Bit sorunu ve ardap kullanımı

erdngncr

Yeni Üyemiz
Katılım
11 Eki 2018
Mesajlar
11
Konum
Bursa
Adı
ERDEN
Soyadı
Gencer
Merhabalar evde 4. Çift kuş besliyorum. Ne yazıkki yoğun bir bitlenmeye maruz kaldım. 3 gün üst üst kafesleri çamaşır suyu ve sıcak su ile yıkadım. 2 şer gün ara ile vilmectin ile ilaçladım kuşları. Refarm lsc3 ve indesit konsentire ilaçı ile her gün ilaçladım. Bayern böcek ilacı ile tüm evi ilaçladım. En son ardap sprey alıp bugün spreyle ilaçladım. Bştlerin boyu ufalmaya başladı artık büyük değil ufak ufak yeni yumurtadan çıkanlar sanırım. Kuşları tek kafese toplayıp balkona koydum odayı her gün ilaçlıyorum. Bu mücadele ne zaman biter acaba yaklaşık 5 gündür uğraşıyorum. Daha önce hiç görmediğim böcek ölüleri gördüm ilaçlar onlarda işe yaradı ama bu yumurtadaki bitler ve bazı bit ele çok yavaş etki ediyor. Ardap kesin çözüm anında öldürür diye okumuştum ama ardap sıktığım terin üzerinde hala ufak boyutlu bitler geziyor. Yanlış yaptığım bir şey varmı evde bu sorunu yaşayan başka arkadaş varmı acaba.
 

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Katılım
7 Kas 2019
Mesajlar
1,223
Konum
Bursa
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Erden bey,

Gerekeneleri yapmışsınız. Bir tavsiye 1ml/1 lt suya vilmectin karıştırıp kuşlarınıza içirin. 10 gün süreli kuşlarınızı ısıranlar ölecektir. Bu arada lcs3 de serptiyseniz bulundukları yerlerdeki larvalar da ölürler. 10 gün sonra aynı uygulamayı tekrar edin ve 3 ayda bir bu uygulama ile bir daha umarım bit sorununuz olmaz.
 

Zgrcyn

Üyemiz
Katılım
23 Nis 2020
Mesajlar
34
Adı
Ozgur
Soyadı
Ceyhan
😆 sen de bendensin. Hiçbir önlem işe yaramadı çünkü oda ve duvarlara bulaştıysa 2 3 gün arayla yine çıkıyor. Ben k othrin diye bi ilaçla odayı ful ilaçladım bitlerden kurtuldum. Bu arada femirleroğlunun dediği vilmectini ya da i emektin ilacını sadece 1 damla ense köküne damlat .ben suluğuna 1 damla kattım ama kuşlar 2 gün boyunca işkence çeker gibi çırpınıyor yani ben önermem.çamaşır suyu sirke falanla dezenfekte ettiysen kesinlikle iyice durula yoksa kuş göz mikrobu ya da mantar kapıyor. Bu arada o küçücük dediğin şey beslenmemiş hali. Bunların asıl ismi akar. Kolay gelsin
 

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Katılım
7 Kas 2019
Mesajlar
1,223
Konum
Bursa
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Enseye damlatmak da bir çözüm ancak ben suluktan tercih ediyorum. Hiç-bir sıkıntı görmedim. 60 tane kuş var en kolay en zahmetsiz ve benim kuşlarımın özelinde en rahatı buydu. Amacım illa benim yaptığım uygulama değil yanlış anlaşılmasın, dozaj ve kuşlar farklılık gösterebilir.
 

erdngncr

Yeni Üyemiz
Katılım
11 Eki 2018
Mesajlar
11
Konum
Bursa
Adı
ERDEN
Soyadı
Gencer
Merhaba 10. günde ancak kurtulabildim bitlerden. K-othrin in konsentre olan şeklindeki ilacı ile tüm odaları balkonu vs ile ilaçladım bende, halada her temizlikten sonra süpergelikelr ve ahşap malzemeler üzerine sıkıyorum bayer in bir ilacı karaböcekler sinekler küçük sinekler bit pire baya etkili. Bitleri öldürmekte bir sıkıntı yok ikinci günden sonra kuşlarda kalmadı ama pvc kafesim vardı 2 katlı onu arındırmakta çok zorlandım. Pvc Kafeste her deliğe aralığa yumurta yapmışlar vida deliklerinden yuvalık girişindeki silikon kısmın boş kalan yerlerine akla gelmeyecek her yere en son tek tek söktüm her yerini çamaşır suyu ile tekrar yıkadım ve sebacil diye bir bit ilacı aldım her yerini 3 günde bununla ilaçladım. Bu ilacı çok uyardılar beni sakın kuşlara sıkma diye dikkatli kullanmak lazım sıktıktan sonra 1 kaç dakika içinde öldüren nadir ilaç. Bu zaman diliminde kullandığım ilaçlar Vilmectin ,LCS-3, refarm Propet 10UL, Bayern K-otrine SC50, Ardap siprey , Sebacil. Evi bit sardı korkusu ile ne buldu isem alıp kullandım. Tecrübelendim ama çok zor ve yorucu oldu. Bu zman diliminde kuşlarda yaşadığım tek sıkıntıda damızlık dişilerden brinde göz yaşarması oldu 3 günde gentugut damla ile düzeldi oda çok sükür. Şu an için 2 gündür bit görmüyorum ama hala pvc kafese koymadım kuşları ilaçlamaya devam ediyorum.