Tümörler , Yağ Kistleri (Lipoma) , Kistler
Kimi zaman çok kısa sürede ortaya çıkan, bazen fark edilmeyen, farkına vardığımızda gerek yakınımızda teşekküllü sağlık kuruluşunun/hekimin bulunmayışı gerek üşengeçlik, boşverme gerekse yöremizde tedavi olanağının bulunmayışı nedenleriyle gözümüzün önünde acı içinde yitip gitmelerine yol açan hastalıklardan bazılarıdır TÜMÖRLER , YAĞ KİSTLERi (Lipoma) ve KİSTLER.
Detaylara inmeden, görsel bilgi edinilmesi ve ulaşılması açısından, yalnızca başlık halinde forumumuzda yer almasının uygun olacağını düşündüm.
Pek çok konuda başvuru kaynağımız olan Almanca birds-online.de sitesine ait aşağıdaki linklerden bilgi ve resimlere ulaşabilirsiniz.
Çeşitleri:
Böbrek
Genital Bölge (Testis ve Yumurtalık)
Böbrek
Karaciğer
Kemik
Kanat
Deri
Gaga
Kloakal Bölge
Göz
Kuyruk Sokumu
Tedavi seçenekleri:
Anatomik yapıları nedeniyle, bu hastalıkların gelişmelerinin gizlenebileceği çok az yerleri var mubişlerimizin. Bedensel yapılarında değişiklik veya nedeni anlaşılamayan bozuklukların ilk bulguları fark edildiğinde hemen hekime götürülmesi tek çaremiz. Forumlarda resim ekleyerek görüş almaya çalışmak büyük bir zaman kaybıdır.
Ne yazık ki, bu hastalıklarda tedavi seçenekleri çok kısıtlı. Genellikle genel / lokal anestezi altında dokular alınabilir ama cinsine, bölgesine, büyüklüğüne ve benzeri bulgulara göre yöntem hekimlerce belirlenmelidir. Ayrıca alınmaları, kimi durumlarda kuşun bazı işlevlerini yerine getirememesine de yol açabilir, anestezinin olumsuz etkileri de ayrı bir sorun olabilir.