Kanat ve kuyruk tüyü dökülmesi

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
arkadaşlar sağlam olarak bir üreticiden  aldığım yavrunun 20 gün sonra kanat ve kuyruk tüyleri döküldü ilk defa böyle birşey başıma geldi :eek: :eek: :eek:

ulas

Üyemiz
Adı
ulaş
Soyadı
inan
çok gecmiş olsun .... umarım sıcaklara baglı stres sebeblidir.sürekli tuyler çıkıp tekrar dökülürse kuşları elden çıkarmakta fayda var

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN

hilmi akyldız' Alıntı:
arkadaşlar sağlam olarak bir üreticiden  aldığım yavrunun 20 gün sonra kanat ve kuyruk tüyleri döküldü ilk defa böyle birşey başıma geldi :eek: :eek: :eek:
  Hilmi, French Moult mu ? değil mi anlayamadın mı ?
  French Moult ise bu bilinmeyen büyük bir risk taşıyor olabilir, haberin olsun..

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Hilmi göndermekle iyi yapmışsın, aklında şüphe kalacağına....

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
hilmi akyldız' Alıntı:
yılmaz french  molt değil sadece kanat direk tüyleri  döküldü birde kuyruk diğer herşey normal zaten sepetledim.
Kanat tüyleri ,kuyruk tüyleri dökülürse French Moult , diger tüyleri zaten genelde normal kalır, tüylerinin hepsi dökülmesi nadir görülür...

Merter murat

Yeni Üyemiz
Adı
Merter
Soyadı
Murat
abi french molt bendede oldu stresle alakası yok üretimi durdurdum elden cıkar hemen kümese yayılıyor kanat ve kuyruk döklüyor cıkıyor yeniden dökülüyor.. kuş 3 aylık olsa bile dökülme olabiliyor..

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    French Moult oldukça ciddi bir konu, Bu konunun çabucak güncelliğini yitirmesine gönlüm razı olmuyor..
    Gereken kontrolleri yapalım, başka bir ortamdan kuş getirmişsek karantinayı ihmal etmeyelim.
    Zira kimse kendisi için "Onun kuşları French Moult'lu " denilsin istemez.

Avrupa da bir üretimehaneye French Moult girmişse O üretimhane tüm malzemelriyle birlikte yakılıyor. Kurnazlık yapıp belli olmayan kuşlarını satıp bu virüsün artarak yayılacağını ve bir süre sonra tekrar kendisine dönebileceğini düşünemeyenler varmıdır ? Bilemiyorum.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    French Moult oldukça ciddi bir konu, Bu konunun çabucak güncelliğini yitirmesine gönlüm razı olmuyor..
    Gereken kontrolleri yapalım, başka bir ortamdan kuş getirmişsek karantinayı ihmal etmeyelim.
    Zira kimse kendisi için "Onun kuşları French Moult'lu " denilsin istemez.

Avrupa da bir üretimehaneye French Moult girmişse O üretimhane tüm malzemelriyle birlikte yakılıyor. Kurnazlık yapıp belli olmayan kuşlarını satıp bu virüsün artarak yayılacağını ve bir süre sonra tekrar kendisine dönebileceğini düşünemeyenler varmıdır ? Bilemiyorum.
Yılmaz bey size katılmamak münkün deil...

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
kanatları dökülen yavruyu damızlık olarak aldım çok güzel bir yavruydu kıyamadım anneme hediye ettim bakalım akibetini göreceğiz