Jo Mannes(Almanya)

evrenospasa

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Iseri
İbrahim AÇIKGÖZ' Alıntı:
Muhabbet Severlere merhabalar

bugun itibari ile jo mannes e gittim uzunca bir hos sohbet ettik.kümesiniden belli resimler cekdim gec oldugu icin sanirim yarin paylasirim.ve kendisinden 2 cift bana göre iyi kus aldim bunlarinda resimlerini sizlerle paylasacagim fikirlerinizide samimi bir sekilde bekliyor.

saygilarimla
Hayirli olsun, aldiginiz kuslarin resimlerini ve orada cektiginiz resimleri sabirsizlikla bekliyoruz.

Ali Güler

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
güler
İbrahim AÇIKGÖZ' Alıntı:
Muhabbet Severlere merhabalar

bugun itibari ile jo mannes e gittim uzunca bir hos sohbet ettik.kümesiniden belli resimler cekdim gec oldugu icin sanirim yarin paylasirim.ve kendisinden 2 cift bana göre iyi kus aldim bunlarinda resimlerini sizlerle paylasacagim fikirlerinizide samimi bir sekilde bekliyor.

saygilarimla
resimleri bekliyoruz...

kodec

Yeni Üyemiz
Adı
IBRAHIM
Soyadı
ACIKGÖZ
kusura bakmayin arkadaslar resimleri bir türlü yukleyemedim.yardimci olursaniz yükleriz

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
hızlıresim yükle yazdığınız takdirde google a çıkan ilk siteye girin gözat kısmından yüklemek istediğiniz fotoyu seçin upload dedikten sonra yüklemesini bekleyin yüklediğinde seçenekler çıkacak site için olan url yi kopyalayıp bu şekilde yazı yazdığımız kısma kopyalayın ve mesaj gibi gönder dediniz mi tamam dır  ;)

Ali Güler

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
güler
Mustafa ELARSLAN' Alıntı:
hızlıresim yükle yazdığınız takdirde google a çıkan ilk siteye girin gözat kısmından yüklemek istediğiniz fotoyu seçin upload dedikten sonra yüklemesini bekleyin yüklediğinde seçenekler çıkacak site için olan url yi kopyalayıp bu şekilde yazı yazdığımız kısma kopyalayın ve mesaj gibi gönder dediniz mi tamam dır  ;)
+++

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Selamunaleyküm cümleten,

konulara artik yazmadigim halde, dün ya$adigim olayi sizlerle, veya en azindan muhterem olanlarinizla payla$mak istedim, ...

Dün Muhabbet ku$u ve $ov Muhabbet ku$unun " Piri " ile yakla$ik 1 saat boyunca telefonda görü$tüm, ... ve mevzúm, kendisini ziyaret etmek idi, ... ve adamin yogun ve hála yogun oldugunu dü$ünerek bunu en azindan planlayip yola atilmak istedim, ... bilinmeliki, aramizdaki mesafe 7 saatlik yol, ... neyse, aradim ve bakin neler konu$uldu, ...

Aradim, ... caldi, ... ve, ...

Telefon kaldirildigi gibi kulaklari sagir edecek kadar muhabbet kusu sesleri geldi, tabi bulunduklari ortamin fayanslarla kapli olmasida bunda büyük 1 etken, ...
Telefona oglu cikti, buyrun dedi, bende haliyle kendimi tanittim, ... ve arama sebebimin konusu kendilerini ziyaret hemde ticaret oldugunu deyince, ben en iyisi Babami cagirayim dedi, ...
... ve " ja hallo " diye konu$maya ba$ladi, ... zaten oglu telefonu babasina verirken bana ait ilk sözlerimi kendisine anlatti, ...

Kendimi tekrar tanittim, halini keyfini sordum, oda tanimadigim halde, ve rahatsiz ettigim icin özür diliyerek beyánimi kendisine ilettim, ...
Sesi cok kirgin ve halsiz geliyordu, arti arkadan daima gelen kus sesleri, ... fakat söyle cevap verdi bana, ...
Kus cokta, $u an satilik hic yok dedi, ...
Kac tane varki dedim, 300 kus var dedi ve eskiden 100 cifti e$e verirdim dedi, artik en fazla 50 ciftim yumurtluyor dedi, ...
300 kus var dedi, 150` ye indirecekmi$ daha, cünkü cok zorlaniyormu$ artik ve sagligi yerinde degilmi$, ...
Gecmi$ olsun diyerek ardindanda sormasi ayip manasinda, ciddi degildir umarim dedim, ... veya sordum, ... ayakta duramiyorum dedi, ... ya$landik bizde dedi, ... ( her$ey bo$ yani, ... )

Oglunuz yardim ediyorya dedim, ... yok, dedi, bugün tesadüfen burda dedi, ve sadece e$im Linda bana yardim ediyor dedi, ve oda cok zorlaniyor ve yoruluyor artik, ...
Aklima takilan, bizim oralarda durumu iyi olan bakici tutuyor, fakat belliki kimseye emanet edemiyorda, ... bu hususada birazdan tekrardan kisa deginecegim in$allah, ...

Ve sözlerini $öyle devam ettirdi, ...

Buyrun gelin diyecegim, fakat hergün insanlar geliyor, Avrupanin ve Dünyanin her yerinden, ... yani hep FULL HOUSE burasi, ...
Dedimki, inanirim, fakat sizde yari$malara gidiyorsunuz, $eref konugu olarak olsun, yari$maci olarak olsun, sagliginiz ile sorun cikmasin, hani beterin beteride var, dedim, ...
Evet dedi, fakat ne yapim dedi, coguda e$ dost, ... gelmede diyemiyorumki diyor, ...
Bende kalbinin belliki büyük oldugunu anladigimi, fakat kapisinin daha büyük oldugunu anladigimi deyince icten güldü ve te$ekkür etti  :)

Dedimki, peki izin yapsaniz yakin zamanda tekrar güc toplarsiniz, ve güzel ülkemize dikkat cektim, güne$i yeter size dedim, ...
Kendi kültürlerince icten bir ah cekti adeta ve dediki, ... izinmi ? ? ?

