zeki ankara
Uzman Üyemiz
deneyimli üreticilerimizden kendilerine has teknik ve takdikleri anlatmalarını rica ediyorum.saygılarımla.
ÇOK DOĞRUYılmaz KURŞUN' Alıntı:Geçtiğimiz hafta tanıdığım bir Üretici beni çok şaşırtmıştı (Adının açıklanmasını istemiyor). Kuşlarına sadece karışık darı, Islatılmış ekmek ve makarna veriyor..
Yumurta yok. Sebze maması yok..
O kadar ısrar etmeme rağmen "Sebze vermem, Benim kuşlarımın Yemek Kültürü bu. Değiştirmem" dedi. O kişi bu şekilde üretim yapıyor.
Ben Kuşlarıma her gün Kıvırcık veriyorum, Severek yiyorlar ve ishal durumu yok.
İshal durumu neden yok ? Çünkü onlar doğduğu günden bu zamana Kıvırcıkla büyüdüler; Anneleri gibi..
Kuşlarımıza, "Geri Zekalı Kuş" muamelesi yapmayalım, Onlar bir çok konuda Biz İnsanlardan daha zekilerdir. Sevdikleri yiyecekleri fazlasıyla verelim, yesinler. Bu bir hata bile olsa, Bu hata onların vücut direncini güçlendirecek tir (Sebze kaynaklı ishali haşlanmış patates, tarçın yahut dal darı ile dengeleme yoluna da gidebiliriz)..
Menüye dahil edilecek yeni bir besin için 5........10 tekrar yapmamız gerekebilir; İlk salatalık verdiğim zamanları hatırlıyorum: ilk 5 denemede verdiğim gibi aldım, 6.sında sadece bir tanesinin yiyor olduğunu görmek beni yeniden umutlandırmıştı. Sonra sonra diğerleri de yemeğe başladı şimdi hepsi yiyor.
Sadece sarı darı ile beslenmiş bir MuhabbetKuşuna karışık darı verdiğimizde, O yine sarıları seçip yemeye devam edecektir; Hatta belkide üst kısmını döküp sarı olanları seçecektir.
Beslenme Alışkanlığı yada "Yemek Kültürü" muhakkak her Üretimhanede farklı farklı dır. Yeni bir MuhabbetKuşu alacaksak önerim; hangi besinlerle yetiştiğini öğrenelim ve onu/onları kendi kuşlarımızın besleme kültürüne adapte ederken özellikle ilk günlerde alışık olduğu menüyle ağırlayalım..
Kültür: Tercihlerle artabilecek bir birikim..