damızlıklar

canpasa

Üyemiz
Adı
Ahmet Can
Soyadı
Paşaoğlu
herkese selam.
damızlık olarak kullanılacak yavruların erişkinliğe gelene kadar ayrı ayrı salmalarda tutulup o zaman geldiğindemi biraraya atılması, yoksa daha 2 aylıkken dişili erkekli aynı salmaya atılmasımı  üretimde daha verimli olur??
yorumlarınızı bekliyorum

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
benimkiler bir yerdeydi eş tutanları ayırdım kafeslsre  dişi erkek olarakta attıklarım oldu

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Sevgili Ahmet, muhakkak ki herkes in doğrusu farklı farklı dır..
    Ben, başladığımda hepsini birlikte tuttum; %85'ini eş tutturabildim, Şimdi de damızlığa ayırdıklarımı birlikte tutuyorum (Karşı cinsin ne demek olduğunu küçüklüğünden bilmeli). Ayrıca, Kardeş çiftleşmesi köklü bir çözümle engellemeni öneririm.

Mustaffa

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Yaz
bence 6 aylık oluncaya kadar ayrı ayrı salmalarda kalmaları daha uygun olacaktır. kuşun kemik gelişimi açısından gereklidir saygılarımla...

emrah33

Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
IŞIK
Ben de bu yavrularımdan ayırmayı düşünüyorum,hepsini bir araya koymayı düşünüyorum bir donraki yavruları da başka bir kafese toplu olarak koymayı düşünüyorum.Farklı karından olsalarda kardeş kuşların eş tutmamaları için.Ben de birlikte büyümelerinden yanayım.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Herkesin kendine göre dogruları vardır, bende üç ay kadar birlikte büyütürüm, sonra erkekli dişili ayırır, 6-7 aylık olunca  erkeklerin oldugu bölüme dişileri birer birer atarım, hangi erkekle anlaştı ise hemen onları ayırırım, sonra başka bir dişiyi erkeklerin yanına atarım, oda kimle eş tutarsa onlarıda ayırırım. böyle eş şeçimi yaparım... :)

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Sevgili Ahmet, muhakkak ki herkes in doğrusu farklı farklı dır..
    Ben, başladığımda hepsini birlikte tuttum; %85'ini eş tutturabildim, Şimdi de damızlığa ayırdıklarımı birlikte tutuyorum (Karşı cinsin ne demek olduğunu küçüklüğünden bilmeli). Ayrıca, Kardeş çiftleşmesi köklü bir çözümle engellemeni öneririm.
+1