İlginç Bir Yumurtlama !!!

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
İlk defa yumurtalayacak olan bir çiftim bu sabah itibariyle beni oldukça şaşırttı.Çiftimin dişisinin kasık bölgesi epey bir şişti.Bugün yarın yumurta bekliyordum zaten.Dün akşam yuvalığı 23:00 gibi kontrol ettim.Yuvalıkta birşey yoktu.Sabah 08:00 gibi kontrol edeyim dedim ve şok oldum.Yuvalıkta 2 adet yumurta vardı.Dişi kuşum aynı anda iki yumurta yapmıştı.İkisi de kırılmıştı.Biri neredeyse tamamen kan içindeydi.İlk defa başıma böyle bir durum geldi.

Dişi kuşum erkeğine göre daha ince yapılı bir kuş.Kasık bölgesi epey bir şişti ama ben durumu kavrayamadım.Böyle bir durum hiç aklıma gelmedi.Başına böyle bir durum gelen var mı daha önce?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Ekrem bey; tekrar Geçmiş olsun.. Neyse ki, Anne kuşun sağlığının iyi olduğunu biliyorum.
    Ben 3. yumurtanın hangi gün geleceğini merak ediyorum. ilki yumurta kanalında 2 gün mü kaldı ?  3 gün mü ?
    O kuşu bir kaç kuluçka sonrasında dinlendireceksiniz muhakkak fakat dinlendikten sonra yine aynı sıkıntı yaşanabilir. :(  :(

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
geçmiş olsun gerçekten çok ilginç ama dişinin durumunun iyi olması güzel

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Umarım dişinin sağlığında bir sıkıntı olmaz.Şuan için kuluçkaya yatmadan önce ne yapıyorsa gene aynısını yapıyor günlük olarak.Bu kuluçkasını tamamlar tamamlamaz yuvalığı çıkartıp Mart ayına kadar çiftimi dinlendireceğim.Zaten bu çiftimi Haziran 2010 tarihinde ortalama olarak 45 günlük yavrularken almıştım.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
öncelikle geçmiş olsun enteresan durumlar olabiliyor mesela benim dişim 9 yumurta yaptı ilk yumurtadan sonra 2. yumurtanın arası 9 gün bende bi anlam verememiştim

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yumurtlamada zorluk çeken dişilerde bu durumlar söz konuu oluyor. İkinci yumurtada tam oluşmadığından daha ince yapıda oluyor

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Ekrem bey geçmiş olsun. Bence çiftinizi dinlendirmeyin. İlk yumurtada bu tür şeyler gayet doğal. Zamanla alışacaktır.Kalsiyumu daha fazla vermenizi tavsiye ederim.

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Yumurta tıkanması olmuş demekki bunu erken farketmiş olsaydınız ilk yumurtayı kurtarabilirdiniz belki 2. yumurta bile kurtulabilirdi

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
bence korkulacak bir durum yok kuşunuz ilk yumurtasını çok sancılı yumurtlamış ikinci yumurtada hazır olduğu için aynı gün yumurtlaması normal. Çok ender karşılaşılan bir durum fakat kuşunuzun yumurta kanalı normalden biraz fazla esnek olduğu için tehlikeli bir durum yok. Geçmiş olsun