HAYAL KIRIKLIĞI

ANKAKUSU

Üyemiz
Adı
HIDIR
Soyadı
BALO
ARKADAŞLAR MUHABBETLERİMİN BİR ÇİFTİ BEŞ YUMURTA YAPTMIŞTI,HEYECANLA GÜN SAYIP YAVRULARIN CIKMASINI HAYAL EDIYORDUM FAKAT GÜNLERİ GELMESİNE RAGMEN YAVRULAR BİR TÜRLÜ ÇIKMADI...BEŞ YUMURTANINDA BEŞİ DOLUYDU FAKAT YAVRU OLUŞUMU TAM OLARAK GELİŞMEMİŞTİ,YUMURTALARIN KİMİSİNİN YARISI KURUMUŞ,KİMİSİNİN ÜÇTE BİRİ KURUMUŞ HALDE BOŞTU,HEPSİNİDE KIRIP İNCELEDİM,,YAVRU VAR FAKAT GELİŞMEMİŞ..YAVRULARIN ÇIKMA GÜNLERİ FAZLASIYLA GEÇTİĞİNDEN DİŞİYİ BOŞUNA YORMAMAK ADINA YUMURTALARIN HEPSİNİ ALIP KIRDIM.SİZCE BUNUN SEBEBİ NE OLABİLİR ARKADAŞLAR,,YUMURTALAR DOLU OLMASINA RAĞMEN YAVRULAR NEDEN GELİŞMEDİ...BU ÇİFTİMİN DİŞİSİDE ERKEĞİDE KARDEŞ VE BU İLK KULUÇKALARI,,SEBEP BU OLABİLİRMİ DİYE DÜŞÜNDÜM AMA SANMIYORUM,,ÇÜNKİ AYNI SEKILDE ONLARLA KARDEŞ OLAN BİR ÇİFTİM DAHA VAR  ONLAR YUMURTALARINI YAPIP YAVRULARINI CIKARDILAR..BEŞ YUMURTANIN BEŞİDE TELEF OLDU,COK ÜZÜLDÜM,,,SİZCE BELİRLİ BİR NEDENİ VARMIDIR ARKADAŞLAR....

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Geçmiş olsun, üretimhanede nem % kaç? gece ve gündüz sıcaklık dereceleri neler?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yüksek ısı yahut düşük ısıdan (soğumadan) şüphelenmek yerinde olabilir..
    Isı yüksek ise embriyolar ölebilir; Dişi uzun bir süre yuvalık dışında kalmışsa yahut ışıklar söndüğünde sabaha kadar dışarıda kalmışsa yumurtalar soğumuş, embriyolar ölmüş olabilir..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yumurtalarda embriyoların gelişimini engelleyen baş etkenler sıcaklık, nem ve dişinin uzun süre yumurtada yatmamasından kaynaklanır

E

elaziz2316

Guest
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Isı yüksek ise embriyolar ölebilir; Dişi uzun bir süre yuvalık dışında kalmışsa yahut ışıklar söndüğünde sabaha kadar dışarıda kalmışsa yumurtalar soğumuş, embriyolar ölmüş olabilir..
    +1

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  nemi ilave etmek istiyorum

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Hıdır çok geçmiş olsun kardeşim inşallah birdaha olmaz .Dişi yumurtaya oturmadan önce ışıklarını kapatmamamı öneririm bende

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
geçmiş olsun hıdır bey böyle şeyler insanın moralini bozuyor gerçekten aynısı benimde bir çift kuşumda oldu

RIZA ÖZDEMÜR

Üyemiz
Adı
RIZA
Soyadı
ÖZDEMİR
aynı olay benımde basıma  geldii.. aynı ortamda bulunan muhabbet yumurtalarım full çıktı ancak sultan papağanımın yumurtları cıkmadı fakat yumurtalar dolu içinde embriyo oluşmuştu.. sanırım dişi  yumurtanın üstünden fazla kalkıyor ve hali ile yumurta soğuyorr... bu bence dişi kuşla alakalı... yada yuva içinde dişi kuş yumurtaları altına tam toplayamıoyr..

ANKAKUSU

Üyemiz
Adı
HIDIR
Soyadı
BALO
ARKADAŞLAR ÇOK TESEKKUR EDERİM AÇIKLAMALARINIZDAN DOLAYI,,,TAKİP ETTİĞİM KADARIYLA DİŞİ GAYET NORMAL YUMURALARA YATIYORDU,,ÇOKTA SIK DIŞARI CIKMIYORDU,,HATTA YUMURTALARI ALTINDAN ALDIGIM ANA KADAR ÜZERİNDEYDİ..ODA SICAKLIGI 18  20 DERECEYDİ,EVİN İCERİSİNDE ODADA BESLIYORUM KUSLARIMI,ÇOK FAZLA BİR SICAKLIK DEGISIMI SÖZ KONUSU DEĞİL...ANLAMADIĞIM BİRSEY VAR YAN TARAFTAKİ ÇİFTİM YAVRULARINI CIKARDI GAYETTE SAĞLIKLILAR AMA BUNU ANLAMADIM...UMARIM BİR DAHA YASAMAM

erdem

Takipçi Üyemiz
Adı
ERDEM
Soyadı
ADALETSEVER
geçmiş olsun benimde  bir çiftim ilk yumurtaları 7 yumurta yaptılar  sırayla çıkıyorlar ama annesi beleme yapmadığından dolayı ölüyorlar kötü bi durum ama yapçak bişey yok tecrübe yok herhalde napalım ikinci kuluçkaya kaldı hevesler seninde aynı şekilde ikinci kuluçkada iyi olur kısmetse.