dişi kuş seçimi

joeblack88

Yeni Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
olukman
öncelikle herkese selam
2 senedir beslemekte olduğum erkek  Resesif Benekli Mor Muhabbet Kuşum var http://www.kingsolomoncages.com/cages/double_nobleman.asp linkte görüldüğü gibi bir kafes  yaptırıyorum marangoz arkadaşıma kafes gelmeden önce muhabbet kuşuma bir dişi kuş almak istedim.Muhabbet kuşu satan yerlere gittim bana uygun eşleri gösterdiler hepsi 3 aylık yavru kuşlardı ben içlerinden bi tanesi beğendim almadan önce satıcıya sordum bir sorun teşkil edermi diye dişi kuşun yavru olması herhangi bir sorun olmayacağını söylediler ama ben intenette kuş almadan önce araştırma yapmak istedim muhabbet kuşuyla ilgili en geniş kapsamlı bilgiyi burasının verdiği görünce üstadlara sormak istedim 3 aylık yavru dişi kuş yaklaşık 2 yaşındaki erkek kuşun yanına koyulabilirmi zaman ayırıp cevap yazarsanız çok minnettar olurum şimdiden teşekkürler

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    2 Farklı sorunla karşılaşmanız muhtemel dir;
  *) Erkek kuşunuzun ısrarcı çiftleşme isteği, kanlı kavgalara sebep olabilir..
  *) 2 yıl, kendi türünden bir canlı görmemiş MuhabbetKuşu için çok uzun bir süre, bunu insan hayatıyla kıyaslarsak 6 yaşından 30 yaşına kadar ıssız bir Ada da yaşamış bir insan nasıl olursa, Kuşunuzda öyle davranacaktır. Muhtemelen 2 yıl içerisinde kendisinin bir MuhabbetKuşu olduğunu unutmuş; kendisini insan (çocuk) sanıyordur..

Üretim düşünüyorsanız, O beğendiğiniz Dişi kuş için bir erkek MuhabbetKuşu alarak onlarla devam etmenizi öneririm..

joeblack88

Yeni Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
olukman
yılmaz bey cevapladığınız için teşekkür ederim yaptırmak istediğim kafes büyük içerisine koymak istediğmi 4 çift , 3 tane  yetişkin çift ayırttım bile evdeki kuş için dişi bulamıyorum satıclar yetişkin dişi bulman imkansız dediler hangi satıcıya gittiysem yetişkin kuşları çift halinde satıyorlar bu nedenden alacağım yavru kuşa zarar gelmesini istemiyorum bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkür ederim

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Üretim yapmak için o kafes pek uygun değil. Üstelik salma olarak kullanacaksanız hiç değil. Bence kararlarınızı tekrar değerlendirin. Ben Yılmaz Beye katılıyorum. Ama o erkek ile çift yapmayı denemenizi öneririm. Çünki onunda ihtiyacı vardır çiftleşmeye.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    2 Farklı sorunla karşılaşmanız muhtemel dir;
  *) Erkek kuşunuzun ısrarcı çiftleşme isteği, kanlı kavgalara sebep olabilir..
  *) 2 yıl, kendi türünden bir canlı görmemiş MuhabbetKuşu için çok uzun bir süre, bunu insan hayatıyla kıyaslarsak 6 yaşından 30 yaşına kadar ıssız bir Ada da yaşanış bir insan nasıl olursa, Kuşunuzda öyle davranacaktır. Muhtemelen 2 yıl içerisinde kendisinin bir MuhabbetKuşu olduğunu unutmuş; kendisini insan (çocuk) sanıyordur..

Üretim düşünüyorsanız, O beğendiğiniz Dişi kuş için bir erkek MuhabbetKuşu alarak onlarla devam etmenizi öneririm..
+1

joeblack88

Yeni Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
olukman
kafes 1.5 metre uzunluğunda genişliği ise 2 metre olacak  fotograftaki kafesin birenir benzeri olmayacak ön taraf camdan kapılar diğer yerleri ise sağlam ahşap malzemeyle olacak ve fotograftaki kafesin içerisinde bulunan ağaç dalları  ve yuvalıkları olacak ticari amaçla beslemediğimden yüksek verimlilik beklemiyorum benim için önemli olan kuşların rahat edebilceği bir ortam ve göze hoş gelen bir kafes ama sizin gibi üstadların başka önerileri varsa dikkate alırım saygılar iyi akşamlar

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
1.5 x 2 x yükseklikte uygunsa dediğiniz gibi olabilir belki. Amaç yüksek verimlilik değil, kuşların rahat edebilecekleri bir ortam hazırlamak. Zaten bu olduğunda verimliliğiniz de yüksek olacaktır. Aslında daha akılda çok soru var. Yuvalıklar nasıl olacak? yemlik nasıl olacak? suluk? havalandırma?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Bir ustamız der ki  " İster küçük bir üretim kafesinde ister kocaman bir salmada besleyeceğiz eşli kuş sayısı sadece 1 olsun"

*)Erkek kuş eşine kur yaparken yahut çiftleşirken yanında/yakınında 3.bir kuşun olmasını istemez/saldırır; Bu onların doğasında var..
  *)Yuvalık, yüksek tünek, banyoluk, besin vb. bir çok konuda kavga edebilirler üstelik dar alanda kanlı kavgalar kısa zamanda ölümcül olabiliyor..

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
erkek kuşunuza eş beğendirmek hayli zor bende bir erkek kuş var daha eş felan beğendiremedik son yanına attığım dişiyle oyun oynuyor çiftleşmek nedir bilmiyor heralde ancak sizin yapmak istediğiniz o kafes benim de hayalim ancak ustaların dediği gibi beraberinde sorunda getirebilir ben şöyle düşünüyorum o kafese yetişkin değil sadece yeni yeme düşmüş yavrular koyarak onları besleyin belki kavga gürültü olmaz

joeblack88

Yeni Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
olukman
önerileriniz, uyarılarınız dikkate alınacaktır cevapladığınız için teşekkürler