Kardeş Kuşlar Eş Tutabilir mi?

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
    Aynı anne babadan olan kuşlar eşleşir mi? Farkında olmadan eş tutarsa yavrularda sorun olur mu? Yanlış bilmiyorsam kanaryalarda bu tür eşleşme olursa sakat veya ölü yavrular oluyor. Bu konuda tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ben hiç denemedim ama üretici bir arkadaşımız kardeş muhabbetleri eşleştirmişti çıkan yavrularda hiçbir sorun yoktu

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
elaziz2316' Alıntı:
Yanıtını göremedim. Benim bilgisayarda mı sorun var acaba ?
    Yanıtımı göremezsiniz çünkü sildim.. Siz sadece Tecrubeyi önemsemişsiniz bilgiyi değil..
    Böylelikle alacağınız cevapların %60 ından fazlasını kaybedebilirsiniz. Bu Toplumdan hiç bilgisi olmayıpta kardeş çiftletirmemenin daha doğru olacağını düşünebilecek binlerce insan vardır..

E

elaziz2316

Guest
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Yanıtımı göremezsiniz çünkü sildim.. Siz sadece Tecrubeyi önemsemişsiniz bilgiyi değil..
    Böylelikle alacağınız cevapların %60 ından fazlasını kaybedebilirsiniz. Bu Toplumdan hiç bilgisi olmayıpta kardeş çiftletirmemenin daha doğru olacağını düşünebilecek binlerce insan vardır..
    Kuru bilgi istemiş olsaydım açar kitabını okurdum. Forum sitelerine de ihtiyaç olmazdı. Değil mi?

Tecrübe edilmeyip doğruluğu kanıtlanmayan hiçbir bilgiye güvenmem ben. Ayrıca cevap ta yazmak zorunda değilsin. Bu toplum dediğin toplumun en alası olanlardanım. Bu konuda da şüphen olmasın. Sırf kardeş eşlemesi olmasın diye çıkacak yavrulara renkli bilezik takmayı planlayan birisiyim. Ben bu tür bir durumla karşılaşan var mı diye merak etmiştim. Gene de Allah razı olsun sana bol bol bilgili günler dilerim.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Tecrubeleri olan arkadaşlarım Paylaşacaklardır..
  Size de bol bol bilgili günler..

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Benimde tecrübem yok ama tanıdıklarımdan biri seneler önce 2 çiftten 200 çifte kadar çıktı. Çoğu kardeşti. Pek problem olmadı ama neslin küçülmesi ile bire bir alakalı olduğunu düşünüyorum. Tabi buda problem aslında.

mumit

Takipçi Üyemiz
2003 yılından beri üretiyorum. tecrübelerimi paylaşayım. kardeş kuşları eşleştirdim. genelde problem olmuyor ama zamanla ufalıyor yani kuşlar küçük yapılı oluyor. problem olan ise doğan yavru gözleri olmadan doğuyor oda nadir çıktı.
birde çaprazlama yani baba ile kızı anne ile oğlu ile de eşleştirdim. bu tür eşleşmede kaliteli yavru aldım halende almaktayım.
kaliteli ve iri yapılı yavru almak istiyorsanız üretimhaneye farklı kan kuş almanızı şiddetle tavsiye ederim. mümkün olduğu kadar kardeş kuşlarınızı eşleştirmeyelim. saygılarımla...

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
bende genelde pek kardeşleri eşe  atmam ama mecbur  kalıpta attıgım eşlerden Allah nazardan korusun  şimdiye kadar ne sakat ne ölü nede kendı cınslerınden ufak cins almadım

haunter_051

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
Çomak
tutar arkadaşlar önemli değil . bu zigot la ilgili bir durum kardeş kromozomlar  ın da kardeşlerin hiç bir önemi olmaz ama bazen binde 1 oranında sakat doğabilir.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
bende zamanında 20 takımla 250 takıma çıkmıştım tabiki bu kuşları salmalarda üretim kafesine atana kadar büyütmüştük bunları kardeş diye ayırma şansımız zordu şimdiye kadar bir sorun olmadı az çiftleri olan arkadaşlara kardeşleri eşe atmazlarsa etik olması açısından daha iyi olacağı kanısındayım

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
AYIN 21 DE EDİRNEDEYDİM 150 TAKIM KUŞU OLAN BİR ARKADAŞIN ÜRETİMHANESİNE GİTTİM BEŞ TAKIMDAN ÜRETİLMİŞ HEPSİ SALMA TİPİ BAKIYOR KUŞLARA ALTI ADET SALMASI VAR İLK SALMADA İLKKUŞLARI VAR BUNLARDAN ÇIKAN YAVRULARI İKİNÇİ SALMAYA ATMIŞ BUNLARDAN ÇIKAN KUŞLARDA FRENC MOLT VAR ÜÇÜNÇÜ SALMAYA VE DİĞERLERİNE HER YUVADAN BİRKUŞ SALINMIŞ DİĞERLERİNDE FRENÇ MOLT YOK GİBİ BENİM KANIM KUŞLARDA KAN SORUNU OLUNCA FRENÇ MOLTTA ONDAN OLUYOR TAM EMİN OLMAMAKLA BENDEDE BİRÇİFT KARDEŞ EŞ VAR YAVRULARI ÇIKMAK ÜZERE GÖRECEZ PAYLAŞICAZ