Hint bülbülü alıcam hangilerini tercih edeyim

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
2 çift hint bülbülü parası ödenmiş vaziyette beni bekliyor alacagım yerde 7 çift var alacagım kişi asıl işi m.kuşuüretimi ama yanında ufak çapta hint işide yapıyor yani kuşlar öyle çok gösterişli kuşlar degil sizden istegim orta halli bir üreticide bulunan hintlerden siz bunu daha iyi bilirsiniz ne gibi türler vardır bu kişide nelere dikkat edeyim mesela hangi renk iyidir yada gagası, gözü, kuyrugu hareketleri vs neye dikkat etmem gerekiyor

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Engin abi jumboları, tepelileri, düzleri ne istersen var artk  ;) Parana göre kuş. Ama sen yeni başlayacağın için normal düzleri tercih et bence. Ufak ufak parana bakarsın yavrularını pet-shoplar 7-8 liradan alıyorlar. Kuş seçerken de aynı muhabbette nasıl seçiyorsan onda da aynı seç. Cin gibi olanlarını almaya bak, sönük olanlarla işin olmasın. Renge göre değil de haraketlerine, canlılığına göre seç çünkü genelde tüm hint bülbüllerinin kanında kahvereng, ve beyaz kanı var. İki albino atıp kahverengi parçalı aldım daha önce veya kahverengi parçalıları atıp albino aldım. Kanları saf olan yok yani piyasada veya ben bilmiyorum ;)

Dişiliğini erkekliğini bilirsin, bizim forumda da zaten bilgileri mevcut. Yanaklarında ki noktalar yanıltır seni, gaganın renginden anlarsın. Kırmızıysa erkek turuncumsa yani daha sönük kırmızıysa dişi oluyor ;) Üretimi, kuş seçimi v.s. herşeyi çok kolay. Beni sarmadı o yüzden sattım 2 kuluka sonra  ;) Aşırı şekilde ürüyorlar  :D

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
kardeş bende besledim.inan bir getirisi yok.çok yem yerler satarken ucuza gider.ben 1 sene baktım.3 çift vardı.1 çift muhabbetten ettiğim kar 3 çift hintden daha fazla.yinede kendin bilirsin.piyasası fazla yok.

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Teşekkür ederim arkadaşlar ama parasını ödedim acaba diyorum bu 2 çift hintin yerine 1 çift m.kuşumu istesem nasıl olur sizce eger verirse tabi.

Adam üretimhanesini küçültüyor yeterli vakit ayıramıyormuş kendine o yüzden çiftleri azaltıyor çok güzel kuşları vardı 15 çifte indiriyor.

asersoz

Uzman Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Ersöz
Oğuz Deniz' Alıntı:
Engin abi jumboları, tepelileri, düzleri ne istersen var artk  ;) Parana göre kuş. Ama sen yeni başlayacağın için normal düzleri tercih et bence. Ufak ufak parana bakarsın yavrularını pet-shoplar 7-8 liradan alıyorlar. Kuş seçerken de aynı muhabbette nasıl seçiyorsan onda da aynı seç. Cin gibi olanlarını almaya bak, sönük olanlarla işin olmasın. Renge göre değil de haraketlerine, canlılığına göre seç çünkü genelde tüm hint bülbüllerinin kanında kahvereng, ve beyaz kanı var. İki albino atıp kahverengi parçalı aldım daha önce veya kahverengi parçalıları atıp albino aldım. Kanları saf olan yok yani piyasada veya ben bilmiyorum ;)

Dişiliğini erkekliğini bilirsin, bizim forumda da zaten bilgileri mevcut. Yanaklarında ki noktalar yanıltır seni, gaganın renginden anlarsın. Kırmızıysa erkek turuncumsa yani daha sönük kırmızıysa dişi oluyor ;) Üretimi, kuş seçimi v.s. herşeyi çok kolay. Beni sarmadı o yüzden sattım 2 kuluka sonra  ;) Aşırı şekilde ürüyorlar  :D
+1

