boş yumurtalar...

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
iyi akşamlar...
3 ay önce 24 çift kuşla üretime başladım, bunlardan bir tanesi 3kez kuluçkaya yattı ,2 çift ise birer kere kuluçkaya yattı. yumurtaların hepsi boş çıktı, mamasını,yemini,suyunu,elma sirkesini düzenli olarak veriyorum. dükkana gelince kapısı kapalı kalıyor,sadece akşamları yemini,suyunu değiştirirken 1saat kadar açık bırakıyorum. sorun hava veya nem olabilir mi?

tiyansan

Yeni Üyemiz
Web sitesi
www.kipaextra.com
Adı
Asım
Soyadı
Tiyansan
Anladığım kadarıyla 21 çift ile üretime devam ediyorsun, bu diğer yeni başlayan arkadaşlara göre çok güzel bir oran, kuşların dölleme yapamıyor gibi, bence birleşme yerlerinden biraz tüy çekmekte fayda var, bol yavrulu günler..

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
serdar önemli bir konuya değinmişsin boş yumurtaların bir çok nedeni vardır.
eger kuşların sağlık açısın dan bir problemi  yoksa kafes iç ortamına bak.
fazla tünekleri çıkar , mutlaka tüneklerini tahta tünekle değiştir.
birde kuşlarda yağlanma varmı kontrol et.
aklıma şimdilik bunlar geliyor.
ince detayları zaten ustalarımız yazacaklar dır.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Sorun kuşlardan kaynaklıda olabilir.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
benim bi boş yumurts bi yavru da ölmüş bugün çıkardım diğerinin ölüm sebebini anlamadım çıkmak için çaba yok hem yeşilimsi olmuş dişi de farkedip atmamış neden anlamamış bende anlamadım dişiler hisseder diye biliyodum :-[ :-[

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
herkese iyi akşamlar ..
bugün 2tane 60x40x35 cm ölçülerinde eski akvaryum aldım 2 tanesi 40tl. 5çift te moli cins balık aldım hepsi yumurtalı, gerçi benim derdim balık değil nem. motoru,ısıtıcısı,kepçesi yemi herşey dahil 140tl tuttu. işallah nem sorunum kalmaz artık...