Buğdaylar çimlenmiyor!!!

bettacı

Yeni Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
toruk
arkadaşlar ne yaptım ettim cimlendirme konusunuda uyguladım buğdaylar çimlenmiyor acaba ne yapmalıyım ?

çetin

Uzman Üyemiz
Adı
Çetin
Soyadı
Gökmen
önce buğdayları 24 saat suda bekleteceksin sonra makarna eleğinde 1-2 gün bekleteceksin bu süre zarfında 2 saat arayla buğdayları ıslatacaksın bu arada buğdaylar yemlik buğday olacak yemciden veya güvercin derneklerinden alacaksın aşurelik buğday olmaz ayrıca ılık yada sıcak su kullanmıyacaksın ilk 24 saatlik süredede sularını 2-3 kere değiştirmelisin vede makarna süzgecinde bekletirken üzerinde havlu veya kalın bez olması lazım hem karanlık için hemde ıslattıktan sonra nemli kalması için

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
çetin inanki 24 saatlik beklemeden sonra süzgeçe koyuyorum bir daha hiç ıslatmıyorum genede filizler patlıyor herhalde kardeşim kabuksuz buğday kullandı ondan kaynaklanıyor

çetin

Uzman Üyemiz
Adı
Çetin
Soyadı
Gökmen
abi bu ortamın sıcaklığıyla ilgili yazın çok sıcaklarda bu süre 8-10 saate kadar düşüyor en iyi deneme yanılma sistemiyle herkes kendi doğrusunu bulacaktır

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
s.a abilerim ilk defa  sizden duymustum gecen bu çimleme olayını ve çimlendırdım ama tam yeşermeden beyaz uzunca  filiz  cıkınca hemen o şekil kaplara  doldurdum ama sabah bı baktım hıc  bısı kalmamıs muhabbetler  bugdayıda  yıyormu acaba :)  yarısını doktuler  desek yarısı yıne  yok ortada  acaba sizler nasıl verıyosunuz  kuslara bu çimlenen bugdayları

MEHMET KOÇ

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.cubbeliahmethoca.tv
Adı
MEHMET
Soyadı
KOÇ
polarci' Alıntı:
s.a abilerim ilk defa  sizden duymustum gecen bu çimleme olayını ve çimlendırdım ama tam yeşermeden beyaz uzunca  filiz  cıkınca hemen o şekil kaplara  doldurdum ama sabah bı baktım hıc  bısı kalmamıs muhabbetler  bugdayıda  yıyormu acaba :)  yarısını doktuler  desek yarısı yıne  yok ortada  acaba sizler nasıl verıyosunuz  kuslara bu çimlenen bugdayları
benim kuşlar hiç yememiş.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
polarci' Alıntı:
ismail sabahleyin buğdayları su dolu bir kap içine koy ertesi sabah ıslanmış birazda şişmiş olan buğdayı süzgeçe koy aynı gün içinde 1-2 kere süzgeçten çıkarmadan çeşme suyuyla ıslat ertesi sabah buğdayın filizlerinin patladığını göreceksin işte o zaman kuşlarına hemen verebilirsin yavrulu kuşlara mama verdikten ve o mamaları yavrulara kustuktan sonra verirsen daha iyi olur yani yavrusu olmayanlara sabahtan yavrusu olanlara öğlen versen daha iyi olur

bilaldeg

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.fotokritik.com
Adı
bilal
Soyadı
değirmenci
MEHMET KOÇ' Alıntı:
polarci' Alıntı:

İsmail Bey, hem mama karışımına ekleyerek hem de ayrı olarak verilebilir. Filizlerin çok uzamadan verilmesi daha iyi oluyor. kuşlar kabuğun içindeki kısmı yeyip kabukları atıyorlar.

