Selamunaleyküm cümleten,
konulara artik yazmadigim halde, dün ya$adigim olayi sizlerle, veya en azindan muhterem olanlarinizla payla$mak istedim, ...
Dün Muhabbet ku$u ve $ov Muhabbet ku$unun " Piri " ile yakla$ik 1 saat boyunca telefonda görü$tüm, ... ve mevzúm, kendisini ziyaret etmek idi, ... ve adamin yogun ve hála yogun oldugunu dü$ünerek bunu en azindan planlayip yola atilmak istedim, ... bilinmeliki, aramizdaki mesafe 7 saatlik yol, ... neyse, aradim ve bakin neler konu$uldu, ...
Aradim, ... caldi, ... ve, ...
Telefon kaldirildigi gibi kulaklari sagir edecek kadar muhabbet kusu sesleri geldi, tabi bulunduklari ortamin fayanslarla kapli olmasida bunda büyük 1 etken, ...
Telefona oglu cikti, buyrun dedi, bende haliyle kendimi tanittim, ... ve arama sebebimin konusu kendilerini ziyaret hemde ticaret oldugunu deyince, ben en iyisi Babami cagirayim dedi, ...
... ve " ja hallo " diye konu$maya ba$ladi, ... zaten oglu telefonu babasina verirken bana ait ilk sözlerimi kendisine anlatti, ...
Kendimi tekrar tanittim, halini keyfini sordum, oda tanimadigim halde, ve rahatsiz ettigim icin özür diliyerek beyánimi kendisine ilettim, ...
Sesi cok kirgin ve halsiz geliyordu, arti arkadan daima gelen kus sesleri, ... fakat söyle cevap verdi bana, ...
Kus cokta, $u an satilik hic yok dedi, ...
Kac tane varki dedim, 300 kus var dedi ve eskiden 100 cifti e$e verirdim dedi, artik en fazla 50 ciftim yumurtluyor dedi, ...
300 kus var dedi, 150` ye indirecekmi$ daha, cünkü cok zorlaniyormu$ artik ve sagligi yerinde degilmi$, ...
Gecmi$ olsun diyerek ardindanda sormasi ayip manasinda, ciddi degildir umarim dedim, ... veya sordum, ... ayakta duramiyorum dedi, ... ya$landik bizde dedi, ... ( her$ey bo$ yani, ... )
Oglunuz yardim ediyorya dedim, ... yok, dedi, bugün tesadüfen burda dedi, ve sadece e$im Linda bana yardim ediyor dedi, ve oda cok zorlaniyor ve yoruluyor artik, ...
Aklima takilan, bizim oralarda durumu iyi olan bakici tutuyor, fakat belliki kimseye emanet edemiyorda, ... bu hususada birazdan tekrardan kisa deginecegim in$allah, ...
Ve sözlerini $öyle devam ettirdi, ...
Buyrun gelin diyecegim, fakat hergün insanlar geliyor, Avrupanin ve Dünyanin her yerinden, ... yani hep FULL HOUSE burasi, ...
Dedimki, inanirim, fakat sizde yari$malara gidiyorsunuz, $eref konugu olarak olsun, yari$maci olarak olsun, sagliginiz ile sorun cikmasin, hani beterin beteride var, dedim, ...
Evet dedi, fakat ne yapim dedi, coguda e$ dost, ... gelmede diyemiyorumki diyor, ...
Bende kalbinin belliki büyük oldugunu anladigimi, fakat kapisinin daha büyük oldugunu anladigimi deyince icten güldü ve te$ekkür etti
Dedimki, peki izin yapsaniz yakin zamanda tekrar güc toplarsiniz, ve güzel ülkemize dikkat cektim, güne$i yeter size dedim, ...
Kendi kültürlerince icten bir ah cekti adeta ve dediki, ... izinmi ? ? ?
Ömrüm boyunca hic izin yapamadimki, ... :-[
Kuslara bile bazen istemiyerek gidiyor, cok sevdigim kahvemi bile zar zor yada buz gibi donmu$ halde iciyor veya icebiliyorum dedi, ...
Merakla, heycanla ba$liyan aramam ve muhabbetim beni git gide dahada üzdü, ve adama moral verme amacli bir kac esprili sözler ettim, elimden geldigince ve dilimin döndügünce, ... ( Almanya dogumluyum, ve Telefonda TÜRK oldugum kimsenin aklina bile gelmez, tabi ismimi Murat olarak verene kadar )
Sonra konuyu misafirlerinden tekrar ku$lara getirdim, ve yüce Mevlâm yazdiysa in$allah kendisini ziyaret etmek istedigimin altini cizdim, oda bakarsin artik dedi, ... fakat ba$tada belirttigim gibi, adam sanki bitmi$ gibi bir algi birakti bende, ve benim dogum yilim olan 1978`den itibaren bu ku$larla ugra$tigini anlatti, neler kazandigini, bunlarin hepsinin ayri ayri bir yerinin oldugunu, Dünyada ku$lar sayesinde gördügü itibári vesayre, ... yani gecmi$lere gitti bir an, bende severek dinledim, ve dinlemekle kalmayip sizlerle payla$mak istedim, ...