Ömrüm boyunca hic izin yapamadimki, ...  :-[

Kuslara bile bazen istemiyerek gidiyor, cok sevdigim kahvemi bile zar zor yada buz gibi donmu$ halde iciyor veya icebiliyorum dedi, ...
Merakla, heycanla ba$liyan aramam ve muhabbetim beni git gide dahada üzdü, ve adama moral verme amacli bir kac esprili sözler ettim, elimden geldigince ve dilimin döndügünce, ... ( Almanya dogumluyum, ve Telefonda TÜRK oldugum kimsenin aklina bile gelmez, tabi ismimi Murat olarak verene kadar )  ;)

Sonra konuyu misafirlerinden tekrar ku$lara getirdim, ve yüce Mevlâm yazdiysa in$allah kendisini ziyaret etmek istedigimin altini cizdim, oda bakarsin artik dedi, ... fakat ba$tada belirttigim gibi, adam sanki bitmi$ gibi bir algi birakti bende, ve benim dogum yilim olan 1978`den itibaren bu ku$larla ugra$tigini anlatti, neler kazandigini, bunlarin hepsinin ayri ayri bir yerinin oldugunu, Dünyada ku$lar sayesinde gördügü itibári vesayre, ... yani gecmi$lere gitti bir an, bende severek dinledim, ve dinlemekle kalmayip sizlerle payla$mak istedim, ...

Bende kisaca kendimden anlatayim, ... 10 yildir izin nedir bilmem, bitkinlik ve iyice bir kirginlik var üzerimde, ve Aziz Memleketime gidememenin ana sebebi elbetde kuslarim, ... fakat kimseye veya herkesde birakilmiyorki, ...
Acilen hastahaneye yatmam gerekiyor bu ara, fakat onuda yapamiyorum  :-X
Sebebini sormayin, ...

Velhasilikelám, bu narin yaratiklarin bize her ne kadar huzur verici sifatlari olsada, sayilarinin yüksekligi ve bazi diger faktörlerde ödettikleri bedeli cok agir kiliyor, ...

Adami aramam ve buraya konu acmamin asil sebebi, ilk önce payla$im tabiki, ... ayni andada, bu gecen Cumartesi günü elime bu adamin Anthrazit ve Opal 3 Kus elime gecti, ve getiren bu adamin yakin cevresinden, 1 erkek ikide di$i, ...

Kuslar $u an karantinada, ardindan kurdan gecmeleri gerek, ve nasipse artik bunlari kendi ku$larim ile kirarak aklimca bir kac sonuc elde etme cabasina girecegim, ... Allah ( C.C. ) kerim, ...

http://www.carstendaume.de/wellensittiche/zuechterbesuche/Mannes2010.html

Linkte adamin son sayfasi zannedersem, ...

Ordan burdanda konu$tuk azicik, ve hic beklemedigim bir soru sordu bana, ... !
Sen ne besliyorsun dedi ?

Elimde 100 civari Muhabbet ku$um ve 50 Taklaci ve Kostüm güvercinlerim var dedim, ... ve birinin yeri ayri, digerinin yeri ayri, ... fakat bu bile beni zaman zaman degilde, hele hele son zamanda iyice a$iyor artik, ... hani bende bazen offff cekerek ku$larinin yanina gidiyor, orada harcadigim vakitleride birdaha geri almaksizin ömrümden kaybediyorum, ... tipki izlanda TÜRKIYE maci gibi, ... ve cok $ükür onuda seyretmedim, cünkü böyle olacagini hissettim yine  :)
Onca ümit yine bo$a, ...
Insandan daha cok koyunun ya$adigi bir ülke bize yine tokat gibi ders verdi, ... tabi bunlardan ders cikartabilene, ...  8)
Neyse, ...  :D
Diyecegim $uki, adamin kuslari bir yana, harcanan onca emek, onca para, onca zaman, ... degermi ?  ???

Buna herkes kendi karar vermeli sonucta, ... fakat emegede saygi olsun herzaman demek geliyor icimden, ... emegide ortadadirda, onuda anca bazilari görür, ve dü$ünün bir, ... bu kuslara verilen paralar cokmu fazla ?
Adamin kuslari CHAMPION diye adlandirilmakta, ... ve göktende inmedi bu ünvan, ... alanda aliyor, alamiyanda bende isterem diye bas bas bagiriyor, alamadigi gibide ona buna sözlerle saldiriyor, ... bumu adalet ?

Adamla biraz daha kar$ilikli iyi dileklerde bulunduktan sonra, ben ona, oda bana geri kalan ömrümüz boyunca saglik,mmutluluklar, ve her i$inin ras gitmesini temenigi ederek vedala$tik ve görü$mek üzere diyerek telefonu kapattik, ... daha dogrusu, ben bekledim, fakat adamin hareketleri dahi iyice agirla$mi$ sanki, ... Allah`im $ifasini ve hidayetini versin in$allah, ...

Dünyaca ünlü dev üretici olan Jo Mannes ile 09.09.2014 saat 9:50`de yaptigim Telefon görü$mesini sizlerlede payla$mi$ oldum, ve elimde kala kala kendinden olan 3 Kus ve bu tatli ani kaldi, ... ve bakalim ne verecekler meyve olarak, ... gerci benim kümesime ayak bastilarya, oda bana yeter  8)

Saglikli üretimler, ...

