kanat düşmesi neden olur? (yanlış bilgi vermişim)

beykozlu_burak

Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Sucuoğlu
abilerim o kanat düşmesi olan kuş erkek kuşum değil dişi kuşummuş bugün bizzat gözümün önünde oldu 2 tane düştü hemde. ben sanki okumuştum bunu çiftleşme dönemine yaklaştığında mı oluyordu yumurtlayacakken mi? bilgi verebilir misiniz bu konuda bana? yoksa normal bi kanat düşmesi mi bunlar

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
büyük ihtimal tüy değişimine girmiştir korkulacak birşey yok gibi ama kuşun bulunduğu ortamada dikkat etmen gerekir mesela devamlı sıcaklık değişimi olan bir yerde bulundurmamaya dikkat edin kuşlar sıcaklık ve ışık değişikliklerine karşı biraz hasas oluyor zamanı olmasada tüye girebiliyor tekrar

beykozlu_burak

Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Sucuoğlu
tmm abi dediğin şeyler dikkat etmeye çalışıcam.. dişi kuşumdanda düşmüş olabilir aslında emin olamıyorum tam kanat renginden. dişi kuşumda göz irisleri henüz oluşmadı ama alın temiz hatta erkekten daha büyük ay olarak ama 8 aylık yok heralde göz irisleri beyazlaşmadı daha hiç. opal mavi rengide yani iris oluşan ırk bildiğim kadarıyla

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
osiergin' Alıntı:
büyük ihtimal tüy değişimine girmiştir korkulacak birşey yok gibi ama kuşun bulunduğu ortamada dikkat etmen gerekir mesela devamlı sıcaklık değişimi olan bir yerde bulundurmamaya dikkat edin kuşlar sıcaklık ve ışık değişikliklerine karşı biraz hasas oluyor zamanı olmasada tüye girebiliyor tekrar

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşunuz tüy değişimine girmiş. Bir aya kadar tamamlanacaktır

beykozlu_burak

Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Sucuoğlu
abilerim o kanat düşmesi olan kuş erkek kuşum değil dişi kuşummuş bugün bizzat gözümün önünde oldu 2 tane düştü hemde. ben sanki okumuştum bunu çiftleşme dönemine yaklaştığında mı oluyordu yumurtlayacakken mi? bilgi verebilir misiniz bu konuda bana? yoksa normal bi kanat düşmesi mi bunlar

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Burak Bey, "Kanat düşürmek" dediğiniz durumu doğru tanımladığınıza emin misiniz ?
  Kanadından kanat tüyü mü düştü ? değilse
  Kanatları olması gerekenden daha aşağı seviyede midir ?

beykozlu_burak

Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Sucuoğlu
şimdi senin söylediğine göre benim söylediğim kanat düşmesi farklı sanırım abi:) yani kanat düşmesi terimini yanlış anlamış olabilirim. benim dediğim kanat düşmesi kanatların sırtından aşağıya doğru inmesi değil tam anlamıyla kanadın böyle uçarken tek tüyünün halıya düşmesi diyim. bu şekilde oluyor 4-5 kanat oldu böyle 1 hafta içinde bu yumurtlamayla alakalı mı yoksa bir sorun mu var?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Burak bey, bu durumun yumurtlamayla ilgisi yok  :(  :(
  Kuşunuz tüy değişiminde olabilir, özellikle dişiler tüy döneminde çiftleşmezler.
  Hatta yerinizde olsaydım, ister-istemez French Moult'tan şüphe eder, düşen tüyün kök kısmında kurumuş kan olup-olmadığına bakardım..

Dilerim; Tüy değişimidir ve ardından hemen üremeye başlarlar..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Kuşunuz tüy değişiminde olabilir, özellikle dişiler tüy döneminde çiftleşmezler.
  Hatta yerinizde olsaydım, ister-istemez French Moult'tan şüphe eder, düşen tüyün kök kısmında kurumuş kan olup-olmadığına bakardım..

+1

beykozlu_burak

Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Sucuoğlu
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

yılmaz abi teşekkürler cevapların için. abi düşen kanatların hepsini şansıma atmamıştım ne olur ne olmaz kuş malzemelerinin oraya koymuştum baktım kan yok. zaten son düşen tüyü öyle bi inceledim bu nasıl düşer diye o zamanda herhangi bi kan yoktu. demek sadece normal tüy değişimi. inş. abi üresinler diye herşeyi okuyup araştırıp yapmaya çalışıyorum sonuç almak istiyorum artık ama hayırlısı tabiki....