Daha geçen gün yurt dışında yaşayan bir arkadaşımız Muhabbet kuşlarının yaşam ve sağlıklı üreme için en elverişli hava ve nemin Manisa da olduğu hakkın da bir araştırmasından bahsedildi.Bu arkadaş yurt dışın da Muhabbet üretimi yapan yaz ayların da Manisa'ya ziyarete gelip kümeslerimizi görüp bizler ile tanışıp aldığımız verim karşısın da hayretler içerisin de kalmış bir arkadaş.
Bir kaç arkadaşın üretim hanesini gezip gördükten sonra böyle bir çalışma yapıp bizim neden daha çok verim aldığımızı araştırmış.Edindiği değerler karşısın da çok şanslı olduğumuzu had da değerleri de bize söylemişti fakat onlar aklım da kalmadı.
Evet Manisa dan etkinlikler de pek kimse göremiyorsunuz.Bence bunun en büyük sebebi ben dahil tanıdığım bir çok Üretim'cinin özel sektörler de çalışıyor olması.Manisa da benim bildiğim geçimini sadece bu işle kazanan kimse yok çoğu üretim hane sahibi hobi ile başlayıp yan gelir haline getirmiş.Özel sektör de olduğumuz için zaman sıkıntısı yaşanmakta.Aslın da bizde Manisa da yaşayan biri olarak etkinliklere katılıp sizler ile tanışmak isteriz.Fakat iş,sorumluluk,zaman bizim bu etkinliklere katılama mızın en büyük sebeplerinden bir kaçı.