( Milli takim örnegide, hani bize ve bazilarina göre asil Dünya $ampiyonu Türkiye olmaliya, ... sen önce bir Izlandayi yen, ve ondan sonra gel, ... yaptigimiz i$ler temeli sakat olunca, sonucuda kullanilan malzeme gibi anca cikar, ... malesef ) :)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Selamunaleyküm cümleten,

konulara artik yazmadigim halde, dün ya$adigim olayi sizlerle, veya en azindan muhterem olanlarinizla payla$mak istedim, ...

Dün Muhabbet ku$u ve $ov Muhabbet ku$unun " Piri " ile yakla$ik 1 saat boyunca telefonda görü$tüm, ... ve mevzúm, kendisini ziyaret etmek idi, ... ve adamin yogun ve hála yogun oldugunu dü$ünerek bunu en azindan planlayip yola atilmak istedim, ... bilinmeliki, aramizdaki mesafe 7 saatlik yol, ... neyse, aradim ve bakin neler konu$uldu, ...

Aradim, ... caldi, ... ve, ...

Telefon kaldirildigi gibi kulaklari sagir edecek kadar muhabbet kusu sesleri geldi, tabi bulunduklari ortamin fayanslarla kapli olmasida bunda büyük 1 etken, ...
Telefona oglu cikti, buyrun dedi, bende haliyle kendimi tanittim, ... ve arama sebebimin konusu kendilerini ziyaret hemde ticaret oldugunu deyince, ben en iyisi Babami cagirayim dedi, ...
... ve " ja hallo " diye konu$maya ba$ladi, ... zaten oglu telefonu babasina verirken bana ait ilk sözlerimi kendisine anlatti, ...

Kendimi tekrar tanittim, halini keyfini sordum, oda tanimadigim halde, ve rahatsiz ettigim icin özür diliyerek beyánimi kendisine ilettim, ...
Sesi cok kirgin ve halsiz geliyordu, arti arkadan daima gelen kus sesleri, ... fakat söyle cevap verdi bana, ...
Kus cokta, $u an satilik hic yok dedi, ...
Kac tane varki dedim, 300 kus var dedi ve eskiden 100 cifti e$e verirdim dedi, artik en fazla 50 ciftim yumurtluyor dedi, ...
300 kus var dedi, 150` ye indirecekmi$ daha, cünkü cok zorlaniyormu$ artik ve sagligi yerinde degilmi$, ...
Gecmi$ olsun diyerek ardindanda sormasi ayip manasinda, ciddi degildir umarim dedim, ... veya sordum, ... ayakta duramiyorum dedi, ... ya$landik bizde dedi, ... ( her$ey bo$ yani, ... )

Oglunuz yardim ediyorya dedim, ... yok, dedi, bugün tesadüfen burda dedi, ve sadece e$im Linda bana yardim ediyor dedi, ve oda cok zorlaniyor ve yoruluyor artik, ...
Aklima takilan, bizim oralarda durumu iyi olan bakici tutuyor, fakat belliki kimseye emanet edemiyorda, ... bu hususada birazdan tekrardan kisa deginecegim in$allah, ...

Ve sözlerini $öyle devam ettirdi, ...

Buyrun gelin diyecegim, fakat hergün insanlar geliyor, Avrupanin ve Dünyanin her yerinden, ... yani hep FULL HOUSE burasi, ...
Dedimki, inanirim, fakat sizde yari$malara gidiyorsunuz, $eref konugu olarak olsun, yari$maci olarak olsun, sagliginiz ile sorun cikmasin, hani beterin beteride var, dedim, ...
Evet dedi, fakat ne yapim dedi, coguda e$ dost, ... gelmede diyemiyorumki diyor, ...
Bende kalbinin belliki büyük oldugunu anladigimi, fakat kapisinin daha büyük oldugunu anladigimi deyince icten güldü ve te$ekkür etti  :)

Dedimki, peki izin yapsaniz yakin zamanda tekrar güc toplarsiniz, ve güzel ülkemize dikkat cektim, güne$i yeter size dedim, ...
Kendi kültürlerince icten bir ah cekti adeta ve dediki, ... izinmi ? ? ?

Ömrüm boyunca hic izin yapamadimki, ...  :-[

Kuslara bile bazen istemiyerek gidiyor, cok sevdigim kahvemi bile zar zor yada buz gibi donmu$ halde iciyor veya icebiliyorum dedi, ...
Merakla, heycanla ba$liyan aramam ve muhabbetim beni git gide dahada üzdü, ve adama moral verme amacli bir kac esprili sözler ettim, elimden geldigince ve dilimin döndügünce, ... ( Almanya dogumluyum, ve Telefonda TÜRK oldugum kimsenin aklina bile gelmez, tabi ismimi Murat olarak verene kadar )  ;)

Sonra konuyu misafirlerinden tekrar ku$lara getirdim, ve yüce Mevlâm yazdiysa in$allah kendisini ziyaret etmek istedigimin altini cizdim, oda bakarsin artik dedi, ... fakat ba$tada belirttigim gibi, adam sanki bitmi$ gibi bir algi birakti bende, ve benim dogum yilim olan 1978`den itibaren bu ku$larla ugra$tigini anlatti, neler kazandigini, bunlarin hepsinin ayri ayri bir yerinin oldugunu, Dünyada ku$lar sayesinde gördügü itibári vesayre, ... yani gecmi$lere gitti bir an, bende severek dinledim, ve dinlemekle kalmayip sizlerle payla$mak istedim, ...

Bende kisaca kendimden anlatayim, ... 10 yildir izin nedir bilmem, bitkinlik ve iyice bir kirginlik var üzerimde, ve Aziz Memleketime gidememenin ana sebebi elbetde kuslarim, ... fakat kimseye veya herkesde birakilmiyorki, ...
Acilen hastahaneye yatmam gerekiyor bu ara, fakat onuda yapamiyorum  :-X
Sebebini sormayin, ...

