french molt olabilirmi

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Selam arkadaşlar. Yaklaşık bir ayönce Mustafa kaynaktan aldığım çekoslavak çifttin erkeginde uzun kanat tüylerinin olmadıgını fark ettım aldıgımda kuşun tüyşerinde bir sorun yoktu. Şu andada kuyruk tüyleri tamamen yerinde fakat uzun kanat tüyleri dökülmüş. İlk zamanlar normal tüy degişimidir diye önemsemedım 1hafta kadardırda tüy döktükleri soylenemez. biraz daha gözlemleyip kanat tüylerinin cıkıp cıkmadıgını kontrol edıcem. french molt olmuştur diye büyük bi korku sardı içimi. Saygılar

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Bazan birbirine geçmeli kafes tellerine de sıkışıp kopabiliyor. Bir kaç yerde rastladım. Yerde hiç tüğ görmedinmi?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
      Uzun kuyruk tüylerinde eksilme yoksa French Moult' tan şüphelenmenize gerek yoktur.. Fakat yine de kontrol ve gözlemlere devam etmenizi öneririm..

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
french molt hastalığı kuşda birden fazla belirti gösteriyor örnek kanat tüyleri  kuyruk tüyleri dökülmüş  veya normal tüyleri yok oluyor yani çıplak bazen dükülen tüyler bir süre sonra tamamlanıyor vs

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
French molt hastalığına yakalanan kuşların öncelikle kuyruklarında dökülme meydana geliyor. Kuşlarda Frenc molttan farklı tüy hastalıklarıda olabiliyor. Ama bunların bir çoğuna isim bulunabilmiş değil