Bende kisaca kendimden anlatayim, ... 10 yildir izin nedir bilmem, bitkinlik ve iyice bir kirginlik var üzerimde, ve Aziz Memleketime gidememenin ana sebebi elbetde kuslarim, ... fakat kimseye veya herkesde birakilmiyorki, ...
Acilen hastahaneye yatmam gerekiyor bu ara, fakat onuda yapamiyorum :-X
Sebebini sormayin, ...
Velhasilikelám, bu narin yaratiklarin bize her ne kadar huzur verici sifatlari olsada, sayilarinin yüksekligi ve bazi diger faktörlerde ödettikleri bedeli cok agir kiliyor, ...
Adami aramam ve buraya konu acmamin asil sebebi, ilk önce payla$im tabiki, ... ayni andada, bu gecen Cumartesi günü elime bu adamin Anthrazit ve Opal 3 Kus elime gecti, ve getiren bu adamin yakin cevresinden, 1 erkek ikide di$i, ...
Kuslar $u an karantinada, ardindan kurdan gecmeleri gerek, ve nasipse artik bunlari kendi ku$larim ile kirarak aklimca bir kac sonuc elde etme cabasina girecegim, ... Allah ( C.C. ) kerim, ...
http://www.carstendaume.de/wellensittiche/zuechterbesuche/Mannes2010.html
Linkte adamin son sayfasi zannedersem, ...
Ordan burdanda konu$tuk azicik, ve hic beklemedigim bir soru sordu bana, ... !
Sen ne besliyorsun dedi ?
Elimde 100 civari Muhabbet ku$um ve 50 Taklaci ve Kostüm güvercinlerim var dedim, ... ve birinin yeri ayri, digerinin yeri ayri, ... fakat bu bile beni zaman zaman degilde, hele hele son zamanda iyice a$iyor artik, ... hani bende bazen offff cekerek ku$larinin yanina gidiyor, orada harcadigim vakitleride birdaha geri almaksizin ömrümden kaybediyorum, ... tipki izlanda TÜRKIYE maci gibi, ... ve cok $ükür onuda seyretmedim, cünkü böyle olacagini hissettim yine
Onca ümit yine bo$a, ...
Insandan daha cok koyunun ya$adigi bir ülke bize yine tokat gibi ders verdi, ... tabi bunlardan ders cikartabilene, ... 8)
Neyse, ...
Diyecegim $uki, adamin kuslari bir yana, harcanan onca emek, onca para, onca zaman, ... degermi ? ???
Buna herkes kendi karar vermeli sonucta, ... fakat emegede saygi olsun herzaman demek geliyor icimden, ... emegide ortadadirda, onuda anca bazilari görür, ve dü$ünün bir, ... bu kuslara verilen paralar cokmu fazla ?
Adamin kuslari CHAMPION diye adlandirilmakta, ... ve göktende inmedi bu ünvan, ... alanda aliyor, alamiyanda bende isterem diye bas bas bagiriyor, alamadigi gibide ona buna sözlerle saldiriyor, ... bumu adalet ?
Neyse, ...
Adamla biraz daha kar$ilikli iyi dileklerde bulunduktan sonra, ben ona, oda bana geri kalan ömrümüz boyunca saglik,mmutluluklar, ve her i$inin ras gitmesini temenigi ederek vedala$tik ve görü$mek üzere diyerek telefonu kapattik, ... daha dogrusu, ben bekledim, fakat adamin hareketleri dahi iyice agirla$mi$ sanki, ... Allah`im $ifasini ve hidayetini versin in$allah, ...
Dünyaca ünlü dev üretici olan Jo Mannes ile 09.09.2014 saat 9:50`de yaptigim Telefon görü$mesini sizlerlede payla$mi$ oldum, ve elimde kala kala kendinden olan 3 Kus ve bu tatli ani kaldi, ... ve bakalim ne verecekler meyve olarak, ... gerci benim kümesime ayak bastilarya, oda bana yeter 8)
Saglikli üretimler, ...
( Milli takim örnegide, hani bize ve bazilarina göre asil Dünya $ampiyonu Türkiye olmaliya, ... sen önce bir Izlandayi yen, ve ondan sonra gel, ... yaptigimiz i$ler temeli sakat olunca, sonucuda kullanilan malzeme gibi anca cikar, ... malesef )