Fetih1453

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Ne yazıktır ki böyle önemli bir filmi faruk aksoy gibi bir yönetmene vermişler. Çılgın dershanenin yönetmeninden ne bekliyorsun. Filmi izlerken 1453 tane saçmalık, mantık hatası ve efek amaçlı komedi gördüm. Filme gitmeyi düşünüyorsanız eğer. Rica ediyorum muhteşem yüzyılın savaş sahnelerini açın onları izleyin. Ne paranıza nede zamanınıza kıymayın. Ayıp dünyanın birçok ülkesinde türkiye cumhuriyet tarihinin en büyük bütçeli filmi adı altında gösterime girecek. Üzüldüm kırıldım ve nefret ettim. Ayrıca çok sinirlendim. Hele ulubatlı hasanın o erkek kılığına giren sevgilisi yokmu beni benden aldı oyunculuk hatası, kızın genlerinde yok oyunculuk. Genel anlamda filmin rezalet olduğunu söylemek için açtım bu başlığı ve bu film eleştirmenlerinede hayret ediyorum nasıl bu kadar överler bu filmi. Bunun objektiflikle hiçbir ilgisi yok top yukarı bakıyor bana ateş ediyor ne fizik kanunu bırakmışlar ne kimya. Ayrı ayrı sahnelerde bir adamın 3 defa öldüğünü gördüm filmin ilk seansından sonra salon gülmeye başladı artık. Yazıklar olsun. Böyle bir film çekecekler diye hayal ediyordum yıllardır. Çektiler işte.

emreemre123

Üyemiz
Adı
EMRE
Soyadı
ARIÇ
Merhabalar kusura bakmayın ama size bu konuda hiç katılmıyorum bana göre savaş veya aksiyon filmi olarak bu zamana kadar izlediğim en iyi türk filmiydi bence topların atılışındada fizik kurallarına aykırı bir durum göremedim keza gerçek topların namlusuda aynı açıya sahip zaten dikkatle izlenirse surları hep alt taraftan vurdular evet efekt açısından sorunlar yok mu var ama birden de mükemmel bir film yapmak imkansız bence bu iyi bir başlangıçtı ilk defa bu kadar bütçeli bir film çekildi ve hakkınıda verdiklerine inanıyorum aslında eleştirilerimiz yapıcı olsa daha iyi olur hata bulmak kötülemek kolay bence beğenilir beğenilmez bilemem ama herkes imdb de filme oy kullanıp sahip çıkmalı neticede bu bizim tarihimiz saygılar...

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Siz benim dediğim top sahnesini kaçırmışsınız belli ki çünki top açısıyla ilgili asla doğru bir sahne değil. Yapıcı olmak milyonlarca dolar harcanan bir filmdeki bu dandik efekleri beğenmek değil malesef. Tarihime sahip çıktığım için zaten eleştirim bu kadar ağır kaldı ki tarihe sahip çıkmak bu filme oy kullanmakta değil bu filmi protesto etmektir. Keza tarihle bire bir değil film niteliğinde bir filmdir. Yani filmin konusu tarihi yansıtıyor içeriği değil.  Kaldı ki haklılık payım şu filmin efek sahnelerinde çalışan şirkette arkadaşım çalışıyor ve onun ağzından konuşuyorum.  Yaptığım en kötü efek sahnesiydi. Bütün işte ucuza kaçtılar. Verdikleri bütçeyi kendine ayırmış. Vs

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Evvela Demeliyim ki Hayal Kırıklığı Değildi, Büyük Beklentilerim Yoktu Çünkü Böyle Olacağı Evvel ki Dizi Rezaletlerinden Belliydi...

