gaga taşı yapmak istiyorum

forumfrom

Üyemiz
Katılım
21 Tem 2010
Mesajlar
28
Konum
AYDIN
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Daha önce de geçmişti bu konu. Ben Çay kumu, mermer tozu, güvercinlere verilen vitamin ve mineral taşları (kırarak), çabuk donan alçı ile yapmıştım. Buzluk plastiklerini kullanarak yaptım. İçinde ince el kullandım. Mürekkep balığı kemiğini rondodan geçirip de koy bence. Ben bulamadığımdan koymamıştım.
 

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
2,507
Konum
Kocaeli
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
mehmet beye ilave olarak dişçilerin kullandığı alçıyı bulabilrsen onu kullan kalıp için ise çiçek yetiştiricilerinin kullandığı viöl ler var bir nevi kalıp gibi 50 li 100 lü istediğin büyüklükte yapabilirsin birde kemiği rondodan geçirirsen bıçakları körleştriiyor temiz bir çuval içine koyup keser veya çekiçle ezip toz haline getirbilirsin.
 

forumfrom

Üyemiz
Katılım
21 Tem 2010
Mesajlar
28
Konum
AYDIN
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
hilmi akyldız' Alıntı:
mehmet beye ilave olarak dişçilerin kullandığı alçıyı bulabilrsen onu kullan kalıp için ise çiçek yetiştiricilerinin kullandığı viöl ler var bir nevi kalıp gibi 50 li 100 lü istediğin büyüklükte yapabilirsin birde kemiği rondodan geçirirsen bıçakları körleştriiyor temiz bir çuval içine koyup keser veya çekiçle ezip toz haline getirbilirsin.
Teşekkürler Hilmi Abi, rondo bilgisi için. Birde medikallerde bulamadım ben, sorduğumda kaçak dişçi muamelesi gördüm :)
 

forumfrom

Üyemiz
Katılım
21 Tem 2010
Mesajlar
28
Konum
AYDIN
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
ben geçen sene 1000 küsur tane yapıp hertarafı doldurmuştum herhalde 1 sene daha yeter
Abi 1 kuşa bir yılda 2 tane yetiyor mu, benimkiler baya obur ozaman :)
 

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Katılım
11 Ocak 2011
Mesajlar
1,984
Konum
Antalya
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Daha önce de geçmişti bu konu. Ben Çay kumu, mermer tozu, güvercinlere verilen vitamin ve mineral taşları (kırarak), çabuk donan alçı ile yapmıştım. Buzluk plastiklerini kullanarak yaptım. İçinde ince el kullandım. Mürekkep balığı kemiğini rondodan geçirip de koy bence. Ben bulamadığımdan koymamıştım.
Evet Mehmet beye katılıyorum.Teşekkürler Mehmet bey...
 

forumfrom

Üyemiz
Katılım
21 Tem 2010
Mesajlar
28
Konum
AYDIN
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Mangal kömürüde koyuluyormuş, ishal için. Ben cesaret edemedim, deneyen varsa görüşlerini alabilirmiyiz.
 

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Katılım
11 Ocak 2011
Mesajlar
1,984
Konum
Antalya
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Mangal kömürüde koyuluyormuş, ishal için. Ben cesaret edemedim, deneyen varsa görüşlerini alabilirmiyiz.
Mehmet bey hemen hemen tüm üreticiler mangal kömürü kullanır,
kimisi  yeme karıştırılarak, kimisi kumuna karıştırılarak, kimiside  küçük mama kaplarına koyup kafesin bir kenarına asar,  kuş istiyacı oldugunda kendi yer...
 

KurKur

Uzman Üyemiz
Katılım
12 Mar 2010
Mesajlar
2,541
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Mangal kömürüde koyuluyormuş, ishal için. Ben cesaret edemedim, deneyen varsa görüşlerini alabilirmiyiz.
  Mehmet Bey, Ben 5-6 ay önce alıp yemliklere azar azar koymuştum; Sanıyorum Markası "VitaKraft" tı.. Küçük parçacıklar halinde.
  Azalma var demek ki yiyorlar. Bazende kafalarını sokuyorlar yemliğe, kafa tüyleri simsiyah oluyor..