Eş Konusunda yardım

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
İyi günler öncelikle siteye yeni üye oldum. Benim Yeşil Bir Muhabbet kuşum var adı paşa Yavruyken aldım 1 senedir bakıyorum ve her türlü kelime konuşmayı eğitimi gayet çok iyi şekilde aldı Yaklaşık 50 kelime söyleyebiliyor maşallah. Aşkım, öpücük ,babacık ,cik cik ,kış kış ,mavişkuş ,çok sıkıldım kapıyı açında bi gidim ya , şurda bişe konuşuyoz napıyon lan zibidi 12345 okula başladım bismillahirrahmanirrahim en büyük beşiktaş sampiyon beşiktaş bunlar söylediklerinden bazıları:) Neyse tekrar maşallah 1 seneyi 2 ay falan geçti eş aldım buna işte fakat 6 taneye yakın eş getirdim fakat hangi dişi gelirse gelsin hepsine yem kustu ve ayagını üzerine atmaya başlıyor dişilere ve dişilerle sonra kavga ediyor bir daha da yaklaşmıyor biraz Çekinik kalıyor anladıgım ve bu kuşun bi yavrusunu almak istiyorum acaba alacagım dişiyi nasıl seçmeliyim yanlış anlamayın alıyorum anlaşıyor gibiler 1 hafta yem yediriyor fakat ayagını dişinin üstüne devamlı atıyor oynarken dişiler vurunca pek heyacanı kalmıyor ve yanlarına gitmiyor geri benim yanıma geliyor fikirlerinizi bekliyorum. Acil :) iyi akşamlar

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Öyle de işte git dişiyle ilgilen diyorum ilgileniyor dişi vuruyor anlamıyorum yem kusuyor her dişiye fakat dişi vuruyor ama dişinin yanından alayım dişi kuş yerinde durmuyor onu istiyor bende anlamadım bu işten yuvalıgada girme yok benim erkkek yuvalıgın basında iceri girsin diye garip garip bekliyor :D Anlamıyorum yavru alamıyoruz iste

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Aslında eş almayacaktım da Baktım kondugu tünegin üstünde garip garip hareketler yapıyodu hergün dedim epey kızgınlasmıs diye yanına getirdigim dişinin günde 100 kere ayagını üstüne atıyor dişilerde çıldırıyor :D Böyle yaparsa eş bulamayacak kendine :) Birde işin garip tarafı bu kadar yapıyo dişi vurunca yaklaşmıyor çekinik mi baskın mı ne oldugunu anlamadım :)

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Faeful' Alıntı:
Öyle de işte git dişiyle ilgilen diyorum ilgileniyor dişi vuruyor anlamıyorum yem kusuyor her dişiye fakat dişi vuruyor ama dişinin yanından alayım dişi kuş yerinde durmuyor onu istiyor bende anlamadım bu işten yuvalıgada girme yok benim erkkek yuvalıgın basında iceri girsin diye garip garip bekliyor :D Anlamıyorum yavru alamıyoruz iste
kardeş benimde vardı kuşum çok seviyordum neyse bende en az 5 dişi getirdim olmadı benimki ingiliz jumbo idi ayak falan kaşıma hepsi vardı ama çiftleşme olmadı ama bence çok hazır bi dişi ile olur yada bi çift eş kuş alıp karşılıklı as ve kuşu salma dışarı birbirlerini yani diğer kuşları gördükçe dişinin isteği artar ve olur gibime geliyor hadi hayırlısı

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
İnsana alışkın bir kuş için çok acelecisin,
1.si böyle kuşlardan yavru almak normallerine göre biraz daha zaman ister
2.si dişiye daha çok odaklanması için seni veya bir insanı görmemesi lazım benim görüşüm bu saygılarımla

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Soner ÖZ' Alıntı:
İnsana alışkın bir kuş için çok acelecisin,
1.si böyle kuşlardan yavru almak normallerine göre biraz daha zaman ister
2.si dişiye daha çok odaklanması için seni veya bir insanı görmemesi lazım benim görüşüm bu saygılarımla
Valla 2.görüşüne biraz katılmıyorum çünkü çok fazla kızışmış diyorum ya tünege yapıyodu o hareketleri dişi kuşa çok baskı yapıyor dişi biraz sert çıkar vurursa pek yaklaşmıyor yoksa günde 100 kere ayagını üstüne atıyor galiba yavru yapmış ve hazır olan bir dişi alacagım galiba devamlı yavrulayan bi arkadaşımın dişisini getirecegim kendi erkegi öldü dişinin kendi yavrusunu koydu tekrar yumurtladı öyle dişileri hayretle karsılıyorum hiç durmuyor yumurtlama istegi neyse teşekkürer.

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
oncelıkle hoş geldiniz cok zor bir işe kalkışmışsınız sitedeki bi abimiz evcil erkek kuşlar rahiplere benzer der eşleştirmesi cok zor olur kendi düşüncemde vazgeçmeyin zoru başarın

Volkankoc

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Volkan
Soyadı
Koç
Öncelikle merhaba siteye hoşgeldiniz,benimde böyle kuşum vardı,1,5 yaşındaydı erkek ve çok kızmıştı,yarım saat tekrarladığım kelimeyi,cümleyi ertesi gün konuşmaya başlardı,çok dişi aldım ama bir türlü eş tutmadı,en son petshop da tanıdığım arkadaş vardı onunla konuştum,15-20 tane kuşun olduğu salmaya salalım 10 gün burda kalsın anlaştığı dişiyi al dedi,başta ayrılmam zor olur 10 gün veremem felan diye düşündüm,yem yiyemez ölür felan diye korktum ama yinede verdim.Arkadaş salmada gözlemledi ve 8 gün sonra şu dişi ile anlaştı dedi.İkisini aldım ve 1 hafta sonra çiftleştiklerini gördüm.Ve epey bi yavru aldım.Hani konuşması değişir konuşmaz diyen arkadaşlar var,konuşması hiç değişmiyor.Bildiği kelimeleri konuşuyor,ama emin ol erkek kuş senden çok soğuyor,saldığında başına ya bir kere konar ya iki kere,dişinin yanından ayrılmıyor.Tek sıkıntı bu olur.

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Şu an hazır bır dışı getirdim epey de yumurtladı arkadasımda ama anlamıyorum benım kusu her dısıye cok cekıngen yanına gelınce dısı tellere konuyor fakat buna da yem yedırıyor tek ıyı tarafı bu dısı ılk gun olmasına ragmen yuvalıga gırıp cıkıyor ve benım erkege kafasını sallıyor ;
)