Aklınızı Karıştırmadan Çok Detaya İnmeden Aslında Film Bir Kaç Kelimeyle de Özetlenebilir... Fiyasko, Rezalet, Baştan Sona Hata Hezeyan... Şimdi Kalkıp Bana Emekten Uğraştan Masraftan Bahsetmeyin, Çekebiliyorsanız Bir Tane de Siz Çekin Demeyin, Böyle İftira Atılacaksa Maneviyat Sarsılacaksa Hiç Çekilmesin, Biz Ecdadımızı Hakkıyla Anlatan Tarih Kitaplarımızdan da Tanıyabiliriz... Muhteşem Rezaletten Aklımızda Kalan Bizi Kahreden, Ecdadımızın Kemiklerini Sızlatan Ne Varsa Fetih 1453'te de Aynısı Mevcut, Çünkü İsimler Haricinde Bir Tane Doğru Göremedik. Efektlerden, Akıcılıktan Hiç Bahsetmiyouz...
Bu Filmi İzleyen Tarih Bilgisi Zayıf Kimseler Şöyle Diyecekler, Fatih Sultan Mehmed Han Babasına Düşman mıydı? Babası Oğlunu Sevmez miydi? Fatih Sultan Mehmed Han Çocuklarını Sevmez miydi? Ulubatlı Hasan (Kutlu Peygamberin Müjdelediği Asker) Zina Yapar mıydı? Fatih Sultan Mehmed Hanın Hanımı Göğüs Dekoltesiyle mi Dolaşırdı? Vs. Vs. Vs. Hezeyan, Hezeyan, Hezeyan...

Vel hasıl-ı Kelam; Aklımızdakileri Yazsak Başınızı Ağrıtırız. Çok Fazla Söz Etmeye Gerek Yok, Muhteşem Yüzyıl Rezaletinin İlk Yarım Bölümünü (Kahrolarak) Yarı Buçuk İzlemiş Biri Olarak Söylemem Gerekirse, İzlemeyin Ailenize İzlettirmeyin Hele Çocuklarınızdan Uzak Tutun...
Bu Yerin Üstü Gibi Olmayan Birde Yerin Altı Var, Vicdanı olmayana Zerre Etki Yapmayacak Belki Ama Utanın Utanın Size Vatan Bırakan, Birde İftira İle Sırtlarından Para Kazandığınız Ecdadınızdan Utanın...

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Özgür bey,

Filmi dün izledim.Eleştirilerinize tam anlamıyla katılmıyorum.Görsel efektler, top açısı hataları vs hususlarda eleştirilecek yanları elbette vardır.

Ancak; tarihinden bi haber gençliğimizin ki buna bende dahilim, tarihini öğrenmesi açısından ne kadar kahraman hükümdarlara sahip bir tarihimizin olduğunu,gerçek savaşçı erkeklerin torunları olduğumuzu Ulubatlı Hasan gibi bir kahramanın kanını taşıdığımızı, Akşemsettin gibi adı dünya tarihine geçmesede tam bir filozof/düşünür zekasına sahip bir ecdadımız olduğunu öğreten bir filmdi.Fethettikleri yerlere barış götüren,insanlara din ve dil konularında serbestlikler tanıyacak kadar adaletli bir tarihimiz olduğunu öğrenmemiz açısından günümüz kozmopolit yaşam tarzının dayandığı temelleri öğretmesi açısından son derece faydalı bir film.Fatihin savaş dehası, tarihimizde 1400 lü yıllarda mühendisliğe verilen önemin ifadesi anlamında ne kadar aydın bir toplum olduğumuzu dile getirmişti.

Napolyon'un bir cümlesinde "Türkleri öldürebilirsiniz ancak asla yenemezsiniz" derken anlatmak istediğini şimdi daha iyi anlayabiliyoruz.Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuni'nin sarayda kadın peşinden ayrılmayan bir hükümdar olarak anlatılması beyinlerimize o kadar işlemiştiki.Aslında 70 sene ömründe Topkapıda 3-5 sene kalan ve hükümdarlık topraklarını sürekli genişletmiş bir hükümdar iken...

Görsel olarak Yüzüklerin Efendisindeki savaş sahneleri gibi elbette olmayacak.Çünkü orklar yok ak sakallı uçan bir ata binen Aragon yok.Garip yaratıklar yok.O günün teknolojik savaş unsurları neyse o kadarı sadece insan temasıyla işlenmişti.

Özetle harcanan para,efekt kalitesi ile uyumlu değil olabilir ancak tam anlamıyla katılmıyorum size.Biliyorsunuzki 10.000 asker varsa savaş alanında bunun sadece 100 tanesi orada var.Gerisi kopyala yapıştır.Bu her savaş sahnesinde zaten aynı.Dev prodüksiyonlarda da bu mantık anlaşılıyor.Bunda da anlaşılmış.Ancak hayal ürünü kahramanlar değil gerçek TÜRK kahramanlar filimden geriye kalanlar olmalı.