Velhasilikelám, bu narin yaratiklarin bize her ne kadar huzur verici sifatlari olsada, sayilarinin yüksekligi ve bazi diger faktörlerde ödettikleri bedeli cok agir kiliyor, ...

Adami aramam ve buraya konu acmamin asil sebebi, ilk önce payla$im tabiki, ... ayni andada, bu gecen Cumartesi günü elime bu adamin Anthrazit ve Opal 3 Kus elime gecti, ve getiren bu adamin yakin cevresinden, 1 erkek ikide di$i, ...

Kuslar $u an karantinada, ardindan kurdan gecmeleri gerek, ve nasipse artik bunlari kendi ku$larim ile kirarak aklimca bir kac sonuc elde etme cabasina girecegim, ... Allah ( C.C. ) kerim, ...

Linkte adamin son sayfasi zannedersem, ...

Ordan burdanda konu$tuk azicik, ve hic beklemedigim bir soru sordu bana, ... !
Sen ne besliyorsun dedi ?

Elimde 100 civari Muhabbet ku$um ve 50 Taklaci ve Kostüm güvercinlerim var dedim, ... ve birinin yeri ayri, digerinin yeri ayri, ... fakat bu bile beni zaman zaman degilde, hele hele son zamanda iyice a$iyor artik, ... hani bende bazen offff cekerek ku$larinin yanina gidiyor, orada harcadigim vakitleride birdaha geri almaksizin ömrümden kaybediyorum, ... tipki izlanda TÜRKIYE maci gibi, ... ve cok $ükür onuda seyretmedim, cünkü böyle olacagini hissettim yine  :)
Onca ümit yine bo$a, ...
Insandan daha cok koyunun ya$adigi bir ülke bize yine tokat gibi ders verdi, ... tabi bunlardan ders cikartabilene, ...  8)
Diyecegim $uki, adamin kuslari bir yana, harcanan onca emek, onca para, onca zaman, ... degermi ?  ???

Buna herkes kendi karar vermeli sonucta, ... fakat emegede saygi olsun herzaman demek geliyor icimden, ... emegide ortadadirda, onuda anca bazilari görür, ve dü$ünün bir, ... bu kuslara verilen paralar cokmu fazla ?
Adamin kuslari CHAMPION diye adlandirilmakta, ... ve göktende inmedi bu ünvan, ... alanda aliyor, alamiyanda bende isterem diye bas bas bagiriyor, alamadigi gibide ona buna sözlerle saldiriyor, ... bumu adalet ?

Adamla biraz daha kar$ilikli iyi dileklerde bulunduktan sonra, ben ona, oda bana geri kalan ömrümüz boyunca saglik,mmutluluklar, ve her i$inin ras gitmesini temenigi ederek vedala$tik ve görü$mek üzere diyerek telefonu kapattik, ... daha dogrusu, ben bekledim, fakat adamin hareketleri dahi iyice agirla$mi$ sanki, ... Allah`im $ifasini ve hidayetini versin in$allah, ...

Dünyaca ünlü dev üretici olan Jo Mannes ile 09.09.2014 saat 9:50`de yaptigim Telefon görü$mesini sizlerlede payla$mi$ oldum, ve elimde kala kala kendinden olan 3 Kus ve bu tatli ani kaldi, ... ve bakalim ne verecekler meyve olarak, ... gerci benim kümesime ayak bastilarya, oda bana yeter  8)

Saglikli üretimler, ...

( Milli takim örnegide, hani bize ve bazilarina göre asil Dünya $ampiyonu Türkiye olmaliya, ... sen önce bir Izlandayi yen, ve ondan sonra gel, ... yaptigimiz i$ler temeli sakat olunca, sonucuda kullanilan malzeme gibi anca cikar, ... malesef ) :)
Aldıgınız kuslar hayırlı olsun,belirli bir yastan sonra bakmak elbette zor olur,bu zaten aşikar, jo Mannesin de bunu dusunerek kuslara bakabilmesi icin birkac kisi yetistirmesi gerekiyordu sanırım,sonucta yuksek rakamlara zaten satılıyo,birkac bakıcı eğitilebilirdi

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Allah ( C.C. ) razi, daha güzelleri sizlerin olsun in$allah !

Adamin telefondaki haline inanin üzüldüm, ... sanki bitmi$, cökmü$ adeta, ...
Onu sadece resimlerden biliyoruz, gülüyor, poz veriyor, kupa kaldiriyor, ... fakat göründügü gibi degildir cogu $eyler, ...
Zaman deseniz, su gibi akip geciyor, ... kos koca ömürde öyle, ...

Artik ibretmi olur, imrenmekmi olur, olanmi olur, orasida herkesin kendine kalmi$, ...

Herkese ku$ vermedigini biliyordum, o yüzden dahada ayri bir yerleri var bu ku$larin, ... fakat i$ime yararlarmi, yaramazlarmi görecegiz onuda, tabi cenábi Allah ( C.C. ) bizede o günleri gösterir ise, ... bugün variz, yarin belki yokuz, ...

Yaninda mirasci veya bakici tutmak veya yeti$tirmek ise cok has has bir konu, ... nedeni ise SIRLARINI payla$mamakmi, birini Padi$ah yapsan, ilk seni asacagini bilinmesimi, ... bilinmiyor, ...

Her mevkinin sadece yedegi degil, yedegininde yedegi olmasi daima iyidir !
Fakat ne siyasetde yapiliyor bu, nede sporda, nede orda veya burda, ... tüzükde yazili olsa bile, i$in gercegi ve asli ne yazikki ba$ka türlü, ... bunu hangi dala veya bran$a baksan ne yazikki öyle, ...

