Jo Mannes(Almanya)

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Mükemmel kuşları var. Show Jumbo nedir diyorsanız o videoyu seyredin. maşallah diyorum. Bu adamla kontağa geçmek lazım. Kaça satıyor, Türkiyeye yolluyomu, öğreneyim.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Özellikle yan yana üç tane duran yeşil normal mutasyon grup çok canlı duruyordu.Kuşların Maşallahları var.Yurt dışında show muhabbet kuşlarının kıymetleri çok iyi biliniyor.Keşke ülkemizde tüm petshoplarda bunun sınıflandırması yapılabilse ve kuşların türüne göre ayrı fiyat aralıkları da olabilse.Özelikle küçük illerde kuşçulara yavru satmaya gittiğinizde çelimsiz kuşa da binbir emek ve özenle yetişen iyi renk ve cins kuşlara da aynı gözle bakılıyor.Damızlık satışında da aynı kural var.Bir ile iki buçuk yaş ( 1 - 2.5 ) yaş arası damızlık çiftlerin kuşçudan alışı 60 - 70 lira arası.Kuşçuya satışı ise 50 - 60 lira arası nakitte.Malzeme alırsan 60 liralık malzeme veriyor.Bir standardın olması şart.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Sevgili Coşkun kardeşim, sana Almanya yolları görünüyor.
    Farklı kuluçkalardan o gün yapılmış 2 yumurta satın alalım, bende onları sahiplenecek ebeveynler var. 3-5 yıla kalmaz hepimiz öyle kuşlara sahip oluruz..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Paylaşım için teşekkürler Çoşkun

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Ahmet SALMAN' Alıntı:
paylsaşım için teşekkürler coşkun,yavaş yavaş kapmaya başladın işi ;)
,

Teşekkur ederim Ahmet abi,senden bunları duymak güzel.  :)

Yılmaz Abi e-mail atacağız bakalım ne diyecek. Aslında 2 tane sağlam ytavru yada yumarta getirip  büyütsek,herkese yayarız. Sonra kuş kimdeymiş görürler.

Hilmi abi evet prof odugu belli bir kuşu dünya şampiyonasında 1.lık almış (2004te)

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Bu amcaya attıgımız e-maile geriş dönüş olmadı ama kendisi hakkında ufak bilgiler vereyim.

Şuan Almanya'nın en iyi kuş yetiştirici olarak lanse edildiğini söylüyor.

Üretimhanesinde yıllık ortalama 650 kuş yetiştiriyormuş.

Kuşçuluk kariyeri 35 yıl önceye dayanıyormuş,küçüklükten beri besliyormuş

Çok eski zamanlarda başladıgını ama kötü sonuçlar aldıgını yine aynı şekilde ozamanın (1978lerden bahsediyor) kuşculugu bırakan birisinden aldıgı damızlıklara tutunarak buralara geldiğini söyluyor.Ama kolay olmadığınıda üstüne basa basa söylüyor.

Ülke içi ve dışından 40dan fazla ödülü oldugunu daha çok show kuşları yani tüy üzerine yoğunlaşmış birisi.

Show Jumbo üzerine 11 kere Avrupada ödül almış. 14 kerede Avrupa 1.liği ödülü var.

14x Europasieger
11x Europasieger Gegengeschlecht
  diverse Europaschau-Schaugruppensieger
  diverse Europaschaugruppensieger
10x Bundessieger
9x Bundesieger Gegengeschlecht
  unzählige Bundesschau-Gruppensieger
  unzählige Bundesschaugruppensieger

Elinde hayvan yetiştiriciliğine dair belgesi oldugunu,bunun eğitiminide aldıgını söylüyor.

Büyük ihtimal hayvalara verdiği artık neyse kuşların gelişmesinden büyük rol oynamış. özellikle mutasyon kuşlarına ilgi duydugunu her fırsatta biyografisinde bahsetmiş. Bu amca dan TÜrkiyeye kuş getirden oldugunu hiç dudyunuz mu?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Coşkun Özdemir' Alıntı:
Bu amca dan TÜrkiyeye kuş getirden oldugunu hiç dudyunuz mu?
  Yok..  :(  :(  İnşAllah ilk sen olacaksın Coşkun kardeşim; Yaz yaz boş durma..

erkanyetim

Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Yetim
ben yalvar yakar bır abımın vasıtasıyla getırtmıstım.5 yıl almanya hamburgta çalıstım ordan bır  bağlantı sayesınde 1 çift getırdım.şimdı yavrularıyla uretim yapıyorum.damızlıklarda duruyor tabı...

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
Coşkun Özdemir' Alıntı:
Bu amca dan TÜrkiyeye kuş getirden oldugunu hiç dudyunuz mu?
  Yok..  :(  :(  İnşAllah ilk sen olacaksın Coşkun kardeşim; Yaz yaz boş durma..
Yılmaz abi bu amcam hala dönüş yapmadı. Ama şuan Daniel Lütolf üzerine yoğunlaştık, ondan e-mail bekliyoruz. İsviçreli bu üretici ''Daniel Lütolf''. Şuan yanımda çalışan bir arkaşımda işviçreli, onu yollamayı düşünüyorum 2 günlük. Kuşu alıp gelecek hemen. Şuan tek şey adamın bize dönüş yapmasını beklemek ve hayvan getirtmek için aranan prosedür. Bu nasıl öğrenecez biliyormusun?

erkanyetim

Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Yetim
danıel lutorf fıyatlarda uçuyor yanlız.adet fıyatı 750 euro oda kendısı secıyor.getırmek ıçınse ordakı herhangı bır veterınerden sağlık raporu alma yeterlı fıyatı 12 euro.yanlız getırırken ucakta sıkıntı oluyor en fazla 2 adet kus sokabılırsınız.

asersoz

Uzman Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Ersöz
aslında ordan gelecek olan dostlara rica edilse onların gözetimde getiriler gibime geliyor almanyada tanıdıklar var bir konuşmak lazım