İyonizer

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Arkadaşlar yurt dışında(almanyada)  üreticilerin kullandığı hava tazeleyici (iyonizer) kullanan veya hk .bilgisi olan varmı

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
ahmet kanaryacı bir arkadaşım var çok kaliteli kuşları ve üretimhanesi var şampiyonluklarıda var yani kuşları kıymetli olduğundanmıdır bilmem kendisi bu hava temizleme cihazından kullanıyor ama ne derece faydasını görüyor sormadım

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Selahattin bey arkadaşınıza bir an evvel  sorsanızda bize bilgi aktarsanız.
Çünkü ben kendi şahsım olarak pudra gibi tozdan çok muzdaribim.iyonizer faydalı oluyorsa neden olmasın.

Barmen

Üyemiz
Adı
cem
Soyadı
elmas
ya evet münay bey büyük bir havalandırmam olmasına rağmen o pudra gibi tozdan kurtulamadım şayet öyle bir  yolu varsa bende kullanmak isterim böyle bir temizleme cihazını

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
ahmet kanaryacı bir arkadaşım var çok kaliteli kuşları ve üretimhanesi var şampiyonluklarıda var yani kuşları kıymetli olduğundanmıdır bilmem kendisi bu hava temizleme cihazından kullanıyor ama ne derece faydasını görüyor sormadım
Mutlaka faydasını görüyordur...Tozun ve havasızlığın çok büyük zararı var...

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
bu iyonizer dalgası bu yapmaz sanıyorum daha değişik içinde kendinden filitresi olan olan bulunduğu yerde devir daim yapan hava motorları var onlarında belli bir metreküp kapasitesi vardır benim oraya en az 20 tane koymak lazım bende emanet duran arkadaşım bir tane var ama kullanmıyorum

Yaşar yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
Yılmaz
cama büyük fan koysak oda üretimhaneyi soğutuyor hertaraftaki tozu çekme şanşı yok

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
blackdevil41' Alıntı:
Kocaelinde bir üretici arkadaşımız var bilgi ve tecrübelerini sır gibi saklar paylaşmayı sevmez bu arkadaşın  15 yıldır kullandığını biliyorum almanyadan muhabbetkuşu dernek başkanından 150 mark a getiddirdi kışın havalandırma yapamadığı zaman kullanıyormuş ayrıntıyı bilemiyorum belki bir bilen vardır.
Bilgiler paylaşıldıkça daha da büyür arkadaşlar.Bu arkadaşımızın böyle davranması için kendince çok büyük bir nedeni olmalı diye düşünüyorum.

Refik Türk

Takipçi Üyemiz
Adı
Refik
Soyadı
Türk
İyonizer nedir ve havayı nasıl temizler ?

İyonizer  iyon üreten cihazın ismidir.İyonlar ise bir elektron kazanan ya da kaybeden atom veya moleküllerdir. Nötral bir molekül veya atomdan bir elektron ayrıldığı zaman iyon oluşur. Bir elektron kaybeden moleküller pozitif iyonlar ve bir elektron kazanan moleküller negatif iyonlar olarak tanımlanır.

Negatif iyonlar Havayı Nasıl Temizler ?

Negatif iyonlar negatif bir şarja sahip iken havadaki hemen hemen tüm partiküller pozitif bir şarja sahiptir. Negatif iyonlar ve havadaki partiküller manyetik olarak birbirini çeker. Havada yeteri kadar yüksek konsantrasyonda negatif iyon bulunduğunda negatif iyonlar gezici partikülleri çekerler. Bu durum havadaki partiküllerin çok ağır olmasına neden olur. Sonuç olarak partiküller havadan aşağı düşer ve sağlığa zararlı partiküllerin solunum sistemi içine çekilmesi önlenir. Böylece yaşadığımız ortamda ferahlık sağlar.

Negatif iyonların Yararları :

> Soluduğumuz oksijenin artmasına yardımcı olurlar,

> Sigara kokusu, kirli hava ve etrafta uçuşan partikülleri yok ederek havayı temizler,

> Ruh sağlığını iyileştirir, sinirleri gevşetir ve enerjiyi arttırır,

> Depresyonu azaltır, uykuyu düzenler, soluk almayı kolaylaştırır ve hava kalitesini artırır,

> Bakteri, duman ile toz ve küf gibi alerji yapıcı maddeleri havadan etkili bir şekilde temizler,

> Yayılan negatif iyonlar TV ve bilgisayar ekranlarının oluşturduğu pozitif iyonları,nötürleyerek insanlara zararlı etkisini azaltır,

> Negatif iyonlar saçlardaki statikliği nötrlefltirerek saçın daha yumuşak olmasını sağlar,

Negatif iyonlar tüm bu özelliklerinden dolayı az enerji tüketimi ile yaşama ortamımızı ferahlatarak sağlığımız ve rahatlığımıza büyük katkı sağlayacaktır.

