EN FAZLA ÜRETİMHANE NEREDE

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Türkiye üzerinde en fazla muhabbet kuşu üretimhanesi nerededir acaba mesela Manisa merkezde 1000'in üzerinde üretimhane olduğu konuşulmakta  ;)

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Şu ana kadar, İstanbul-Ankara-Kütahya ve Manisayı detaylı olarak gezdim. İzmire de bu konuda araştırma yapmak için en yakın zamanda gideceğim. Ama Türkiyenin değil belki Dünyanın En çok kümesi olan ilçesi Manisa Merkez'dir. Yahu Her sokaktan kuş sesi geliyor, bir ara kafayı yiyecektim, sağıma bakıyorum bir dükkan soluma bakıyorum bir dükkan.

Bence manisa merkez Türkiye sınırlarını aşar üretimhane sayısı konusunda. Hemde çok rahat aşar.

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
Oğuz Deniz' Alıntı:
Şu ana kadar, İstanbul-Ankara-Kütahya ve Manisayı detaylı olarak gezdim. İzmire de bu konuda araştırma yapmak için en yakın zamanda gideceğim. Ama Türkiyenin değil belki Dünyanın En çok kümesi olan ilçesi Manisa Merkez'dir. Yahu Her sokaktan kuş sesi geliyor, bir ara kafayı yiyecektim, sağıma bakıyorum bir dükkan soluma bakıyorum bir dükkan.

Bence manisa merkez Türkiye sınırlarını aşar üretimhane sayısı konusunda. Hemde çok rahat aşar.
Ama oralardan pek fazla kuşlar göremiyoruz ben mı takıp edemıyorum ben.

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Ahmet bey, manisada ki üreticiler benim gözlemlediğim kadarıyla biraz ticaretindeler işin. Yani ne yarışmalarda ne de etkinliklerde göremiyoruz onları dediğiniz gibi. Ama kümes yönünden 20 senedir yaşadığım, bilgiğim istanbulun, sağından atar solundan geçer.  ;D

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
Oğuz Deniz' Alıntı:
Ahmet bey, manisada ki üreticiler benim gözlemlediğim kadarıyla biraz ticaretindeler işin. Yani ne yarışmalarda ne de etkinliklerde göremiyoruz onları dediğiniz gibi. Ama kümes yönünden 20 senedir yaşadığım, bilgiğim istanbulun, sağından atar solundan geçer.  ;D
Evet dedıgınız gıbı bıraz  tıcarı yonlerı cok ama onların bır avantajları var ıklım sartları oğuz kardes  adamlarda dogru düzgün kış  olmuyor ki :D dogal olarakta  kuşlar bunlardanda pek etkılenmıyor.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
İzmir ilimiz manisa ilimizi geçer...iklimi manisadan dahada uygun halkıda kanarya ve muhabbet kuşu üretimine çok hevesli:)))))

ufuk inan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ufuk
Soyadı
İNAN
İzmir'de de aşırı sayıda kümes var. Manisa dan daha ılıman şehir.Kışın İzmir in ısısı daha yüksek olur Manisa dan . 

slh07

Yeni Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
ÖZKAYA
üretici sayısı olarak izmirde çok var 2. manisa 3.antalya bölgesinde

kısa zamanda antalyada bir tane daha olacak  alkisd alkisd alkisd

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
sıcak iklimi ve nem oran değeri uygun olan bölgelerde çok manisa izmir gibi zaten dikkat ederseniz ucuz uygun fiyat hep oralardan gelir çünkü orada hava şartları üretim için çok uygun  bizler iSTANBULUN DEĞİŞKEN HAVASINDA ayakta kalmaya çalışıyoruz

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Manisadaki kümes sayısının Antalyadan daha fazla olmasının tek sebebi var bence...Antalyalılar kuş üretimini henüz okadar ticari amaçla kullanmamalarıdır. Yoksa üretim için iklim şartları Antalyada hiç de fena değil. Örneğin Antalyada Karaoğlan Parkına giderseniz, orada göreceğiniz manzara karşısında şaşırabilirsiniz. Yaz ve kış olmak üzere Cennet Papağanları bu parkta koloniler halinde yıllardır yaşamakta  :)

