çiftler yavruları büyümeden neden tekrar çiftleşmeye kalkar?

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
arkadaşlar  kuşumun şuan 3 yavrusu var 2 tane yumurtası da çıkmadı bugün kuşlarımı çiftleşme teşebbüsünde gördüm korkuttum yuvaya gittiler.bu zamana kadar ana baba yavruları bakıyordu şimdiden sonra yeni yumurta gelirse bakmamalarından korkuyorum ilk beslediğim çift böyle yapmıştı.yavrular sürüne sürüne iyi beslenmeden öldü.o çiftte de baba yumurta kırıyordubu çiftimde Allahtan baba yumurta kırmıyo.aynı şey başıma gelmesinden korkuyorum.yumurta mamasını yadırgıyorlar bende yarım yumurtayı mamalığa koydum.onları çiftleşmesini engellemem için ne  gibi önlemler almalıyım? babayı çıkarsam yavrular çıkınca tekrar koysam bu sefer yuvayı unutur ve dişiyi yine yumurtlatmaya kalkar ne yapmalıyım? :'( :'( :'( :'( :'(

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Herhangi birini alırsanız diğeri 3 yavruya zorlanmadan bakacaktır.
  Dişinin bir süre daha çiftleşme teşebbüsünü bastırabileceğini tahmin ediyorum (Sevgili Nihal kardeşim, yavruların kaç günlük olduğunu yazsaydın, daha iyi olurdu).

Yerinde olsaydım, Aileyi ayırmamaya çalışırdım; Yeni kuluçkasına başlasalar bile yavrulara bakacaklardır. Lütfen mama ve yeterli aydınlığı sağla.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
en büyüğü bir haftalık, diğerleri 2 gün arayla çıktı. teşebbüsü biras onları ürküterek engelledim gibi yine eskisi gibi bakıyorlar bebilerine ama kuş bunlar sağı solu belli olmaz.erkek arada yavrulukta kanat çırpıyo dişiyi çıkarmak için çıkınca dişi beslemesini istiyo. beslemezse değişik hareketlerle dışkısını yapıp yuvaya kaçıyor.yummurta mamasını geçtim artık kocaman yarım yumurtayı mamalığa koyuyorum öyle daha iyi yiyorlar. ::)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Dişinin bir süre daha çiftleşme teşebbüsünü bastırabileceğini tahmin ediyorum (Sevgili Nihal kardeşim, yavruların kaç günlük olduğunu yazsaydın, daha iyi olurdu).

Yerinde olsaydım, Aileyi ayırmamaya çalışırdım; Yeni kuluçkasına başlasalar bile yavrulara bakacaklardır. Lütfen mama ve yeterli aydınlığı sağla.
+1

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
KUŞLAR İLK KULUÇKALARINDA YAPABİLİYOR BÖYLE ŞAKALAR AMA DİŞİ BU SAVA BİLİRDE YUMURTLASADA YAVRULARA BAKARLAR İYİSİNİ SİZ BİLİRSİNİZ ERKEĞİ AYIRA BİLİRSİNİZDE

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
artık görmüyorum çiftleştiklerini bu sefer de mama sorun oldu yumurta mamasını yemiyorlar yarım yumurta mamalığa koyunca yiyorlar. ::) ::) ::) bi haşlanmış yumurta bu mevsimde açıkta ve saklama kabında ne kadar dayanır bilen var mı? :( :( :(

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

+1

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
YUMURTAYI EN FAZLA SERİN HAVALARDA İKİGÜN TUT GÜNLÜK DEĞİŞTİRİRSEN DAHA  İYİ OLUR

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Yumurtanın sarı kısmı bozulmayı hızlandırır (zaten sarı kısmını genelde yemezler) Sadece beyazını veriyorsanız bu mevsimde 24 saat kafeste tutmanızın zararı olmayacaktır.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
beyazı yetiyorsa sarısını vermeyeyim o zaman şuan büyük yavru 11 günlük toplam 3 yavru var 2 yumurta hala açılmadı.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Beslenmede çeşitlilik önemlidir; Malesef çoğu yumurtanın sarısını yemiyorlar. Ancak mamaya karıştırırsanız yemelerini sağlayabilirsiniz.
  Son iki yumurtadan yavru çıkmayacaksada bir süre daha yuvalıkta bırakmanızı öneririm; Bu sonraki kuluçkayı bir süre daha geciktirecektir.
  Sorunsuz bir kuluçka olmasını dilerim..