gelelim artılarına eksilerine ;;
***[
b]gaga bulaşı [/b] (mama nemli ise ister istemez gagalarına yapışan artıklar
) yok,
kanat çırpmayla havalanan toz bulaşı yok ,
***kusan ve çok su içince gene aynı yere kusan ya da hastalanınca kusan velhasılı
kusan kuşların bulaşı yok
*** bu bulaşlar ve bakteri yükleri olmayınca
ilaçların bozulma süresi uzun böylece etkisi daha yüksek( ama genede ilaç verdiğimde günlük su değişimi yaparım , ama beni ilaç bozulup koktumu korkusundan uzak tutuyor o bile yeter.
yıkaması diğer suluklardan kolay ben sirkeli su ile 2 günde bir çalkalayıp
durulamaya bile gerek duymadan taze su koyup veriyorum ayda bir kere ise çamaşır sulu su ile yıkyayıp duruluyorum ..
hakkaten 2 günde bir su değişiriyorum ama bazen yoğunluktan 4-5 gün eve dönemediğim günlerimde oluyor genede güvenli genede sağlıklı ama bu yanıltmasın 2 güne bir su değişimi en uygunu(su durduğu yerde de bozulur durdurğu yerde bile bakteri çoğalıraman deyim 2 günde bir değişelim .
)
*** alıştırmak çok kolay ilk kullanımda normal suluğu kafesin en uzak -ulaşılması en güç yerine koyarken nipeli en kolay ulaşılacak yere takıyoruz bir gün sürmüyor alışmaları ama bir hafta bekletin her iki suluğuda
negatif tarafını görmedim ddesem yalan olmaz ama bazı arkadaşların kötü deneyimleri olmuş kuşlar ilkin oyun oynamışlar ve bütün suyu boşaltmışlar böyle durumla karşılaşmadım ama bu durumdada önerim inatla suyu nipelle vermeye devam edince kuşlar kanıksar ve ellemeler bir süre sonra
noırmal suluklardan daha pahalı 2-3 lira birde bu tarafı var ama emin olun bu maliyetiş görmezden gelecek kadar uzun ömürlü oluyorlar...