Mehmet Bey, bazı kuşlar ilk günden keşfedip her seferinde silisüpürüyorlar, bazıları daha geç keşfedebiliyorlar. Siz vermeye devam ederseniz zamanla deneyecek ve sonra da iştahla tüketeceklerdir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Çetin GÖKMEN' Alıntı:
önce buğdayları 24 saat suda bekleteceksin sonra makarna eleğinde 1-2 gün bekleteceksin bu süre zarfında 2 saat arayla buğdayları ıslatacaksın bu arada buğdaylar yemlik buğday olacak yemciden veya güvercin derneklerinden alacaksın aşurelik buğday olmaz ayrıca ılık yada sıcak su kullanmıyacaksın ilk 24 saatlik süredede sularını 2-3 kere değiştirmelisin vede makarna süzgecinde bekletirken üzerinde havlu veya kalın bez olması lazım hem karanlık için hemde ıslattıktan sonra nemli kalması için
+1

ulas

Üyemiz
Adı
ulaş
Soyadı
inan
:D:D:D güvercinleri indirebilmek için çatıya attığımm bugdaylar kiremitin üzerinde yesermiş:D bizim buralar bereketli demek:D<divclass="msgbox">Nofilesuploaded!</div>

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Göreceksiniz ki, erkek kuşlarınız tüy döküyorsa, hemen çıkacak.
-Barsak düzenleri ideal olacak, tam bir besin alacak ve
E vitamini yönünden hiç bir sorunları kalmayıp bağışıklık sistemleri güçlenecek
-Erkek kuşlarınızın yumurta doldurma verimi yükselecek.
-Dişi kuşlarınız daha çok yumurtlayacak.
-Yumurtaları sağlıklı olacak ve yumurta içi ölümler yok denecek kadar azalacak.
-Tüy kaliteleri en üst düzeye çıkacaktır.

Nasıl Yapılır?
İşlenmemiş yemlik buğdayı altı-yedi saat suda bırakıyorum. Şişen buğdayları bir süzgeçe koyup, süzgeçi de bir kovanın içine --- sıkıştırıyorum. Altta bir miktar boşluk kalıyor. Böylelikle suyun fazlası süzülmeye devam ediyor ve ortam nemli kalıyor. Bu düzeneği hemen bir karanlık dolaba koyuyorum, bir gün içinde çimlenme başlıyor. İşte bu an, kullanıma en uygun dönemdir. Bu tohumları ben vanodin’li su içinde birkaç dakika dezenfekte ediyor ve durulayıp yine bir süzgeçe koyuyorum. Bu süzgeçi de bir temiz havlunun üzerine koyup bir saat kadar beklettikten sonra kuşlarıma veriyorum…
Bir arama motorunda “germinated wheat” veya “çimlenmiş buğday” diye aradığınızda, önerdiğim metodun insanlarda da kullanılabileceğini, folik asit yönünden çok zengin olduğunu, damar sertliğini önlediğini, içinde B, D. E vitaminleri bulunmasının yanında demir, bakır ve fosfor bulunduğunu, kısaca her derde deva olduğunu okuyacaksınız.
Modern Tıp, yaşayan bir organizmadan alınan vitaminlerin ve diğer unsurların, eczanelerde satılanlara oranla çok daha işlerliği olduğunu saptamıştır. Benim tavsiyem, lütfen denemenizdir. Çok kısa zamanda hem siz hem de sevgili kuşlarınız, yararını göreceksiniz…..

MEHMET KOÇ

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.cubbeliahmethoca.tv
Adı
MEHMET
Soyadı
KOÇ
bilaldeg' Alıntı:
MEHMET KOÇ' Alıntı:
polarci' Alıntı:

İsmail Bey, hem mama karışımına ekleyerek hem de ayrı olarak verilebilir. Filizlerin çok uzamadan verilmesi daha iyi oluyor. kuşlar kabuğun içindeki kısmı yeyip kabukları atıyorlar.

Mehmet Bey, bazı kuşlar ilk günden keşfedip her seferinde silisüpürüyorlar, bazıları daha geç keşfedebiliyorlar. Siz vermeye devam ederseniz zamanla deneyecek ve sonra da iştahla tüketeceklerdir.

denemeye devam o zaman.