Fakat yapanda yapiyor, bununda cok güzel örnekleri var cok $ükür, ...

istanblue

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
T
Selamlar. Murat Abi senin bu sitede yazmıyor olman belki birilerinin hoşuna gidiyor olabilir ama bence daha çoğu ben dahil severek ve keyifle okuyor. Senin, Behzat Beyin, Günay Beyin ve tanımadığım ismini bilmediğim diğer üretici daha doğrusu tecrübe sahibi kişilerin daha çok bilgi paylaşması bu işe heves edenden ekmek kapısı gören kişilere kadar herkese faydası olacağı kanaatindeyim. Dikkat ettiğim bir şey var o da Murat Abinin yazdığı şeylere çok aşırı ve gereksiz tepkiler var belki tepki gösterenler benim bu yazdığıma da tepki göstereceklerdir ama problem değil. Velhasılıkelam kimselere takılmadan yani aldırmadan tecrübeleri paylaşın boşa gitmeyecektir emekleriniz, yazdıklarınız.
Saygılar

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Sagolasin güzel gönüllü karde$im, Allah ( C.C. ) razi olsun !

Öven övsün, söven sövsün, dövebilende dövsün, ... fakat her yapilanin er veya gec hem yankisi olur, hemde hesabi, ...
Ya$ini bilemiyecegim $imdi, fakat abi dedigine göre gencsin belliki, ... ve kurdugun cümlelere ve yazdigina bakiyorum, vede beni adeta put edip ta$a tutmak istiyenlerin yazilarina bakiyorum, ... sözde hepsi erkek ve akli ba$inda insanlar, ... hani sifatlari bir yana, bunlarin besledigi mahlúkatlara ancak yazik olur ve oluyordurda, ... ve onlarda bunun hesabini soracaklardir, ... $u an dilsiz görünseler bile, ...

Artik meyve veren agac ta$lanir`mi desek, kedinin eri$e`medigi ete veya cigere kokmu$ demesi gibimi desek, camur atalimda en azindan kirli izi kalsinmi diyenler, ... bilinmiyor, ... $u mübarek günün hürmetine onlara yinede kizmiyorum, cünkü beyinlerine ve sonucta kendilerine ait olan sözleri birde yazan olarak degilde, okiyan olarak okusalar, zaten nerelere gittigini görürlerde, ... nerdeee, bizimkiside iyi niyet i$te, ...
Yaptiklari genelde, yazimi kopyalayip tekrar yayinlamak, ... yok sazi almi$im elimede vay bilmem ney, ...
Oysa anliyana sivrisinek bile SAZ, anlamiyana ise davul ile zurna az, ... ve o davulun tokmagini dahi yese nafile, ... ici bo$ kaliptir, varsin pehlivan kadar yapili olsun, agir sanirsin, kuyumcu kantarina koyup tartsan gram cikmaz  ;)
Boy devedede var nede olsa, ... olay boyda bitseydi yanmi$tik  :)

O yüzden, sorusu olan özelden yazar, olayda olur ve orada biter  :)
Elimden geldigince tabi ve yaradanin bildigini kuldan esirgemem zaten ASLA, tabi i$ine gelirmi gelmezmi orasi kendine kalmi$, ...  8)
Herkese háyirli Cumálar dilerim !

istanblue

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
T
Yaşım genç fakat o kadar da küçük değilim 26yı yarıladım.Ben bildiklerimi sağdan soldan okuyarak bilenlere sorarak öğrendim yani sizin gibi tecrübe sahibi kişilerden. Madem öyle diyorsun öyle olsun :) Sana ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim insanlara yardım eden yönlendirenlerden..

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Her akil verene inanmada !

Kendilerinden daha iyisini elde edersin korkusu sariyor kimilerini, ... ve bile bile seni yanli$ yönlendirirler !
Ve hic bir$ey bilmiyen her$eye inanmaya mâhkúmdur !
Bilgin olacakki fikrinde olsun, ... bilgisi olmiyanda laf olsun torba dolsun diye anca cene calar  ;)
Hani birde ulu ortamda bagira bagira konu$ur, hani millet sagirya  :)

Senide tebrik ediyorum, yazilarinda kendin gibi seviyeli Ma$allah !

Kaliteli ku$lar beslemek istegin gibi etrafindaki ku$cu arkada$larininda az cok edep ve kalite sahibi olmasina dikkat et !
Hani bazi ortamlarda laubalilik olur, buda mevcût seviyenin dü$mesine sebep olur ne yazikki, ...

Ya$i büyük olana ya$indan dolayi saygin olsun, daima, ... fakat savundugu teori yanli$ ise sana göre, inanma, cünkü ona ne desen bo$tur, ... adam belkide 30 veya 40 sene yanli$ davayi gütmü$, ... birak kendi haline ve böylece yararin senin olur, a$iri muhattap olursanda zararin büyük olur !

Jo Mannes üreticisinden kendim icin diyorum, pek bir$ey ögrenebilecegimi sanmiyorum, zaten bilgi ali$ veri$inede girmem, cünkü beslenilen biraz farkli, ve böyleliklede beslenilenden beklenilende haliyle farkli oluyor !
Kimisi ün, kupa veya madalya pe$inde, kimi isi farkli arzular pe$inde, ...

Ba$ari ASLA tesadüf ile gelmez !!!

2 ku$u kafese tikip, önlerine sadece yem ile su vermeylede ba$ari gelmez !
Etken ve faktör coktur bu hususda !!!

Ku$larina eklemek istedigin arti degerlerin hepsi üreticinin elinde olan durumlardir, yani boy, poz, irilik vesayre, düzgün seleksiyon yapildiginda her$ey olabilir !

Ve büyük paralarin istenildigi ku$lara güc yetmiyor ise, emin olki, eline tesadüfen gecen ku$lar ilede kendini bir kac adim ileriye ta$iyabilirsin !!!

