dnz_89 HOŞ GELDİN

dnz_89

Yeni Üyemiz
Adı
Deniz
Soyadı
Çelik
Slmlar.Bende yeni üye oldum sitenize..3 4 gün sonra ablamdan yavru muhabbet kuşu alacağım.İlk defa bi muhabbet kuşu besliycem.Adınıda bıcırık koymayı düşünüyorum:)) Rengi de açık yeşil ve beyaz..Şimdiden heyecan bastı beni.Çünkü yavrular sürekli gözümünü önünde büyüdü ve gerçekten kuş beslemek çok güzel ve zevkli bişey.Onları saatlerce oturup izlediğim bile oluyo..Hareketleri ve davranışları aynı insan gibi.Ama bir sorun var.Kuşumu evcilleştirmek istiyorum.fakat hayvanları elleyemiyorum.Böyle bir fobim var.Ne yapıcam bilmiyorum...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Deniz ÇELİK Kardeşim, Sende HoşGeldin..
  MuhabbetKuşlarını uzaktan da sevebilirsin (akvaryumdaki balıklar misali). Zira Evcil MuhabbetKuşlarının Aile olabilmesi, Annelik-Babalık duygularını yaşayabilmesi bazen imkansız oluyor..

dnz_89

Yeni Üyemiz
Adı
Deniz
Soyadı
Çelik
Ben elime gesin onu dolaştırıyım.Elimden yem yesin falan istiyorum ama biraz zor zaten bi kaç hafta sonra diğer ablamdan bitane daha yavru gelecek:)) Yanlız bırakmam ben onu:))İki ablamında yavrusu var İkisindende alıp çiftleştirmeyi düşünüyorum.Peki bnm kuş 3 4 gün sonra anneden ayrılır.Cinsiyeti ne zaman anlaşılır..

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
dnz_89' Alıntı:
Cinsiyeti ne zaman anlaşılır..
  Yem kırabildiğinde (Bağımsızlığını kazandığında) çoğunun cinsiyeti belli oluyor. Alacağınız yer size cinsiyetini söylecektir..
    "Onları birer insanmış gibi önemseyelim fakat insanlaşmalarına izin vermeyelim"..
    Kuşlarınız Hayırlı olsun..

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Hoşgeldiniz. Dokunmanız şart değil. Parmağınıza gelebilir. O size yaklaşacaktır zamanla alışırsınız.

dnz_89

Yeni Üyemiz
Adı
Deniz
Soyadı
Çelik
çok teşekkür ederim mesajlar için.
daha önce hiç kuş beslemediğim için faydalı bilgiler edinmek amacıyla buraya üye olmak istedim.Zaten hepiniz kuş üreticisiniz.Bana yardımcı olursunuz umarım.

dnz_89

Yeni Üyemiz
Adı
Deniz
Soyadı
Çelik
Benimde anladığım kadarıyla yardımseverler.Zaten bir sürü muhabbet kuşlarıyla ilgili forum sitelerine baktım.En aktifide burasıydı..

dnz_89

Yeni Üyemiz
Adı
Deniz
Soyadı
Çelik
Övünmek gibi olmasın ama bende yardımseverimdir :) Ve edebiyat okuyorum.Edebiyatla ilgi herhangi bir soru takılırsa kafanıza sorun çekinmeyin.Elimden geldiğince yardım ederim:)

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
TEKRAR HOŞ GELDİN DENİZ BURADA BİZ AİLE GİBİ OLDUK HERKEZ BİRBİRİNE ELİNDEN GELDİĞİNCE YARDIMCI OLUYOR