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Daha geçen gün yurt dışında yaşayan bir arkadaşımız Muhabbet kuşlarının yaşam ve sağlıklı üreme için en elverişli hava ve nemin Manisa da olduğu hakkın da bir araştırmasından bahsedildi.Bu arkadaş yurt dışın da Muhabbet üretimi yapan yaz ayların da Manisa'ya ziyarete gelip kümeslerimizi görüp bizler ile tanışıp aldığımız verim karşısın da hayretler içerisin de kalmış bir arkadaş.
Bir kaç arkadaşın üretim hanesini gezip gördükten sonra böyle bir çalışma yapıp bizim neden daha çok verim aldığımızı araştırmış.Edindiği değerler karşısın da çok şanslı olduğumuzu had da değerleri de bize söylemişti fakat onlar aklım da kalmadı.
Evet Manisa dan etkinlikler de pek kimse göremiyorsunuz.Bence bunun en büyük sebebi ben dahil tanıdığım bir çok Üretim'cinin özel sektörler de çalışıyor olması.Manisa da benim bildiğim geçimini sadece bu işle kazanan kimse yok çoğu üretim hane sahibi hobi ile başlayıp yan gelir haline getirmiş.Özel sektör de olduğumuz için zaman sıkıntısı yaşanmakta.Aslın da bizde Manisa da yaşayan biri olarak etkinliklere katılıp sizler ile tanışmak isteriz.Fakat iş,sorumluluk,zaman bizim bu etkinliklere katılama mızın en büyük sebeplerinden bir kaçı. :( :( :(

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
FAHRİYEALYA' Alıntı:
Daha geçen gün yurt dışında yaşayan bir arkadaşımız Muhabbet kuşlarının yaşam ve sağlıklı üreme için en elverişli hava ve nemin Manisa da olduğu hakkın da bir araştırmasından bahsedildi.Bu arkadaş yurt dışın da Muhabbet üretimi yapan yaz ayların da Manisa'ya ziyarete gelip kümeslerimizi görüp bizler ile tanışıp aldığımız verim karşısın da hayretler içerisin de kalmış bir arkadaş.
Bir kaç arkadaşın üretim hanesini gezip gördükten sonra böyle bir çalışma yapıp bizim neden daha çok verim aldığımızı araştırmış.Edindiği değerler karşısın da çok şanslı olduğumuzu had da değerleri de bize söylemişti fakat onlar aklım da kalmadı.
Evet Manisa dan etkinlikler de pek kimse göremiyorsunuz.Bence bunun en büyük sebebi ben dahil tanıdığım bir çok Üretim'cinin özel sektörler de çalışıyor olması.Manisa da benim bildiğim geçimini sadece bu işle kazanan kimse yok çoğu üretim hane sahibi hobi ile başlayıp yan gelir haline getirmiş.Özel sektör de olduğumuz için zaman sıkıntısı yaşanmakta.Aslın da bizde Manisa da yaşayan biri olarak etkinliklere katılıp sizler ile tanışmak isteriz.Fakat iş,sorumluluk,zaman bizim bu etkinliklere katılama mızın en büyük sebeplerinden bir kaçı. :( :( :(
Evet Manisa sanayi şehri etkinliklere bu sebeble katılım yok denecek derecede ;)

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Dediğim gibi izmirin kümeslerini daha önce gezmedim. Belki havası nemi v.s. uygun olabilir, halkı da yatkın olabilir ama manisayı görmeden yorum yapmayalım bence  ;)

modenas

Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
TUNA
FAHRİYEALYA' Alıntı:

+ 1

astertixx

Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
DEŞAT
valla ben bir manisalı olarak hemen hemen her geçtiğim sokaktan ya bir dükkandan yada bir apartman balkonundan muhabbet kuşu sesleri duyuyorum manisada bu işi yapan üretici çok fazla genelide bu işi ticaret olarak yapıyor kendisi fabrikada çalışıyor iş çıkışıda kuşlarına bakıyor yani ek iş.. şimdi bende başlıyorum :)

Kadir sener

Yeni Üyemiz
Adı
Kadir
Soyadı
Sener
Samsun????

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi