Çiftleri Dinlendirme

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Merhaa arkadaşlar.
  Geçen hafta İstanbul Feshane buluşmamızda Pirimiz Selahattin abiyle muhabbetimizde çiftlerini salmalara alıp dinlendirmeye aldığını söylemişti, bana da çok mantıklı geldi üretim kafelerinde kanat ve vucut formlarının düşmesinden dolayı yağlanmaları önlemek dinlendirmek (sporun cinselliğe faydasını hepimiz biliyoruz :))büyük salmalarda özgürce ucup kuş olduklarını hatırlatmak faydalı olur diye düşünüyorum.
Sizce çiftleri hangi mevsim hangi zaman aralığında salmalara alalım arkadaşlarımdan fikirlerini almak istiyorum.Saygılar.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Ahmet
kuşlar genelde 8-9 aylarda tüye girerler bu dönemde yavru ve yumurtaları yoksa ayırıp salmalara atabilirsin veya 4-5.kuluçka dönemlerinden sonra ayırıp salmalara atabilirsin

E

elaziz2316

Guest
Selahattin abi dediğin gibi salmalara aldık diyelim. Peki geri hangi aylarda box'lara almak uygun olur?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
3-4 ay dinlendirmenizde fayda var. Daha sonra tekrar eşe atabilirsiniz

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
BAZILARIMIZ YAZ AYINDA DİNLENDİRİRİZ BAZIMIZ KIŞ AYINDA SİZE UYGUN ZAMANDA DİNLENDİRİN MESALA KUŞ ÇOK İYİ YAVRU BAKARKEN YAVRULARA BAKMAZ OLMUŞSA ZAMANI GELMİŞTİR DİNLENDİRİN

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Üretimde en fazla kayıp oranı (Bu bazen %60 ları geçebiliyor) Yaz aylarında yüksek ısıdan embriyo ölümleriyle gerçekleşebiliyor..
    Önerim; 10 Hazirandan sonra yeni kuluçkaları başlatmayınız; zaten var olanların yumurtaları 1 Temmuz a kadar açılacaktır.
    Eylül ayında yeniden çiftlerinizi üretim kafeslerine alabilirsiniz.
    Eğer Üretimhanenizde doğru ve yeterli bir iklimlendirme sistemi varsa hiç gaz kesmeyebilirsiniz..

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
şahsi fikrim her 4 agızda bir dinlendirme ben babamın lafına baktım  ;D bir çiftimde hız kesme dedi bende dinlendirmeden devam edeyim dedim 6 agızda yavru öldürmeye başlayınca mecbur aldık tatile şu an yine attım eşe maşallahı var tatilde yaramış yavrular turp gibi

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Ahmet
kuşlar genelde 8-9 aylarda tüye girerler bu dönemde yavru ve yumurtaları yoksa ayırıp salmalara atabilirsin veya 4-5.kuluçka dönemlerinden sonra ayırıp salmalara atabilirsin
+1

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
şöyle düşünelim 12 ay boyunca  çalışıyoruz.
şu patron bir türlü izne ayırmıyor kendi geziyor dolaşıyor tatilini yapıyor  diye söyleniyoruz.
halbuki yıl da 2 hafta izin olsa 1 hafta yaz 1 hafta kış insan o bir hafta da kendini deşarj eder işe başlar dimi şimdi izin veren patronlar da var izin vermeyen de siz hangi patronla çalışırsınız? kuşlarımızın patronu biziz.