Dış Parazitlerle Mücadele 2 (Ayhan OTÇUOĞLU)

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Arkadaşlar,

Yaklaşan üretim sezonu öncesi dış parazitlerden kesin kurtulmak gerekir. Bitler kan emici oldukları için önce kuşları zayıflatırlar. Bağışıklık sistemi çöken kuşlarımız zaten bünyesinde bulunan her türlü bakteriyel ve ya çevrede bulunan daha başka hastalıklara yakalanabilirler ve üretim kabiliyetlerini kaybederler. Yavru alınamamasının ve büyük üreticilerin sürülerini kaybetmelerinin gizli nedenlerinin başında gelir. Kuşlarımızda sürdürülebilir şekilde üretime devam edebilmek için temizlik ve dış parazite dikkat edelim. Videomuz güncel bilgiler içermektedir.

https://youtu.be/Ov89A2BJU2k

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Ayhan abi ilgiyle izledim..
Çok faydalı bir çalışma yine..
Teşekkür ederiz..
Saygılar. .

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Emeğine sağlık abi.Yalnız vilmektin suluktan değilde enseye damla şeklinde kullanılıyor diye biliyordum.Hatta biri suyla karışırsa suyun yüzeyine çıkıyor su altta ilaç üstte kalıyor  kuş ilaca ulaşamıyor diye bi yorum okumuştum.Anlattığınıza göreSuluktan kullanmanın bir  zararı olmuyor ve suyla ilaç homojen bi şekilde karışıyor galiba

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Fahri Bey,
Veren veteriner bu şekilde kullanılabileceğini söyleyen veteriner. Birde ilacı damlatıp kuşun boynunu büktüren arkadaşlar olmuş.
Bence bu şekilde daha güvenli ve zahmetsiz.

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Birde abi bu kafeslerdeki uygulamayı kaç günde bir uyguluyorsun

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Ayhan abi üretim sezonu başlamadan bide popo tüylerini traşlama vidyosu çekersen çok sevinirim

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Teşekkürler bunu daha öncede görmüştüm ama biraz fazla tıraşlıyor gibi geldi bide yerli üreticilerden ustalardanda bilgi teyit edebilirsem sezon başlamadan çok iyi olacak

Doğan ÇAĞLAR

Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
ÇAĞLAR
hocam emeğinize sağlık çok bilgilendirici bir video.. akartox ürününü bulamıyorum .. onun muadili ürün ne alabilirim? opigal 5, stardust gibi ilaçlar gördüm onlar olabilir mi ? veya ne önerirsiniz?

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Vilmektin ile beraber haftada yada 10 günde 5 lt suya bir pirinç tanesi kadar göz taşı (aktarlar dan temin edebilirsiniz) karıştırıp banyo verirseniz daha etkili olur.