Çöpe atılacak yumurtaları son kontrol

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Arkadaşlar çoğumuz yumurtaların döllü olup olmadığını kendine özgü bir takım led lamba vs şekilde kontrol ediyorlardır bazende 4-5 yavru çıktıktan sonra yumurtadan çıkmayan veya çıkamayan üstleri kuşlarımızın dışkısıyla kaplanmış yumurtaları boş veya içinde yavru ölmüş tanısıyla çöpe atmaya çalışırız çöpe atmadan önce son kontrolü yapıp öyle atabiliriz son kontrol olarakta ılık bir su hazırlayarak bu tip yumurtaları ılık suyun içine koyup eğer içinde yavru doluysa yumurta suyun içinde yalpa yaparak hareket eder buda boş veya ölü sandığımız yumurtayı kurtarmış oluruz ben bu yöntemle onlarca sona kalmış yumurtayı kurtardım

Ahmet

Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
TATAR
Çok kaliteli ve ince fikirler daha senden bakalım neler öğrenecez.Emeğine sağlık abicim..

Yaşar yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
Yılmaz
dahice böyle birşey hiç aklıma gelmemişti güzel bir fikir ama yeni döllü yumurtalar denenmez herhalde embriyo yumurtanın içinde gelişmesi lazım yoksa yeni döllü yumurta suyun içinde oynamaz

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Abi paylaşım için teşekkürler.Ayrıca ilk defa deneme yapacaklar için suyun sıcaklığına çok dikkat edilmeli...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Selahattin Abi, Bana bu yöntemi yaklaşık 1 yıl önce söylemişti, Ben 2 kez (Double) Teşekkür ederim..

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
işte bu siteyi bu yüzden seviyorum ......
site amacını açılan bu konu ile bir kez daha belirtmiştir....