Box kafesin yapıldığı malzeme kullanılabilirligini etkiler mi?

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Box kafesin yapıldığı malzeme kullanılabilirligini etkiler mi?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
???????  okuyup anlamaya calıstıgım kadarıyla  hayır....daha  acarsan ne demek istediğini net  cevap alırsın

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Tabiki de ustam. Yani box kafesin pvc den,ahşaptan ya da ne bileyim kontrplaktan yapilmis olmasının kuşlara faydası ya da zararı var mıdır? Ya da ne bileyim bit vs. gibi böceklerin üremesini engeller mi yapıldığı malzeme? Başka bir deyişle box kafesin hangi malzemeden yapılması daha iyi olur?

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
kimi pvc,kimi ahşap,kimi kontraplak der pvc temiz görünür ama nem yapar.ahşap nem yapmaz ama haşere icin kolay üreme yeridir kontrplak,ı kuşlar kemirir.her malzemenin ayrı derdi vardır. icon_think.

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Anladım ama siz ne önerebilirsiniz bana ben 10 gözlü bir box kafes alacağım da hangi malzemeden yapılmış bir box alayım?

Bu arada çok teşekkür ederim. :)

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
dedigim gibi herkesin tercihi başka bende ahşap olanlardan var .temizligine dikkat edersen bir sorun olmuyor.

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Çok sağ ol Murat abi.Bende ahşap olanlardan alayım bari.Peki ölçüler konusunda nasıl bir tavsiyede bulunabilirsin?

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
belli ölcülerde olanları varsana  en uygunu hangisi ise onu al tabi kuşlara hareket alanı en fazla olanı.

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
hocam ahşapda ıslak bırakırsan zarlı olabılır şahsen benim görüşüm pvc den yana

seneruzun

Üyemiz
Adı
ŞENER
Soyadı
UZUNOĞLU
merhaba
temizliği kolay olsun ve görüntüde de hoş dursun istersen pvc tabiki ama epey pahalılar.
benim işimi görsün temizliğe dikkat ederim dersen benim de kullandığım mdf kafeslerde sıkıntısız üretim yapılabiliyor.
ölçülere gelince ön tel 40*60 ve derinlik de 35 civarında olması makuldür.
kendinden yuvalıklı kafesleri de tercih edebilirsin böylelikle ön telde alan işgal etmemiş olur.

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Şener abi sana şiddetle katılıyorum.Bende mdf den yapayım temizlik fln benim için sorun çok rahatlıkla temizlik yapabilirim.Birde burada 10 lu boxslar var kendinden yuvalıklı sadece 100 lira malzemesi de ya mdf ya da kontrplak.Onlardan alsam sorun yaratır mı?

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
kimi pvc,kimi ahşap,kimi kontraplak der pvc temiz görünür ama nem yapar.ahşap nem yapmaz ama haşere icin kolay üreme yeridir kontrplak,ı kuşlar kemirir.her malzemenin ayrı derdi vardır+1

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Tamam yazayım Kemal ustam.Bakalım 2. el temiz pvc bulursam alırım belki.

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
pvc daha rahat deniyor ama pahalı ve en çok tercih edileni mdf,
saygılar iyi forumlar

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
Murat KABAYEL' Alıntı:
kimi pvc,kimi ahşap,kimi kontraplak der pvc temiz görünür ama nem yapar.ahşap nem yapmaz ama haşere icin kolay üreme yeridir kontrplak,ı kuşlar kemirir.her malzemenin ayrı derdi vardır. icon_think.
+1

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Teşekkür ederim ustalarım. Bukonuyu acis tarihimden beri arastirma yapiorum. Ama bende kararsız kaldım. Ama benim isredigim malzeme ucuz ve orta kalite bir malzeme olmali. Malum ben daha ögrenciyim bütceyi ne kadar az tutarsam o kadar iyi benim icin. Kuslari üretmeyi basarabilirsem ve verimli üretim yapabilirsem daha kaliteli ve profesyonel ürünler alabilirim.