devamlı kutuya giren çift

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
merhaba ben 1 hafta önce yaklaşık 20 çift ile üretime başladım çiftlerden biri geldiğinden beri kafese yaklaşınca hemen yuvaya giriyor bugün 2-3 saat üretimhanede idim ve devamlı yuvada durdu dışarı çıkmadı. sorun ne olabilir bişey yapmam gerekir mi

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Merhaba serdar bey, 1 hafta olan kuşların sizden çekinmesi korkması normaldir. Daha önceki yakalanma şekillerinden, korkutulmalarından kaynaklı psikolojiktir. Sizler yemini suyunu kendi elinizle verin yerini değiştirmeyin, yakalamaya çalışmayın, zamanla size alışacaklardır.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
serdarrr' Alıntı:
merhaba ben 1 hafta önce yaklaşık 20 çift ile üretime başladım çiftlerden biri geldiğinden beri kafese yaklaşınca hemen yuvaya giriyor bugün 2-3 saat üretimhanede idim ve devamlı yuvada durdu dışarı çıkmadı. sorun ne olabilir bişey yapmam gerekir mi
benimde kümesimdeki çiftlerimden 2 si aynı ben kümese girince yuvaya girip ben çıkıncaya kadar yuvadan çıkmıyorlar, bazen olur böyle şeyler, kafanıza talılacak bir sorun yok, siz karışmayın yeter, yemini suyunu verin yavru varsa günde bir sefer yavruları kontrol edin, ben böyle yapıyorum bir sorun olmuyor, dediğim gibi kafaya takılacak bir sorun yok...

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
teşekkür ederim yahya abi yumurtalı çiftleri ne kadarda bir kontrol etmeliyim birde kuşlarına kaç günde bir mama veriyorsun

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz
serdarrr' Alıntı:
teşekkür ederim yahya abi yumurtalı çiftleri ne kadarda bir kontrol etmeliyim birde kuşlarına kaç günde bir mama veriyorsun
Yavru besliyorlarsa hergün mama vermen lazım ve mamayı günlük taze vercen. Yumurta katılan mama çabuk bozuluyor ve kuşuda zehirleyip ishal yapıyor.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Mehmet Beyinde yazdığı gibi, korktukları için yuvalığa sığınıyorlardır; Bazen korku üremeye engel olabiliyor. Korku içindeki Kuştan üremesini bekleyemeyiz; İnşAllah zamanla korkularını yenecekler..

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
yuvayı çıkarıp biraz öyle bakacağım sanırım en iyisi bu gibi

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Serdar Bey, herhangi bir değişiklik yapmayın, Yahya beyinde dediği gibi oluruna bırakın, acil kararlar vermeniz üretim süresini uzatacaktır.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
bencede yuvayı falan elleme daha çok strese sokarsın alışma evresindeler korkularını yenmelerine yardımçı ol  yahya beyin dediklerini uygula

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Serdar Bey, Yerinizde olsam; Yuvalığı çıkarmaz, Kafesi mümkün olan en yüksek noktaya asar ve bu çiftim için daha hassas davranışlarla bakıma devam ederdim, Tercih Sizin dir..

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
yuvayı çıkarmadım, yeri 5 katlı kafesin 4.katında yüksek yani.
bugün yemlerini değiştirmeye gittiğimde yemleri değiştirirken sonra, hergünkü gibi kuşlarımın karşısına oturup izledim, biraz geçtikten sonra dışarı çıktılar, ayağa kalkınca tekrar girdiler yani biraz ilerleme var gibi:)

snmz34

Yeni Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Ekinci
Aynı sorun bendede var ama benımkıler sızınkı kadar urkek degıller :) zamanla yenıcekler korkularını ınsallah

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
serdarrr' Alıntı:
Yumurtalı çiftleri 3 günde bir kontrol edebilirsin, yavrulu çiftleri günlük kontrol et, sadece yavrulu olanlara günlük taze mama yap ver, diger çiftlerinede (yumurtalı-yumurtasız) az az haftada 2 gün verebilirsin...

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
snmz34' Alıntı:
Aynı sorun bendede var ama benımkıler sızınkı kadar urkek degıller :) zamanla yenıcekler korkularını ınsallah
bu kadar önemsemeyin, rahat bırakın yeter, zamanı geldiysede çatır çatır yavru yapar, çünkü 2-3 çiftte benim var ürkek ve çiftleşmelerini ve yavru yapmalarını engellemiyor...:)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yahya beyin dediği gibi bu durum genellikle çok ürkek olan kuşlarda gözlenen bir durumdur

Kuscu_Abi

Yeni Üyemiz
Adı
Kuscu_Abi
Soyadı
Kuscu_Abi1
Merhaba ArkadaşLar  size belki Garip gelecek ama kümesimin en verimli kuşları kümesimin en ürkek kuşları 9 yumurta alıyorum 7 yavruya kendilerine baktırıyorum 7 yavruyada cok güzel bakıyorlar 2 yavruyu bir başka cifte naklediyorum..!