Saygılarımla,
Gürkan ÖZTÜRK

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Yazı Alıntıdır, inşallah yazılanlar doğru değildir, yoksa yazık milleti kandıranlara ve bu millete.. YILMAZ ÖZDİL / HÜRRİYET Holivut’un fethi “Fetih 1453” filmi, “Titanic” gibi, taa en başından bilet alırken sonunu biliyorsun. *Sürprizle bitmiyor yani. İstanbul’u fethediyoruz. Ama... Başıyla sonu arası komple sürpriz dolu. * Fatih’in rüyasında Osman Gazi’yi gördüğü sahne, bire bir “Yüzüklerin Efendisi”nde var mesela... Osman Gazi parmağındaki yüzüğü Fatih’e uzatıyor, yüzük ellerinden kayıyor, Mordor diyarında olduğu gibi, lav nehrine düşüyor. Fatih sanırsın Frodo... Ter içinde uyanıyor. * Zaten, gir internete, karşılaştır... Filmin afişinde Fatih’in kılıcını tutuş biçimiyle, “Yüzüklerin Efendisi Kral’ın Dönüşü” filminin afişinde Aragorn’un kılıcını tutuş biçimi, tıpa tıp aynı. * Hipodrom... “Ben Hur”daki hipodrom. * Kolların bacakların koptuğu savaş sahneleri tıpkı “Büyük İskender”den mi desem, yoksa “Gladyatör”den mi, tam karar veremedim... Ancak, Ulubatlı Hasan’ın Mel Cipsın gibi, taarruza hazırlanan süvarileri atıyla denetleme sahnesi, kesinlikle “Cesur Yürek”ten. * Bizans askerlerinin surların önüne duvar gibi dizilmesi, ok yağmuruna karşı şemsiye gibi kalkan açması “Truva”da var. İttirilerek yürütülen kulelerin yanarak devrilmesi “Cennetin Krallığı”ndaki gibi. * Ki... Cennetin Krallığı’nda, Selahaddin Eyyübi, ordusunun önüne atıyla çıkarak, Kudüs’ü savunan Haçlı Kralı’yla yüz yüze konuşuyordu. Bunda da, Fatih, ordusunun önüne atıyla çıkarak, Bizans’ı savunan İmparator’la yüz yüze konuşuyor... Diyaloglar üç aşağı beş yukarı, aynı. * Ki... O filmin kahramanı Orlando Bulum kılıç yapan demirci ustasının çırağıydı, babası şövalyeydi. Bu filmin kahramanı Ulubatlı Hasan kılıç yapan demirci ustasının çırağı, babası da Fatih’in babasının fedaisi. * (İstanbul diyorum ama... Filmin televizyonlarda yayınlanan reklamında resmen “ya ben İstanbul’u alacağım, ya İstanbul beni” diyen Fatih, filmde öyle demiyor, “ya ben Konstantiniye’yi alacağım, ya Konstantiniye beni” diyor! İstanbul reklamda var, filmde yok.) * Ulubatlı’nın zıplayarak Jüstinyanus’a yukardan kılıç saplaması, hık demiş... “Truva”da Aşil’in zıplayarak Hektor’a kılıç saplamasının burnundan düşmüş. * “Matrix”te Neo’ya ateş ediliyor. Geriye doğru yaslanarak savuşturuyor. Bu filmde, Ulubatlı’ya tabure fırlatılıyor. Geriye doğru yaslanarak savuşturuyor. İkisi de ağır çekim. * Son sahne muhteşem... Fatih, Bil Kılintın oluyor. * Depremzede Erkan bebek, çadırkenti ziyaret eden Bil Kılintın’ın kucağına atlayıp, burnunu sıkmıştı. Bu filmde, Bizanslı kız çocuğu Ayasofya’ya giren Fatih’in kucağına atlıyor, sakalından makas alıyor. * Ve... “Türk sinema tarihinin en pahalı filmi” denilerek, haksızlık ediliyor. * Çünkü, kaba hesap, toplam bir milyar dolara malolan Yüzüklerin Efendisi’ni Cennetin Krallığı’nı Ben Hur’u Büyük İskender’i Gladyatör’ü Truva’yı Cesur Yürek’i Matrix’i düşünürsek... Bence, dünya sinema tarihinin en pahalı filmi Fetih 1453.(YORUMSUZ)