Benim $u an elimdeki ku$larin hikayeside ilginc, ...
Arkada$larimin biri birgün benden ku$ istedi, ... tabi gönlümü alarak, ... ku$lar kac para diye soru sordularmi uyuz oluyorum  :)
Hani araba ile araba arasindada fark oldugu gibi, ku$larinda her$eyde oldugu gibi artilari ve eksiklikleri vardir, fakat bunuda herkese anlatamiyorsunuz ;)
Ku$ beyinli olunca ku$ istiyen malesef öyle oluyor, oysa buda ku$larimiza hakaret oluyorya !

Neyse, baktim o anki manzaraya, ku$ cokta, hangisini versem, ... kara kara dü$ünüyorum, ... sonunda ala 1 di$i verdim, henüz yavru, ... verdim gitti, ...
Ve aradan 1 yil gecti, bana Telefon acti kendisi yine, ... tabi bu ara hemen hemen hergün görü$üyoruz, ... dediki, bi gelebilirsen gel, burda bir ku$ var, istemiyorlar artik, istersen gel al, ... bende i$i gücü biraktim yine kenara ve gittim, ... ve vardim, ... ve ku$ rengarenk bir$ey, ... kapiya vari varmaz gözüme carpti zaten ;)

Selamunaleyküm dedik, iceriye girdik, ... ( ku$cu kahvesine )
Selamimi kar$iladiktan sonra zaten hemen sordu, nasil ? Güzelmi ? ... Ku$a iyi bak dedi ... bakiyorumda, bak bak, yine ayni  ;D

Tanidinmi dedi ?

Bir$eyler andiriyor kafamda dedim, fakat cok güzel 1 ku$ dedim, ... oda bana dediki, hani bana bir ku$ vermi$tinya, o dedi !!!

Jumbo, Avustralya alasi bir di$i !!!
Neymi$, issirdimi can yakiyormu$, ondan istemiyorlarmi$ artik, ... bende tam ku$larimi e$e veriyordum, ... ve bunuda geri aldim, 3 ay kurdan gecirdim ve kendisine gök mavisi bir Spangle erkek verdim e$ olarak, ... ve avatarimdaki ku$ bunlarin ilk yavrusu, ve bu ku$ kümesimin BABASI !!!

Yani hediye ettigimiz ku$ gitti geldi ve sonunda $u an günlük yemledigim ku$larimin temelini sagladi, ... yani nerden nereye, ...

Hadi bu ku$un yine soyu az cok belli, ... isabetli kullanilabilinir, ... fakat di$ardan ne oldugunu bilmedigin bile bu hususta i$e yarar, tabi ku$un üzerinde barinan özellikleri okiyabilirsen, ... cünkü bazi faktörler gizlidir, bazilari ise göz önündedir, ... ve bunun en basit örnegi MELANIN Faktörüdür misal olarak, ... fakat $imdi konu icinde konu acmayim, ... ariyan bulur ;)

Lafi yine uzattim :)

Bilgi sahibi bilgi payla$tikca cogalir, ... tabi payla$mayi severse o insan, ... kimi ise biti olsa onu dahi vermez, onada muhtác olmamak ümidiye in$allah ;)

Kendini tosun sanan ne yosunlar var, ... o yüzden soracagin soruyuda, soracagin ki$iyide iyi secmeli insan, ... :)

Zehra

Üyemiz
Adı
Zehra
Soyadı
Aksoy

Murat Bey, Almanyada ki bu üretici Bey'in kuşları kadar hatta bundan daha güzellerini ülkemizde de üreten üretici kardeşlerimiz var,.. Facebook ta muhabbet kuşlarına dair gruplar var, üreticiler var takibe alın envai güzellikte kuş çeşidi var..  ancak Avrupalıların bizden farkı çok daha profesyonel ortamlarda üretim yapıyorlar, yukarıdaki linkte gördüğümüz üzere, ve kendilerini gerek resim ve gerek videolu tanıtım çalışmalarıyla daha iyi pazarlıyorlar..  Bizim üreticilerimizin aynı üretici standartlarına sahip olması, ülkemizdeki insanların alım gücünün ve yaşam standartlarının artmasıyla orantılı... Birde batı Avrupalılar bizim gibi apartman dairelerinde yaşamıyorlar geneli, büyük arazilerde müstakil evlerde yaşadıkları için, arsalarının veya villa tipi evlerinin büyük bir kısmını profesyonel üretimhaneye çevirebiliyorlar...  İmkanlar ve Konfor heryerde iyi sonuçlar verir...

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Haklisiniz, yapan yapiyor, ve burda, yani bu sitede ne ku$ üretende vardir, ... hatda Almanya icin yine deyim, sanal aleme ilgi duymayan ne üreticiler varda, cogunun bunlardan haberi yok, ... fuarlarda filan tani$iyoruz cogulariyla  :)

Türkiyede bu i$i güzel yapanda vardir, agizina burnuna bula$tiranda, ... ikisini ayirmak gerek !!!

Müstekil evler olsun, kiralik daireler olsun, ... balik dogal ortamda üretilir ise bilinen balik olur, akvaryumdan cikan balik ayni olurmu, ... ?  ??? Bence olmaz, ...

Ve gelelim tekrar ku$lara, imkanlara, ... az besleyip kaliteye önem vermek varken, kos koca alanlarda bunlari üretmek insani tabi yorarda, kar$iliginida aldirmaz !
Arti, erkegi ile di$iyi en iyi randimani alabilmek icin hazirliyan kac üretici var ?
Hazir yavru mamasi varken, cogu elden yapma mamalar yapmakta !
Orani ku$a göremi kullanilan malzemenin, yoksa bonkör oldugu gün ondan bundan 1 veya 2 ka$ik fazla atim mantigimi savunulur durumda ?  ???

