Dişi kuşumu değiştireceğim sıra kuşlarım çiftleşti kaç güne gelir yumurtalar ?

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
dediğim gibi siz dişi kuşumu değiştirmemi tavsiye etmiştiniz ve ben 2 gün önce gidip kuşçumla konuşmuştum oda bu ayın sonuna kuşlar gelecek demişti ve kuşların gelmesini bekliyordum fakat kuşlarım ayın 17'siyle dün 1dk'yı geçen bi zamanla çiftleştiler ve dişi kuş bugün yavruluğa girip kemiriyor bişiyler yapıyor normalde kaç gün sonra yumurtlaması lazım ? o gün yumurtlamazsa gidip değiştircem dişi kuşu yeter artık :) cevaplarınızı bekliyorum

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
inşallah alırım 7 ay geçti dile kolay :) zaten yapmazsada yumurta felan ozamana yeni kuşlar gelecekmiş götürüp değiştiririm napıyım artık :S

seko51

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
bende 3 çift kuş var ama sıkıntılıyım :( yumurtladı ama kesti yumurtlamayı çok ilginç bişey

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Herşey gönlünüzce olur inşaallah. 10 günde yumurtlar diye kesin bir durum yok bazı kuşlar 15 gün gibi bir süredede yumurtlayabiliyor

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
KISMETİNE KUŞ KIZIŞIKMIŞ CABUK EŞLEŞMİŞLER İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA SONUÇA ULAŞIRSINIZ

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
inşallah abicim temennileriniz çok güzel inşallah olur :) ve yumurtlamadan önce şişlikler olur mu o şişlikler kaç güne belirir ?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Samet YILMAZ' Alıntı:
inşallah abicim temennileriniz çok güzel inşallah olur :) ve yumurtlamadan önce şişlikler olur mu o şişlikler kaç güne belirir ?
  Sevgili Samet kardeşim, yumurtlama öncesi belirtiler hakkında konular sitemizde mevcut..
  Kuş 10........15 güne kadar yumurtlamazsa onu cezalandıracakmış gibisin. Sanki yeni alacağın çift alır almaz yumurtlayacak..

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Samet YILMAZ' Alıntı:
samet kardeşim demekki kuşları yeni yeni rahat bırakmışsınki kendilerini güvende hissetmişler ve çifleşmişler,bundan sonra senin yapman gereken yemini suyunu vs vs sini verip günlük kontrollerini yapıp oradan ayrılman,merak ettiğin şişiklerde yumurtlamadan 2-3 gün önce belli olur

babadostum

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Yorulmaz
huzursuz bir ortamda ve tedirgin olarak yumurtlayan bir kuşun yavrularına sağlıklı bir şekilde bakma olayı nasıldır bilemiyorum bu konuda üretici arkadaşlar tecrübelerini aktarabilir ancak herşey yavru değil bence yaklaşık 3-4 aydır eşleşen ve yumurta yapmayan bir dişim var ama ilk kuşum ve ailemizin gözbebeği mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürüyorlar kuşlarınız varlıkları ile sizi mutlu edebiliyorlarsa öncelik bu olmalı bence en yakın zamanda bol bol yavru alabilmeniz dileğıiyle

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşunuza biraz daha sabır göstermenizi öneririm. Yılmaz beyin dediği gibi yeni  alacağınız çift tutacak diye bir garanti yok

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
ya üstatlarım benim aslında derdim yavru felan değil fakat çevremde olsun sizlerle olsun herkesin bi yavrusu oluyor oda beni hem mutlu ediyor hemde hüzünlendiriyor çünkü benim kuşlarımın yavrusu yok halen 7 aydır ben çok sevdiğim için gözüm gibi baktığım için değiştirmedim aslında değiştirmeyide düşünmüyorum fakat bende artık yavru büyütmek o zevki tatmak istiyorum amacım sadece bu :( kuşumu cezalandırmak gibi bişiy yok aslada olmayacak belki dişiyi ayırırım ayrı bi tane yeni dişi alırım erkek kuşuma belki böyle yapabilirim ama inşallah yavru olurda bu mutluluğu sizinle paylaşırım ve ben bu mesajı size atarken yine kuşlarım çiftleşiyordu :) hakkımızda hayırlısı allah gönlümüze göre versin (AMİN) sizlere çok minnettarım her türlü desteğinizi esirgemiyorsunuz allah hayvan ve insan sevgimizi hiç azaltmasın aksine çoğaltsın :)

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
kardeş gerisi gelir İnşaallah çiftleşme büyük bir aşama benimkiler birbirlerini yiyorlar.yavru çiftim olmasa bırakacaktım.

metroxylon

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Kurt
kimi kuş 1-2 ayda çiftleşir
kimi 1 yılda
siz sadece sabredecek ve kuşları rahat bırakacaksınız

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
bi yumurta belirtisi veya şişlik felan yok napmam gerekiyor bekliyorum ama bilmiyorum inş. bu kez yumurtlar :(

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Samet YILMAZ' Alıntı:
bi yumurta belirtisi veya şişlik felan yok napmam gerekiyor bekliyorum ama bilmiyorum inş. bu kez yumurtlar :(
Samet kardeşim hazır çiftleşen kuşları git degiştir bi 6 ay daha bekle sen çok sabırlı birine benziyorsun yine sabredersin