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
ben bu camiada bir de şunu gördüm.adam elindeki işe yaramayan kuşları çıkarmak için kendine iyilerden 4 veya 5 çift ayırıyor.sonrada yok üretimhaneyi küçültüyorum,yok karım izin vermiyor,yok çocuk oldu v.s v.s ama aradan 2 ay geçmeden tekrar dayanamadım ve üretime başladım diye piyasaya çıkıyor.kim olursa olsun kuşları görmeden almayınız.bence hint yerine muhabbet al.eğer verirse.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Aynen Zeki bey gibi üretici bir arkadaşımda hiç getirisi olmadığından yakınıyordu.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
arkadaşlar birzi ilginç olacak ama zebra ispinozu veya hint bülbülü muhabbet kuşu ile birlikte yaşarmı ? aynı salmada yani

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
ömer adam' Alıntı:
arkadaşlar birzi ilginç olacak ama zebra ispinozu veya hint bülbülü muhabbet kuşu ile birlikte yaşarmı ? aynı salmada yani
Bir yabancı video da ikisini bir arada görmüştüm. Ancak sanırım üretim için değil. Vitrin amaçlıydı. Muhabbetin ispinozun yavrusunu sağ bırakacağını sanmam.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Bir yabancı video da ikisini bir arada görmüştüm. Ancak sanırım üretim için değil. Vitrin amaçlıydı. Muhabbetin ispinozun yavrusunu sağ bırakacağını sanmam.
evet bencede saçma bi fikirdi zevkine öyle bi şey yapsam nasıl olur diye düşünmüştüm sustum :) ispinozların bile bir çoğu diğer ırkları ile birlikte yaşayamıyor

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
zebra ispinozu ve hintbülbülünün farkı nedir biliyormusunuz.yoksa ikiside aynı olmasın bence incelin bakalım.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
kuru kuruya olmaz abi biraz araştırsınlar.insanlar ne alacağını ve ne beslemesi gerektiğini bilsinler.yoksa eşşeği boyayıp boyayıp satarlar millete.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
kuru kuruya olmaz abi biraz araştırsınlar.insanlar ne alacağını ve ne beslemesi gerektiğini bilsinler.yoksa eşşeği boyayıp boyayıp satarlar millete.
zek bey bana diyorsanız ben onlardan bir salmada hepsini beslemekten bahsediyorum zevk için yani yavru vs beklemiyorum zaten. Birbirlerine çok zarar verirlermi onu sordum banada saçma geldi ama belki olurmu dedim hepsinden bi 5 er tane gibisinden işin doğrusu hiç hint bülbülü veya ispinoz beslemedim

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
kardeş ben diyorumki hint bülbülü ve zebra ispinozu aynı hayvan.

Uploaded with ImageShack.us

abi gerçekten aynı şeymiş ben bu renkleri zebra ispinozu diğerlerinide hitn bülbülü diye biliyordum sadece renk mutasyonuymuş aralarındaki fark herhalde sağolasın abi sayende bi şey daha öğrendim dediğim gibi daha önce hiç beslemedin bunlardan o sebeple bilmiyorum pek

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
ömer kardeş ben istiyorumki bir kişi bir şey besleyeceği zaman araştırması ve o türün nasıl üretildiğini öğrenmesi lazım.piyasa öyle durumdaki adam muhabbeti ,kanarya diye satmaya çalışıyor.erkek sultan papağanı diye dişiyi satıyor.sonrada kuş yumurtlayınca evde birine kızmışta kızgınlık yumurtasıdır diye adamı tekrar evine önderiyor.o vatandaşda ha öyle diyerek tekrar evine dönüyor.ben bunu bizzat yaşayandan duydum.bizim millet böyle.araştırmayı ve okumayı sevmiyoruz.bak her gün hemen hemen aynı konular işleniyor ama okumudıktan sonra tekrar konu açılıyor.yok kuşumun arkası kalktı ne anlama geliyor.burada daha ince ve hassas konular konuşulması lazımki ilerleye bilelim.