Evde Organik MİNERAL BLOK alçısız,kimyasalsız yapımı....

Refik Türk

Takipçi Üyemiz
Adı
Refik
Soyadı
Türk
Değerli arkadaşlar uzun bir süredir fırsat bulamadığımdan siteyi boşladım.
Herkesten özür diliyorum.

Birikimlerimi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmaya yani halka açılmaya karar verdim.

Aşağıda Resimlerle aşama aşama oldukça basit anlatımla ve evde dahil heryerde ortalığı batırmadan Alçı ,kimyasal ,kalekim vs. kullanmadan tamamen organik olarak ister 1 tane isterseniz 1000 tane gaga taşı (mineral blok) yapımını tarif ediyorum..

İş arıyorum diyen arkadaşlarda bunu ticari olarak kullanabilirler ,yalnız arada sırada bir telefon hadi onuda boşverin kısa mesajla teşekkür ederlerse makbule geçer saygılar....

RESİM 1.ÖNCELİK KUMUN KALİTESİ

Benim nacizane tavsiyem 1.kalite grit kullanmanız.

RESİM 2. Mısır nşastası..

RESİM 3. Kalıp olarak kullanacağınız iki tarafıda açık şekilde silindir yada kare kalıplar..

Ben evdeki herhangi bir ilaç şişesi yada benzeri ürünlerden yapmanızı öneririm
profesyonel yapacak arkadaşlarada  kalıp yaptırmalarını tavsiye ederim..

RESİM 4. Kafes tellerine tutturabilmemiz için piyasada paketleme ürünü satanlarda paket bağlama  teli diye bulabilirsiniz.
Profesyonel yapacak arkadaşlarda malım farklı osun derlerse çiçek bağlama telinden alıp boylamayı kendileri yapabilirler.

Malzemeler bunlar
Denemek için yapacak olan arkadaşlar ,Ufak yada orta boy tencereye  1 su bardağı  grit atıp orta ateşte ısınmaya başladığında 1 çay bardağı su ilave edip suyu iyice yediriniz, buhar çıkmaya başlar başlamaz 1 yemek kaşığı mısır nişastasını ilave ediniz ve hızlıca yediriniz  bu andan itibaren ocağın altını kısmakta fayda var çünkü çok kısa sürede macun kıvamını alacaktır, kıvamı tutturdum tutturamadım diye dert etmeyin, macunlaştıktan itibaren hazırlamış olduğunuziki ucu açık kalıplara bir kaşık vasıtasıyla doldurunuz ve  iyice sıkı olması için iyice bastırınız  bu kısıma telide yerleştiriniz 15 dk.sonra kalıptan çıkarabilir 1 gün sonrada kafese takabilirsiniz...

yapımını birebir sabah fotoğraflayıp atacağım bilginize....

Ha unutmadan yapamadım edemedim vaktim yok illa isterim diyen olursada
ADET FİYATI  1 LİRADIR . ;)

Resimler tarafımdan çekilmiştir alıntı değildir başka sitelerde paylaşım yapacak olan arkadaşlar Lütfen sitemizden alıntı olduğunu belirtsinler emeğe saygı....

Selahattin bey yada uygun olan moderatör arkadaşlar resimleri topipin başına alırlarsa sevinirim saygılar...

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
mamaların yanında hediye ettiğiniz gaga taşları için teşekkürler...kardeşim

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Paylaşım için teşekür ederim Refik abi, biliyorsun gaga taşı işine senin sayende başladım, her zaman yardımcı olduğun için teşekür ederim  ;)

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
Bu karisimin icine okaliptus yaginida tavsiye ederim hem guzel kokuyor hemde kuslarin ilgisini arttiriyorr

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Hasan YILDIZ' Alıntı:
Bu karisimin icine okaliptus yaginida tavsiye ederim hem guzel kokuyor hemde kuslarin ilgisini arttiriyorr
ben ayni fikirde değilim, Refik abimiz tarifde belirttiği gibi bu karışım belli bir ısı derecesinde hazırlanıyor ve tüm yağlarda olduğu gibi okaliptus yağı da bir nebze pişecektir...hatta belki de yanacaktır çünkü tüm yağlar ayni ısı derecesinde yanma noktasına ulaşmaz. Örneğin ayçiçek yağı belli bir dereceye ulaştığında yanar ama zeytin yağı farklı bir ısı derecesinde yanar...bu okaliptus yağı için de geçerli. Yanmasını bir yana brakın, 30-40 derece gibi bir ısıya ulaştığında bile okaliptus yağının içindeki bazı maddeler ısı reaksyonuna uğrayacağı için farklı kimyasal yapıya dönüşmeye başlar. Bunun nekadar yararlı veya nekadar zararlı olabileceğini bir kimyager olmadığımız için bilemeyiz...belki de okaliptus yağındaki kuşlara faydalı maddeler (sineol, lisin ve eucalyptol gibi) ısının yarattığı etki ile yok olacaktır veya okaliptusda bulunan farklı bir (veya birden fazla) madde ile etkileşerek zararlı bir maddeye dönüşecektir.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Refik bey bu yararlı paylaşımlarınız için teşekkür ederiz