çok yumurtlama

cek52

Takipçi Üyemiz
Adı
yılmaz
Soyadı
ekmekci
arkadaşlar benim kuşlardan bir çifti sürekli yumurtluyor yani yumurtlamaya başladı ve yumurtaların üzerinde yatıyordu fakat 6 cı yumurtadan sonra yumurtlamaya devam etti fakat yumurtaların üzerinde daha az yatmaya başladı şuan yumurta 11 oldu fakat yuvada çok az duruyor sürekli dışarıda ve dahada yumurtlayacağını sanıyorum bunun nedeni ne olabilir bu konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
valla daha önce 10 tane ve üstü duymuştum biraz takip edin yumurtalara yatar diye tahmin ediyorum ama fazlada rahatsız etmeyin kuşları

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Isı, Işık ve Besin fazla olduğunda Kuşlardan Max. verim alınır, bu bir sır değildir. Fakat
  Sizde durumun biraz farklı olduğunu zannediyorum; İlk yumurtaya yahut ilk 2-3 yumurtaya düzenli yatmasa da sonrasında düzenli bir halde yatarlar. Su içmek, çiftleşmek ve dışkılamanın dışında sebepsiz çıkmazlar.
  Yumurtaların doluluk kontrolünü yapıyor musunuz ?
  5. günden sonra ışıkla kolaylıkla anlaşılabiliyor, belki boş olduğunu anladığı için sürdürüyordur..

asersoz

Uzman Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Ersöz
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Isı, Işık ve Besin fazla olduğunda Kuşlardan Max. verim alınır, bu bir sır değildir. Fakat
  Sizde durumun biraz farklı olduğunu zannediyorum; İlk yumurtaya yahut ilk 2-3 yumurtaya düzenli yatmasa da sonrasında düzenli bir halde yatarlar. Su içmek, çiftleşmek ve dışkılamanın dışında sebepsiz çıkmazlar.
  Yumurtaların doluluk kontrolünü yapıyor musunuz ?
  5. günden sonra ışıkla kolaylıkla anlaşılabiliyor, belki boş olduğunu anladığı için sürdürüyordur..
+1

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bazı kuşlarda yumurtaya yatmama gibi sorunlar olabiliyor. Bazılarıda ilk yumurtanın günü geldiği halde yavrunun çıkmaması sebebiyle yatmayabiliyor. Kuşlarda farklı karakter ve yapıda olabiliyorlar.