Yaşamımızın ana desteklerinden biridir solumaktır. Soluk aldığımız sırada ciğerlerimize hava ile birlikte gözle görülebilen/görülemeyen bir çok zararlı zerrecik girer. Polenler, karbon monoksit, karbon dioksit, sigara dumanı ve içindekiler, sülfür dioksit vs. gibi, bu partiküllerin az ya da çok vücudumuza zararları vardır.
Burda yardımımıza teknolojik aletler yetişmektedir.Bunların bir kısmı çeşitli filtrelerden ( karbon,Helpa vs.) oluşan hava temizleme cihazlarıdır. Bir kısmı ise daha da enteresan olan elektronik veya İyonizer (precipitator, air purifier, electrostatik cleaner) olarak niteleyeceğiz Hava temizleme cihazlarıdır.
İyonizer cihazların temel çalışma prensibleri ortama negatif iyon (-) yüklemektir.Negatif iyonlar tabiatın kendi kendine temizleme mekanizması olarakta bilinmektedir. Ortam bulunan toz,duman,koku vs. partiküller veya meddeler temel olarak pozitif yük (+) taşımaktadır. Ortama verilen negatif (-) yük bu maddeleri zıt yük olduğundan yakalayarak ya tabana çökmesi sağlamakta veya bu tür cihazlardan geçerken filtrelere partikülleri yapışmasını sağlamaktadır. Böylece ortamdan toz duman vs uzaklaştırılmaktadır. Ayrıca negatif(-) iyon oluşur iken az miktarda O3 denilen Ozon gazıda oluşmaktadır. Ozon gazı kuvvetli bir dezenfektandır. Tabii bu bildiğimiz ozn değildir çünkü ilk akla gelen ozn evlerde kullanılan çamaşır suyu olan(hipoklorit) dir, Amerika ve Avrupa ülkelerinde suyun dezenfeksiyonunda ozon gazı kullanılmaktadır renksiz ve kokusuz oluşundan dolayı. Bu gazın baktirisit (Bakteri öldürücü) Virusit(virus öldürücü) ve fungusit(mantar öldürücü) etkisi kuvvetlidir.
Yağmurlu ve şimşekli havalardan sonra burnumuza keskin bir koku gelir, bu şimşeğin çakması sırasında ortaya çıkan çok yüksek elektrik deşarjı nedeniyle oluşan ozon gazının kokusudur. Bu sırada hava pırıl pırıl bir görünümdedir, içinde toz diye birşey kalmamıştır.Ayrıca ozon gazı özellikle deniz kenarlarında diğer yerlere nazaran daha fazla bulunur. Tabiatta en fazla şelale kenarlarında deniz kenarında dağlarda ve akarsu kenarlarında bulunmaktadır. Aslında insanaları bu tür yerlere gitme ihtiyzcı hissetmesinin bir sebebi de bu olabilir.
İyonizer Hava temzleme cihazları yukarıda yazılan işlevi yerine getiriken ortam bulunan toz duman koku gibi maddeleri uzaklaştırmaktadır. Mite olarak adlandırılan halı veya tozlu ortamda barınan mikrobunda ölmesine neden olduğundan oluşabilecek allerjik rahatsızlıkları ortadan kaldırmaktadır

Bu konuda daha deytaylı bilgi temizhava.gen.tr veya temiznefes.com adresinden temin edilebilir. Ayrıca arama motorlarından temiz hava veya ionizer diye artılırsa benzer sonuçlara ulaşılır.

radter

Üyemiz
ben hava temizleme cihazlarını inceledim.
çok değişik özellikte ve kalitede olanlar var. filitreli yıkana bilir filtreli vs.
ve bunların üretimleri normal ev koşullarına göre olduğu için üretim hanelerde ne kadar verimli olur? çünki ben kafeslerimin üzerinden hemen hemen haftada 1 peynir kabının dörtte biri kadar toz alıyorum. bu makinalar bu koşullarda ne kadar verimli ve sağlıklı çalışır acaba?