damızlık yavrular

canpasa

Üyemiz
Adı
Ahmet Can
Soyadı
Paşaoğlu
herkese günaydın
damızlık olarak salmaya ayrılacak yavrular arasında en fazla ne kadar yaş farkı olabilir?? (erkek dişi ayrı ayrı salmalara ayrılacak ve daha sonra tekrardan kafeslerde üretim yapılacaktır.)
teşekkürler

çetin

Uzman Üyemiz
Adı
Çetin
Soyadı
Gökmen
yaş farkı olmasa iyi olur en azından 1-2 ay olsun sonra bence erkek dişi ayırma beraber olsun doğalarında böyle bir ayrılma yok ayrıca yeni çıkan yavruların erkek ve dişi ayrımı zor olur sonradan farklılık gösterebilirler beraber olurlarsa sonradan daha iyi anlaşacaklardır

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Neden Dişilerle erkekleri ayırıyorsunuz ki ?  Doğal hayatlarında haremlik selamlık ayrı ayrı mı yaşıyorlar mış ?  Fakat kardeş olanları aynı salmada tutmazdım yerinizde olsaydım; Size 2 salma lazım..
  Aralarında 1-2 olması ideal dir, yaş (ay) farkı fazla olursa büyükler küçüklere zarar verebilir..  Hayırlı Olsun diliyorum..

Ramazan Demet

Uzman Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Demet
bizim üretimhanelerdeki kuşları doğadakilerle karıştırmamamız lazım salmalarda yavruları erkek dişi beraber attığınız zaman sanki kardeş gibi büyüyorlar birbirlerine ilgi duymayabilirler ama bunları erkek dişi ayrı ayrı salmalara koyduğumuzda kızıştıkları zaman yani cereleri koyulaştığı zaman salmalarda birleştirmemiz doğru olacağı kanısındayım saygılar

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Neden Dişilerle erkekleri ayırıyorsunuz ki ?  Doğal hayatlarında haremlik selamlık ayrı ayrı mı yaşıyorlar mış ?  Fakat kardeş olanları aynı salmada tutmazdım yerinizde olsaydım; Size 2 salma lazım..
  Aralarında 1-2 olması ideal dir, yaş (ay) farkı fazla olursa büyükler küçüklere zarar verebilir..  Hayırlı Olsun diliyorum..
:) peki yılmaz  doğal hayatta kardeşler ayrı bir yerde mi yaşıyor? dogal hayattada kardeş kuşlar birbiri ile eş tutuyor...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Doğal hayattakilerle bizim küçücük kafeslerde beslediklerimizi bir tutmamalıyız, Onların bünyeleri sağlam.. Zira onlarda kardeş çiftleşme ihtimali % 10 yada daha düşük..
  Kuşlarımız karşı cinsin ne olduğunu küçüklüklerinden beri bilsinler, Değilse Dişiler erkek gibi davranmaya başlar, Erkek lerde Amerikan deniz kuvvetlerindeki askerler gibi olabilir..  :D :D

Yaşar yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
Yılmaz
aslında ayrı koymak birlikte koymak farketmez birazda şans işi kuşlar kızıştılarmı mesele halloluyor