Besliyen güle güle beslesin !
Ben en ya$li muhabbet ku$u 18 ya$inda can verirken gördüm, ve kendi hedefim 20 sene ya$asin istiyorum derken, gecen 23 yil ya$iyani duydum !!!
Sizin en ya$li muhabbet ku$unuz kac ya$ina girdi ?
Mesele sizin ne verdikleriniz degil, ku$un ihtiyac duyduklarini yiyebilmesidir !
Ku$ ancak böyle gün ve gün formunda kalir, uzun ömre ve folluk dönemine güclu girer vede cikar, ondan gelen yavrularda kendisinin onlara aktardigi genlerle kendi ya$am mücadelerini ya verir, yada dogdukdan sonra zayif bünyeyle ölümü gün ve gün ancak erteler, ...

O Carsten Baume üreticisinin yanina gittim, ... adam yapiyor bir$eyler, HELAL OLSUN, derdim, fakat ku$lari hic bir seye yaramaz !
Besledigi ortam bir yana, ku$larinin direnci diger yana, ... ku$larin hic direnci yok, $i$kin $i$kin ku$lar ! Ba$kada degil malesef, ...

6 ya$ina girerlerse iyi !!!

Neyse, konu evler filanda degil, besliyen güle güle beslesin besledigini, ... alanada satanada háyirli olsun, ... nede olsa ne zorla satiliyor, veyahut nede zorla aliniyor, ... sonucta herkesin kendi bilecegi 1 durumdur bu, ...  :)

Ve uygun $artlar 4 duvardan ve bir catidan ibaret degil, ve madem ko$ullar uygun degil, o vakit ne o insan kendine yazik etsin, nede oralara tikdigi canlara, ... olay bu kadarda basit !

Sanki silah zoruyla besletiyorlar, ... yapmasin o halde, ... ismim HIDIR, elimden gelenede ancak budur demeninde alemi yok, ... o canlara yazik !

Olan bunlari onca heveslerle alan, fakat kisa zaman sonra agliyan veya üzülen canlara oluyor, ... fakat insan hayatinin kiymeti olmadigi bir dönemde ve ülkede hayvana bakanmi olur, ...  8)

Müslümaniz güya, ... neyse, ...

Herkes hakli nede olsa Zehra hanim  :)

Zehra

Üyemiz
Adı
Zehra
Soyadı
Aksoy
Sizin yazılarınızı okuyunca hep tebessüm ediyorum, küçük yorumlara büyükçe yazarak adeta içinizi döküp dertleşiyorsunuz gibi.... :) kim bilir belkide gurbet ellerde olmak, tatile çıkamamak insanı böyle içli içli yapıyordur... Sıkıntı yok, nasılsanız öyle olmaya devam! :)

Ve gelelim tekrar ku$lara, imkanlara, ... az besleyip kaliteye önem vermek varken, kos koca alanlarda bunlari üretmek insani tabi yorarda, kar$iliginida aldirmaz !

Buna pek katılmıyorum..

Bana göre 3 tip üretici var..
1- Aslen varlıklı( zengin) olup, bu hobiden ticari gelir elde etme kaygısı olmayıp, sadece vasıflı yeni mutasyonlar çıkarma çalışması içinde olanlar...

Bu kişiler genellikle kuşlarına en üst seviyeden bakım/besleme ve hijyen sağlıyorlar, kaliteli ortamlarda büyütüyorlar,çok iyi araştırıcı ve gözlemleyiciler, gerekirse uzman akademisyenlerden (biyolog/veteriner) görüş alıyorlar.. Genler üzerinde çalıştıkları için kümeslerinde belirli, kafi miktarda kuş var, bu kesim üreticiler genellikle kuşlarını diğer üreticilere satıyorlar ve kuşları en pahalı olanlar... kısacası sadece vasıflı kuş satanlar bunlar oluyor...

2- aileden gelen maddi sıkıntısı/ortam sorunu olmayıp (genellikle asıl mesleklerinin yanında hobi olarak başlıyorlar, emekli olunca sadece bu işe yoğunlaşıyorlar)  başlarda kuş sevgisi ve hobisiyle başladıkları işi zamanla profesyonelliğe çevirerek bir yandan kuşlardan ticari gelir elde ederken, diğer yandan yılların verdiği tecrübeyle vasıflı kuş çalışması yapan üreticiler. Dolayısıyla üretimhaneleri çok gelişmiş, oldukça fazla kümesleri ve kuş çeşidine sahipler. Hem üreticilere, hem tüketicilere kuş veriyorlar.. 1. sınıftaki kişilerden farkı baktıkları kuşların değerine göre imkanlarını en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorlar.. Elindeki kuşların vasıflarına göre fiyat ödersiniz..

3- Birde bu işi genç yaşlarından itibaren kendine meslek edinen arkadaşlar var, onların amacı daha ziyade ticari, tüketicilerin sevdiği vasıflı kuş türlerini üreticilerden alarak, çok miktarda (mass) hızlı üretim yaparak gelir elde etmeye çalışanlar, toptan satış yapan arkadaşlar bu guruba giriyor.. Kuşlara sağladıkları imkanlar standard/farkındalığı/kişisel gelişimi iyi ise standart üstü, çünkü kuşları elinde tutmuyorlar, yeme düşen hemen satılıyor... Üretim aşamasında Anne babaya iyi bakılmış, kuşlar sağlıklı doğmuş,büyümüşşe Allah razı olsun. (Tüketicilerin memnuniyeti, şansları ne kadar yağver gidiyorsa o kadar).. :) Aldıkları kuşlarla sorun yaşayanlar bilirler...

Dolayısıyla yukarıdaki yorumunuz, bir üretici olarak hangi tür üretimi tercih ettiğiniz ile doğrudan alakalı...

Sonuç olarak yukarıda hangi tip üretime odaklanırsanız odaklanın, üreticiler karşılığını aşağı yukarı birşekilde alırlar,piyasa dengesini bulur, başaran kalır, başaramayan bırakır... kuş başına daha çok kazanmak, toplumun gelir seviyesinin artmasıyla ilgili, şunu unutmayalım, geliri olmayan,işsiz fakir insanlarda kuşları çok seviyor, ne olursa olsun bir tanesine sahip olup bakmak istiyor, çok zenginide.... üretim/satış yaparken bunlarıda göz önünde bulundurmak gerekiyor..

