erkek dişiden korkuyor

ersan

Takipçi Üyemiz
Adı
ersan yiğit
Soyadı
yiğit
Erkek eşini kendisi seçsin..bu şekilde çok zor.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Cemrehan Bey, Bazı PetShoplar eş seçtirmeye "Ok" diyorlar; Üretimhanelerin "Hayır" demesi takdir edersiniz ki; oldukça normaldir..
  Erkek Kuşunuz uzun bir dönem kendi türünden bir canlı görmediyip yalnız yaşamışsa ve biraz biraz evcilleşmişse (insanlaşmışsa) Üstünlük kuramayacağı bir Dişi den korkması/kaçması onların Dünyasında gayet normal dir.

Benzetme için özür dilerim fakat siz 15 yıl hiç insan görmeseydiniz, 16. yıl korku ve endişe duymaz mıydınız ?

Dua ediyorum, hiç bir MuhabbetKuşu tek bir dakikayı bile yalnız geçirmesin..

cemrehan

Üyemiz
Adı
Cemrehan
Soyadı
Duran
Cevaplarınız için teşekkürler. Belkide akşam karanlığında uyku sersemliği ile olayı anlayamımış olabilir gibi geldi. Petshoplara çok karşıyım ordaki hayvanları kaçmasın diye kuyruğunu veya kanadını kesiyorlar malesef kuşlar nasıl diye bakmadıklarından dolayı kafesin tabanı ölü kuşlarla dolu oluyor ve diğer kuşlar onların arasında yem yiyor bizzat şahit oldum. En iyisi üreticidir dedim hobi olarak uğraşan birinden satın aldım. Zaman herşeyin ilacıdır diyorum ve sabır ediyorum  :)

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Zaman her şeyin İlacı.. İnşAllah uzun olmayan bir zamanda kaynaşırlar.. Avantajdır, Erkeği ilk olarak almışsınız; Muhakkak ki Dişi önce alınıp aylarca yalnız beslenmiş olsaydı durum daha zor olacaktı..
  Torunlarını da görürsünüz İnşAllah..

cemrehan

Üyemiz
Adı
Cemrehan
Soyadı
Duran
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
CEMREHAN O ALDIĞINIZ ERKEĞİDE DEĞİŞTİRİN AYLAR GEÇSE BİLE O KUŞUNUZUN HUYU GEÇMEYECEKTİR
Erkeği satın almadım camdan gelmişti. Selahattin bey üzerindeki o paniği hiç atamaz mı ki bir umut bile olsa  :(

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Geldiği gün ona bir eş alsaydınız Ne kadar güzel olurdu..

cemrehan

Üyemiz
Adı
Cemrehan
Soyadı
Duran
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Geldiği gün ona bir eş alsaydınız Ne kadar güzel olurdu..
Yılmaz bey yaklaşık olarak 3 aydır eş arıyordum fakat yaşı olduğundan dolayı sizde takdir edersiniz ki yaşı olanları pek tutmazlar veya elden çıkmış olur. Araştırma yaptıktan sonra anca zoraki bulabildim.

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
kuşun yakışıklıdır aldığın dişi kart ise erkeğin kaçar tabi ;D ;D ;D

eğer evde tek besliyorsanız aldığınız yere götürün kiminle ilgilenirse onu alın benim tavsiyem budur.

cemrehan

Üyemiz
Adı
Cemrehan
Soyadı
Duran
Erkeği satın almadığım gibide veremem birisine zaten verirsem bir daha eve giremem çünkü ailem çok bağlı o da ailemdeki bireyleri çok seviyor  :)

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
cemrehan anladığım kadarıyla erkek kuşunuzu evcilleştirmişsiniz bu erkek kuştan eş olarak verim alamayacaksınız siz en iyiyi almış olduğunuz dişi kuşa bir erkek kuş daha alın evcil kuşunuzu ayrı bir kafes veya bölümde tutun

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Bende 3. bir kuş almanızı öneririm; Zira yarı evcil bir MuhabbetKuşu bile kuluçka döneminde ciddi sorunlar oluşturabiliyor..

Fazla Mubiş göz çıkarmaz..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Bende 3. bir kuş almanızı öneririm; Zira yarı evcil bir MuhabbetKuşu bile kuluçka döneminde ciddi sorunlar oluşturabiliyor..

Fazla Mubiş göz çıkarmaz..
Aynen katılıyorum

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Daha tam olarak birbirlerini benimsememişler sanırım. Her şeyi zamana bırakın

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
bizim erkekte de ona benzer problem vardı çünkü erkeği sonradan getirdik anlaştılar  hatta dişi yavruluğu takınca daha az dövmeye başladı adamını  fakat dişi, erkeğin önünde o kadar kıvrılıp bükülmesine rağmen erkek kuş ona yaklaşmıyo en fazla besliyo kaşıttırıyor kendini, başka bi icraatı yok  gagası koyu mavi çok ufakta değil en fazla dişiyle aynı yaştadır (6 aylık)