Hamster Sulukları

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Merhabalar,

Mubişlerde bazı yerlerde nipel hamster suluğu kullananlara rastladım. Aramızda kullananlar varsa görüşlerini alabilirmiyim ?

mtongur

Takipçi Üyemiz
Adı
Mümin
Soyadı
TONGUR
Arkadaşlar;
Tolga abimden diğer sitede görmüştüm. 1 adet alıp denemeye karar verdim. Sonuç çok başarılı. Herkese tavsiye ediyorum. İlk fırsatta bütün suluklarımı bununla değiştireceğim.

Hamster suluğu alıştırma
Alıştırma videosu

Artık suluğa alıştılar.
Artık suluğa alıştılar.
Bu su damlamasını ben yapıyorum. Dikkatlerini çekmesi için. Normalde bilyeyi iteleyip su içiyorlar.
Konuyla alakası yok ama bu 2. videoda bir de eşleşme yakalayayım dedim olmadı :)
[/quote]

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Oğuz Deniz' Alıntı:
Sanırım benim diğer forumda verdiğim cevap yeterli olmadı  ;) bir dahakine daha temkinli davranırım o zaman  ;)
Estagfirullah Oğuz kardeşim, her ikisinede aynı anda girdim, farklı insanların düşüncelerini de almak için.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
mtongur' Alıntı:
Arkadaşlar;
Tolga abimden diğer sitede görmüştüm. 1 adet alıp denemeye karar verdim. Sonuç çok başarılı. Herkese tavsiye ediyorum. İlk fırsatta bütün suluklarımı bununla değiştireceğim.
Mümin kardeşim kuşlar ıslanmıyor dimi, Yazın sorun değil ama kışın tehlikeli ıslanırlarsa. Malum oyuncudurlar.

mtongur

Takipçi Üyemiz
Adı
Mümin
Soyadı
TONGUR
MEHMET KIDIR' Alıntı:
mtongur' Alıntı:
Arkadaşlar;
Mümin kardeşim kuşlar ıslanmıyor dimi, Yazın sorun değil ama kışın tehlikeli ıslanırlarsa. Malum oyuncudurlar.
yok ıslanmıyorlar. ben üzerlerine sıktığım için ıslandılar. yoksa sadece gagalrı değiyo oraya

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
abi tolgaya demişşin ama biraz ben aktarayım devamını tolga getirir kuş yıkanamaz mamayedikten sonra su içine mamayı düşüremez yemi düşüremez suda koku olayı olmaz yaglanma batma olmaz dezen fekte istersen yaparsın yalnız normal kullandığımız suluklara göre fiyatlı 3 lirayla beş arası pet shopta satılır

T

tolga baran

Guest
hay hay tabiki derdim bu sulukları herkesin kullanması çünkü çok  artısı var muhabbet kuşu üretimine katkısı yatsınmayacak ölçüde olacak;
şunuda demeden geçmeyim bu kullanımı ben icat etmedim düşünüyodum  hakkaten deneyimmi falan diyordum fiat araşitırıyoken  Muammer akkaplan adında bir kanaryacı beyin bırakmak üzre olduğu jumbolara talip olarak kümesine gittim bi baktım ne göreyim : her yer nipel ve gayette iyi uyum sağlamışlar, onu gördükten sonra tamam dedim ,
bbir yerli üretim 10 tane nipel aldım hatta rafet bey de ordaydı(izmir serinofil derneği başkanı rafet tanış da ankaradaydı  ve aynı dükkandaydık:)
neyse nipeli kulandık 2 gün sonra bi baktım su kahverengi olmuş hemen topladım attım
bilyesine baktım oksitlenmiş ve tek bilyeliydi sanırım ,

sonra bu resimlerini çektiğim nipelleri aldım 3-4 tyane aldım memnun kaldım hepsini bunlara çevirdim... nipel kullanmamın kısa hikayesi bu :)

T

tolga baran

Guest
gelelim artılarına eksilerine ;;

***[b]gaga bulaşı [/b] (mama nemli ise ister istemez gagalarına yapışan artıklar) yok
***kanat çırpmayla havalanan toz bulaşı yok ,
***kusan ve çok su içince gene  aynı yere kusan ya da hastalanınca kusan velhasılı kusan:) kuşların bulaşı yok
*** bu bulaşlar ve bakteri yükleri olmayınca ilaçların bozulma süresi  uzun  böylece etkisi daha yüksek( ama genede ilaç verdiğimde günlük su değişimi yaparım , ama beni ilaç bozulup koktumu korkusundan uzak tutuyor o bile yeter.
***yıkaması diğer suluklardan kolay ben sirkeli su ile 2 günde bir çalkalayıp durulamaya bile gerek duymadan taze su koyup veriyorum ayda bir kere ise çamaşır sulu su ile yıkyayıp duruluyorum  ..

hakkaten 2 günde bir su değişiriyorum ama bazen yoğunluktan 4-5 gün eve dönemediğim günlerimde oluyor genede güvenli genede sağlıklı ama bu yanıltmasın 2 güne bir su değişimi en uygunu(su durduğu yerde de bozulur durdurğu yerde bile bakteri çoğalıraman deyim 2 günde bir değişelim .:)
)
*** alıştırmak çok kolay ilk kullanımda normal suluğu kafesin en uzak -ulaşılması en güç yerine koyarken nipeli en kolay ulaşılacak yere takıyoruz bir gün sürmüyor alışmaları ama bir hafta bekletin her iki suluğuda

negatif tarafını görmedim ddesem yalan olmaz ama bazı arkadaşların  kötü deneyimleri olmuş kuşlar ilkin oyun oynamışlar ve bütün suyu boşaltmışlar böyle durumla karşılaşmadım ama bu durumdada önerim inatla suyu nipelle vermeye devam edince kuşlar kanıksar ve ellemeler bir süre sonra

noırmal suluklardan daha pahalı 2-3 lira birde bu tarafı var ama emin olun bu maliyetiş görmezden gelecek kadar uzun ömürlü oluyorlar...

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Açıklaman için teşekkürler. bu gün bende kullanmaya başlayacağım.

T

tolga baran

Guest
çok çok güzel resimler yine nipel  ;D bunları görmek çok mutlu etti beni Refik bey saolun , bende bir muhabbetçi olarak hakkaten memnunum helede bu gördüğümüz daha profesyonel ürünlerle çooook daha başarılı olur nipel sulukla sulama.....