Ben en ya$li muhabbet ku$u 18 ya$inda can verirken gördüm, ve kendi hedefim 20 sene ya$asin istiyorum derken, gecen 23 yil ya$iyani duydum !!!Sizin en ya$li muhabbet ku$unuz kac ya$ina girdi ?

23 yıl yaşatmasını becerenlerin baktıkları kuşlar, mutasyona uğramamış orijinal kuşlar mı, yoksa mutasyonla üretilen vasıflı kuşlar mı, resimleri varsa gösterebilirmisiniz? bu kuşlara ait üreticilerin bakım bilgileri var mı?

Ne diyelim Allah hem üreticilere hem tüketicilere hayvanlara layık oldukları ihtimamı gösterek sağlıklı nesiller ve zevkli bakımlar nasip etsin..

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Konu Muhabbet ku$u olunca, haliyle muhabbet edesim geliyor, ne yapim  ;)
Bildigimi, görüp duyduklarimi payla$mak sadece burdaki amacim  :)

Tebessüm edin tabi  :)

Amacimda o zaten, fakat mesajlari almanizdada fayda vardir, ve sadece benim teorim ve benim yazdiklarim dogru demiyorumda, dememde ASLA !

Sadece " bir$ey olmaz " tutumlulara " nasil bir$ey olmaz " sorusuyla beraber, uzunca yazarak kendi ve tecrübemden dolayi dogru diye savundugum pozisyonumu aydinlatarak anlatmaya cali$iyorum !
Tabi bunu aleyhime cevirmek istiyen cevreler, yine sazi aldi eline haci, yok bilmem ne diyerek beni olmiyan akillarinca hedef haline getirmek isteselerde, asil ben o ara tebessümlerimi eksik etmiyorumda, orasida benim derdim olsun  ;)

Gülün eylenin tabi, ve gurbetin getirdikleri ve aldiklari bir yana, bizde böyleyiz, ve herkese tahammül ediyorumda benmi rahatsiz verici unsur oluyorum ?
Mert olun mert, Türk kar$inizdaki bu fert, ve yazdiklarimla yarasi olana dikenmi ignemi batiriyorum bilmiyorum, aciyor ama belliki  ;)

Acisin tabi, ve o acidan ders ve pay cikartmak varken hem suclu hemde güclü oluyorlar, ... ben buna akil erdiremiyorum, ... neyse, ...

Sizin, onun veya benim beslediklerimin catisi Papagan veya kivrik gagalar diye adlandirilir, ...
Muhabbet ku$u denildiginde, evlerde olsun, salmalarda olsun, en cok beslenilen türdür benim bildigim !

Sizin besleme veya üretme gayeniz sizin hayat felsefenize göredir, benimki bana göredir, elinkide kendine göredir, ...
Fakat sizinkiler benimkilere benzemez, benimkiler ise sizinkilere benzemez, oysa hepside sadece Muahbbet ku$u aslinda ;)

Bana katilin veya katilmayin, saygim sonsuzdur !

Ne ekilirse o bicilir, amma bilincli, amma bilincsiz, ... orasi birazda $ans ve hedefini kovalamak ile ancak elde edilir, ... fakat gözledigim diger husus ise, millet ku$u aliyor, bilgiside pek yada hic yok, ve i$ i$ten gectigi an sorularini soruyor, ... ku$lar ise e$leme moduna coktan girmi$ !
Soruyorum sizede !
Önce arabami alinir, yoksa ehliyetmi ?
Millet adeta arabalari dizmi$ garajlarina ve carpa carpa, ona buna carpa carpa hem yol, hemde insan katlediyor, i$mide tecrübeli $öför oluyor ?
Bu nasil oluyor ?
Yol yordam bumu ?

Be$ soru sordum, hepside birbiriyle baglantili, fakat herkesde ne garip isede hakli, ...
Neyse, ... ben ku$larima cikiyorum, temizlik yapmam gerek, ... sonra veya gece gelirim tekrar, ... ölmezsek tabi, ...

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Bu yurtdışı üreticilerin kafeslerinde bişey dikkatimi çekti. Değişik bir yemlik var. Salma yemliği gibi. sanırım nikel. acaba Türkiyede var mı bu yemliklerden.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Nikel degil !

Bu kullanilan Malzemenin ismi " kaliteli celik " ... EDELSTAHL diye geciyor, ...
Paslanmaz, temizlenmesi plastikler kadar basit ve rahat, ve en mühimi, kirilmazda !
Adi üstünde, celik`ten ve kaliteli olanindan !  ;)
Yani saglam, ... Almanda Avupalida genelde 10 kez alip i$ini ucuza mál etmez, ... tabi oda harcanak olan parasina bakiyor, fakat hayat felsefeleri bize göre cok farkli, ... onlarin baktigi pencere bizim baktigimiz cáma benzemez, benzemiyorda, ... ve bunun iyi yanlarida var, sacma yanlarida, ...
Neyse, ... :)

Bunlar gider, 1 sefer alir ve " daima " kullanir, taki tekrar degi$tirmesine gerek duydugu vakite kadar !

Tabi pahali ürün oldugu icinde gözü gibi ve tertipli bakarda e$yasina !
Para konu olunca dinde imanda gecmez bunlarda, cünkü dinleri olmu$ para, gecmi$tede, gelecektede, ...  8)

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Güzel alet.Benim hep dikkatimi çekmiştir fotograflarda bakarken ama yaptırmayı falan düşünmedim.Sonuçta bunu biz değil satıcıların düşünmesi gerek.Onlar bulup üretecek biz satın alacağız.