Arkadaşlar 4 haftadan beri yavrularımda ishal vardı. İshalin nedeni tam olarak bulamasamda yapmadığım bir şey kalmadı. Mamayı kestim. Yeşillik nerdeyse hiç vermedim. Bütün ishal ilaçlarını denedim nerdeyse. Kuşların içinde patates ve pirinç tarlası çıkacaktı nerdeyse. Bir türlü geçiremedim. Önce ağır hasta olanları hasta kafesine taşıdım. Nerdeyse 10 tanesi ağır idi. Diğerlerinden 60 kadarında da ishal bulunmaktaydı ama onlarınki ağır değildi. Kafese taşıdığım 10 tanesi salmada benim yakalamama bile göz yuman, kıpırdamaya haceti olmayan kuşlardı. Sonra ilaçları incelemeye başladım. Veterinerim sağolsun.
En son 2 adet ilaca kadar gittim. Bunlardan biri novoloks diğeri coxiprol. Novoloksu salmadakilere sularına, prinç lapalarının üstüne püskürterek, hasta kafesindekilere suluklarına novoloks, coxiprolu de damlalıkla 1 damla ağzının içine günde 1 defa uyguladım. Şu anda 60 kuşum iyileşti. Ağır hasta olan 10 kuşumdan 1 tanesi hasta kafesinde hala oda canlanmaya başladı. Yaşadıklarımı sizlere aktarmak istedim. İnşallah kimsenin başına gelmez.
En son 2 adet ilaca kadar gittim. Bunlardan biri novoloks diğeri coxiprol. Novoloksu salmadakilere sularına, prinç lapalarının üstüne püskürterek, hasta kafesindekilere suluklarına novoloks, coxiprolu de damlalıkla 1 damla ağzının içine günde 1 defa uyguladım. Şu anda 60 kuşum iyileşti. Ağır hasta olan 10 kuşumdan 1 tanesi hasta kafesinde hala oda canlanmaya başladı. Yaşadıklarımı sizlere aktarmak istedim. İnşallah kimsenin başına gelmez.