resimdeki kafes için bi arkadaş alt taraftaki çiftlerin üsttekilere göre daha az yumurta yapacağını söyledi kafes dizaynı yanlış mı olmuş en altı kullanmasak mı yorumlarınızı bekliyorum....
en alt sıra bence kullanılmamalı...çok aşağda. Kafes dizaynı kesinlikle yanlış...hatta 4 sıra (4 katlı kafes) bile fazla olabilir. Örnek olarak, yurtdışı üreticileri kümeslerine bakacak olursak, onlar en fazla 3 sira kafes (3 katlı kafes) kullanıyorlar...mümkün olduğunca kafeslerin bir insanın göğüs ve göz hizasında olmasına gayret etmek gerek.
belki size "yerden yüksekliği" konusunda daha iyi fikir verir diye ünlü üreticilerimizden bir abimizin kafeslerinden örnek resim ekledim.
Son çare alt sırayı da üretim amaçlı kullanabilirsiniz..
Bir çiftimin üremeye ara vermesi için yerini değiştirdim, bir başkasını en alt sıraya indirdim, sonuç: her ikisi de eski yerlerinde yaptıkları yumurta sayısı kadar yumurtladılar (9-10)..
resimdeki kafes için bi arkadaş alt taraftaki çiftlerin üsttekilere göre daha az yumurta yapacağını söyledi kafes dizaynı yanlış mı olmuş en altı kullanmasak mı yorumlarınızı bekliyorum....