kafes durumu

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
resimdeki kafes için bi arkadaş alt taraftaki çiftlerin üsttekilere göre daha az yumurta yapacağını söyledi kafes dizaynı yanlış mı olmuş en altı kullanmasak mı yorumlarınızı bekliyorum....

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
en alt sıra bence kullanılmamalı...çok aşağda. Kafes dizaynı kesinlikle yanlış...hatta 4 sıra (4 katlı kafes) bile fazla olabilir. Örnek olarak, yurtdışı üreticileri kümeslerine bakacak olursak, onlar en fazla 3 sira kafes (3 katlı kafes) kullanıyorlar...mümkün olduğunca kafeslerin bir insanın göğüs ve göz hizasında olmasına gayret etmek gerek.

belki size "yerden yüksekliği" konusunda daha iyi fikir verir diye ünlü üreticilerimizden bir abimizin kafeslerinden örnek resim ekledim.

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
ölçüleri,  yükseklik:37    genişlik:44    derinlik:32  ufak mı ideal mi

bide en alta hint bülbülü koysak olur mu onlar için

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Son çare alt sırayı da üretim amaçlı kullanabilirsiniz..

Bir çiftimin üremeye ara vermesi için yerini değiştirdim, bir başkasını en alt sıraya indirdim, sonuç: her ikisi de eski yerlerinde yaptıkları yumurta sayısı kadar yumurtladılar (9-10)..

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
serdarrr' Alıntı:
resimdeki kafes için bi arkadaş alt taraftaki çiftlerin üsttekilere göre daha az yumurta yapacağını söyledi kafes dizaynı yanlış mı olmuş en altı kullanmasak mı yorumlarınızı bekliyorum....

20-25 cm metal ayak taktırdığın zaman sorun olmaz kullanabilirsin, hemde kafesin altını süpürmen, yıkaman  daha  kolay olur...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
En alt kısmı yavruları koymak için kullanabilirsiniz. Yeterince ışık almadığı için kuşların çiftleşmesinde sorun yaratabilir