Yılmaz KURŞUN' Alıntı:Kuşlarınızı çiftleşirken görmüş müydünüz ?
Ali Bey, Sordum fakat cevap yazmamışsınız..Yılmaz KURŞUN' Alıntı:Kuşlarınızı çiftleşirken görmüş müydünüz ?
BENDE DİŞİMDEN ÜÇ AGIZ YAVRU ALDIM İKİ KERE YUMURTALAR BOŞ ÇIKTI BAŞKA ERKEKLE ATTIM ŞUAN YUMURTALAR DÖLLÜ ERKEGİ DEĞİŞTİR ZAMAN KAYBETME DERİM BENDESelahattin GÜÇLÜ' Alıntı:dişi hazırdır ve kızgın olabilir erkek hazır olmayabilir veya döllemiyor olabilir erkaği yanından alın başka bir erkek koyun zamanı boşa harcamayın
+1 Bu yolla daha sağlıklı yavrular edinebilirsinizSelahattin GÜÇLÜ' Alıntı:yada başka kuşlarınız varsa onların altındaki fazla olan döllü yumurtaları alıp bu kuşların altındaki boş yumurtalarla değiştirin yani bu kuşları bakıcı olarak kullanabilirsiniz
İyi niyet dileklerinize teşekkür ederim.Sıpa şimdiden kocaman oldu.Diğer çiftlerden bakalım neler çıkacak.Yılmaz KURŞUN' Alıntı:Gürkan bey Paylaşımınızdan dolayı Teşekkürler.
Dediğiniz gibi "Acemilik" bir sebep.
Aydınlatma süresinin azlığı da boş yumurtalar için bir sebep bu durumda kuşlar kardeş hayatı yaşanış oluyorlar.
Jumbo yavrunuz içinde Sağlıklı uzun bir ömür diliyorum.
Yumurtaların boş çıkma nedenlerinden biride kuşlarda tam olarak farkına varamadığımız kırgınlıklar. Bir çiftimde ilk 2 yumurta boştu ama diğer yumurtalar dolukinzavas' Alıntı:arkadaşlar acizane kendi tecrübelerim den edindiğim bilğilere göre ....
yumurtalar dan bir tanesi dolu çıkarsa demek ki kuşlarda problem yoktur.
kuşların eşleşme ortamın da problem var dır.
tünekler , ortam ışığı , kümeslerin nem ve ısı oranı vs. bunlar örneklerle çoğaltıla bilir ....
bence ilk önce kuşlarımızı hemen elden çıkarmaktan ziyade kendimizde ki eksiklerimizi bulsak daha iyi olmaz mı ?
yılmaz kardeşimin de söyleği konu çok önemli ortam ışığı....
en az 18 saat olmalı bence ....