünü kaşını Allahtan gayrısı bilmez kardeşim anlatabildim mi bilmiyorum.  Nasıl ki bir bebek dünyaya gelmeden kimse göz rengini ten rengini vb. bilemezse diğer canlılarda da aynıdır. Sen kuşun rengini tipin beğenir alırsın yavru yapar yapmaz, ne renk, nasıl huyda olacağı falanı filanı Allah'a kalmış.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Mert BUTAY' Alıntı:
Gökhan Bey Albino Ve Lutino almaktan vazgeçtim çünkü o kuşların ne renk çıkacağı ile ilgili kimse bilemez doğru söylüyorsunuz.

Peki Sadece Rengi Sapsarı Ve rengi Bembeyaz Olan Kuşlar İçinde Aynı Şey Geçerlimidir?
evet aynı şey geçerlidir

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
hiçbir zaman ne renk yavru çıkacağını bilemezsin albino ve lutinodan klasik yeşil veya klasik mavi çıkabilir veya 2 klasik yeşilden lutino çıkabilir
gen çalışması yapan arkadaşlar vardı sitede özellikle rainbow üretiminde bu çalışmaları kullanıyorlar varsayımlara göre iki klasik yeşil çiftden farklı bi renk yavru çıkması imkansız dercesinde (tabiki allah bilir) ayrıca yaban ortamda tek renkleri yeşil olduğundan muhabbetlerimizde yeşil renk baskın gendir çiftlerden herhangi birinde yeşil renk varsa çıkan yavruların çoğu yeşil olacaktır

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
kardeş var elbette duble factor sarı veya beyaz spangle kuşlar var fiyat renge göre değil iriliğe göre olur. Ama senin eklediğin fotoğrafta ki sarı kuş falow

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Hasan YILDIZ' Alıntı:
gen çalışması yapan arkadaşlar vardı sitede özellikle rainbow üretiminde bu çalışmaları kullanıyorlar varsayımlara göre iki klasik yeşil çiftden farklı bi renk yavru çıkması imkansız dercesinde (tabiki allah bilir) ayrıca yaban ortamda tek renkleri yeşil olduğundan muhabbetlerimizde yeşil renk baskın gendir çiftlerden herhangi birinde yeşil renk varsa çıkan yavruların çoğu yeşil olacaktır
kuşun yavru rengini fenotip değil genotip belirler kuş yeşildiye baskın olacak değil  iki yeşil kuştan farklı renk yavrular çıkar