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Yani Gürkan bey saygı duyuyorum ama hayretede düşmeden edemiyorum. Bu saçmalığı nasıl savunursunuz. Kendi ağzınızdan benim gibi tarih bilgisi eksik insanlar fln demişsiniz. Öyleyse rica ediyorum ecdadınızı bu abuk filmlerden değil kitaplardan öğrenin çünki şu filmi izleyip öğrendiklerinizin hepsi saçmalıktan ibaret. Muhteşem yüzyılı eleştiren siz bu filme arka çıkıyorsunuz. Filmde sadece istanbulun fethi doğru. Bizi dünyaya rezil eden bir film ve bu filmi izleyince kimse kusura bakmasın ne bir kahramanlık  nede bir ruh görebildim. Demir ocağındaki ateşi bile efekten yapmışlar. Emek göstermişler sağolsunlar. İsyan peşindeki askerler, uçkur peşindeki kahramanlar ve filmin dışında çarpık çurpuk bir montajlama. Bu filmden asla ve asla gurur duymadım aksine utandım diyebilirim. Ve o kadar sinirlendim ki  bu filme. Şöyle ifade edeyim. Lütfen saygısızlık olarak algılamayın. Bu filmi övenler açısından yazık diyorum. Asla saygısızlık olarak algılamayın tekrarlıyorum. Üzüldüm. Beklentim zaten fragmanlardan dolayı düşüktü bir ümit dedim ama olmadı.

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
arkadaşlar filmi bu akşam izledim film eleştirmeni değilim ama tarihimiz açısından çok büyük bir yapıt olarak değerlendiriyorum halkımız daha doğrusu gençliğimiz o kadar cahil durumdaki abartmadan söylüyorum üniversite çagındaki gençlerimizin yüzde ellisi istanbulun hangi tarihte fethedildiğini, bu fethin peygamber efendimiz tarafından müjdelendiğini bilmez. ve bana soracak olursanız türk gençliğine sadece 29 Mayıs 1453 tarihini öğretmek için 17 milyon dolar harcanacaksa bırakın harcansın.
      gelelim filme  YILMAZ ÖZDİL / HÜRRİYET deki yazısında demişki ordan alıntı burdan alıntı ama keşke alıntı olsaydı. bir gemi battığı için titanik i çektiler tüm dünyada baş yapıt, bir yazarın torunlarına masal diye yazdığı kitabı (yüzüklerin efendisi) filme döktüler baş yapıt oldu, keşke diyorum keşke bir 300 spartalı filmindeki efektleri ,keşke spartaküs dizisindeki dövüş sahnelerini,keşke bir yüzüklerin efendisi filmindeki savaş sahnelerini alıntı yapsaydıda herkes izlerken mest olsaydı çünkü eldeki konu muhteşen sen sadece süsleyeceksin.

hani derlerya bu film dünya sinaması için küçük bir adım ama türk sineması için büyük bir adım
  ayrıca arkadaşlar bişey daha topların gidişinde bir sıkıntı yok meslek tecrübesiyle konuşuyorum

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
ben filimi izlerken o filimin için deymiş savaş da ben de varmışım gibi hissettim inanın o sahneler o kadar kötü değil her filim de efekt kullanıyorlar.
tek sinir olduğum yer ulu batlı hasan'ın kızla beraber olması ne imam nikahı nede bir gusül abdesti almaması öldü ama nasıl öldü? fatih sultan mehmet'in de tespihi kırıp ayağınla ezmesi sonradan hatasını anlayıp topluyor ama ezmesi sakıncalı bence dine ufak da olsa zarar çünkü çoğu bu ülkenin gençleri izliyor sadece beni ÜZEN durum bu...

mersin

Üyemiz
Adı
Hüdaver
Soyadı
DEVECİ
Es selamü aleküm film izlemekle bile olsa ecdadımızı  rahatsız ettigi kanısındayım kaldıkı bu film İSTANBUL'un fethinin azını bile ifade etmekte çook acizdir fakat (malesef,üzülerek,utanarak)tv nin esırı nesillere  bizim şanlı tarihimizde (MÜSLÜMANLAR olarak ) böyle müthiş bi olayın cereyan ettigini anlatmanın (malesef)başka bir yolu daha yok yinede bu işin ehlinin yazılarını okumak lazım (İSTANBUL'un FETHİ bir sahra bu zavallı film ancak  bu sahrada bir zerre olabilir)Fİ EMANİLLAH