Dişi Kuşun sorunu ne?

yusufelik

Yeni Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
ELİK
Herkese iyi akşamlar. Geçen sene bir adet erkek yavru muhabbet kuşu aldım ve kendisi evimizin neşesi oldu. Bu yazın başında da ona tahminen 6 aylık dişi kuş aldım. İlk başlarda iyi anlaştılar, fakat bu günlerde hatta haftalarda dişi kuş asabileşti. İnternetten araştırdığım kadarıyla yumurtlamak için tüm belirtileri gösteriyor. Fakat erkek kuşu parçaladı ama sadece kafesin içinde. Dışarıda çok iyiler, çiftleşmediler ama erkek sürekli kur yapıyor. Kafeslerini ayırdım fakat şimdide erkek dışarı çıkınca onu arıyor ve ona bağırıyor. Dişi kuşta karşılık veriyor. Aynı kafese koyuyorum yine kavga. Dişi kuşun derdi ne anlamadım. Erkek kuşun kuyruğunu koparttı, tek gözünün yarısı kapalı, burun deliği büyümüş kavgadan dolayı. Yardımlarınızı bekliyorum yada dişi kuşu isteyen varsa verebilirim. Ben sabırsız değilim fakat erkek kuşum için endişeleniyorum.

%3Cdivclass=%22msgbox%22%3ENofilesuploaded!%3C/div%3E%3Cbr%3E%3Cbr%3E

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Yusuf hoş geldin ve geçmiş olsun evde beslediğimiz evcilleştirdiğimiz muhabbetlere dışardan eş aldığımız zaman maalesef buna benzer olaylar olabiliyor yada eş olmuyorlar dişiyi elden çıkarın erkek kuşunuz eğer ölmezse ona tekrardan eş almayınız eğer illada eş kuş yapmak istiyorsan ikisinide dışardan al

yusufelik

Yeni Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
ELİK
İlginiz için teşekkürler. Galiba haklısınız, fakat dişi kuşu nereye vereceğim o konuda pek bi bilgim yok.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yusuf bey, Evcillerde bu tür sorunlar yaşanıyor.. Muhtemelen, Dişi nin yerine başka bir dişi olsaydı da sonuç pek farklı olmayacaktı..
  Bu platform da dişi kuşunuzu kimsenin sahiplenmek isteyeceğini sanmıyorum, 3-5 aylık yem karşılığı PetShop a verebilirsiniz.
  Üretim düşünüyorsanız, 2 tane yavru kuş (Erkek-Dişi) alıp onlarla devam etmenizi öneririm; Fakat onları evcilleştirmeyiniz..

hayalet2780

Yeni Üyemiz
Adı
mahmut
Soyadı
aygen
kafesi tül yada ona benzer birşeyle ört. sadece yemini vede suluğunu deyiştrmek için kafesi elle. onun haricinde sadece örtünün üstünden veya bir kenarından arada izleyebilirsin. kavga edip etmediklerini görmek için. işe yaraya bilir istersen bir dene. olmadı dişiyi ver başka bir kuş al. aldığın kuş 3 aylıkdan fazla büyük olmasın. zamanla anlaşırlar ve yavru alırsın. ama aklında olsun kuşları eşe attıkdan sonra bir daha sakın evcil kuşunla oynama onunla ilgilenme.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
bizim 5 yaşındaki konuşan erkekte de dişiler durmadı baştan herşey güzel başlıyo kur filan ama iş çiftleşmeye gelince bi faaliet olmuyor.üstelik erkek dişi ile kavga ettikçe dişiden soğuyor dişi ister sakin ister cazgır olsun hep erkekten sonsuz ilgi bekliyor fakat erkekte elde edilmesi zor insan karakterinde oluyor.durumunu anlayabiliyorum ben  yavrudan dişi yetiştirip yanına attım yine beğenmedi.en fazla besliyordu dişi de tek büyüyünce bana biraz alıştı.dişiye başka evcil olmayan bi erkek aldım onu da çok dövdü. hatta sonradan farkettim boyun tüyünü yolmuş nasıl becerdiyse.kavga dövüş çığırtı yavruluk takmamla azaldı.yuva ile ilgilendi erkek ondan korkarken dişi de onu korkuturken  resmen erkek kuşun kollarına attı kendini şimdi yumurtalardan yavru bekliyoruz inşallah bence dışardan getireceğine bi sürü dişinin ortasına at o seçsin her dövüşme ihtimaline karşı bi yavruluk tak. yuvalıkla ilgilenirken oynarken erkekle iyi geçinecektir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Yusuf hoş geldin ve geçmiş olsun evde beslediğimiz evcilleştirdiğimiz muhabbetlere dışardan eş aldığımız zaman maalesef buna benzer olaylar olabiliyor yada eş olmuyorlar dişiyi elden çıkarın erkek kuşunuz eğer ölmezse ona tekrardan eş almayınız eğer illada eş kuş yapmak istiyorsan ikisinide dışardan al
+1 Hoşgeldiniz

yusufelik

Yeni Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
ELİK
İlgi gösteren herkese teşekkürler. Bu sorunumu diğer sitelerde de dile getirdim fakat hiç kimse cevap vermedi, böyle ilgi görünce açıkçası şaşırdım, tekrar teşekkürler. Benim sorunum sadece kafesin içinde aslında. Dışarıda erkek kuş dişi kuşu arıyor mecburen onuda çıkartıyorum ve çok iyi anlaşıyorlar. Sadece öpüşüyorlar başka icraatları yok. Dişi kuşun kafesine yavruluk aldım ona çok fazla ilgi göstermedi. Belki ileride yavruluğa yönelecektir fakat ben erkek kuşu oraya koymayı düşünmüyorum, dişi kuşu elden çıkarmaya çalışacam. Kafeste beraberken karşılaştığım bir şeyi anlatayım, dişi kuş erkek kuşu sırt üstü yatırmış iki ayağıyla kanatlarına basmış erkek kıpırdayamıyor, o halde erkek kuşun yüzüne dalıyordu. Zor ayırdım. O saatten sonra da yanyana koymadım sadece dışarıda görüşüyorlar.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
yusufelik' Alıntı:
Bu sorunumu diğer sitelerde de dile getirdim fakat hiç kimse cevap vermedi, böyle ilgi görünce açıkçası şaşırdım, tekrar teşekkürler.
    Doğa ve tüm Doğa Kuşlarını seven, bilgi ve tecrübelerini esirgemeyen büyük bir ailenin üyesisiniz, yeniden HoşGeldiniz..