Karşınızda Yavrum Jumbo Kuşum

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Sevgili Erkan Abiden aldığım kuşum.
Görüşlerinizi bekliyorum. Şuan 2 aylık oldu sanırım. Erkek diye almıştık ama dişi çıktı?Ahmet Salman abiye göstermiştim o bana dişi gibi geldi dedi. Erkan abiyede yolladım dişi dedi. Pekte problem değil zaten sizde bir bakarmısınız? Başta büyütüp yanına eş öyle alayım diyordum ki sonradan karar değiştirdim. Yılmaz Abinin dediği gibi bizi eş olarak benımserse sonra çifleştirmek güç olacaktı. Ay sonunda bir yavru daha alıp koyacagım yanına. İnşallah

Maşallah demeyi unutmayın

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Sağolun yorum yapan herkese

Valla tam olarak aldanmayın foto makineside aldatıcı olabiliyor. Çünkü kuşum sürekli kapartıyor kendini. Yani kendine özgü birşeyi var. Kafa hep dik tutup tüy kapartıyor. O yüzden size fotolarda biraz besili geldi. Ama o kadar değil.Biraz daha küçük. 2 aylık daha.  Ama büyüyor  Kafa yapacak inşallah.  Maşallahı var. teşekurler buradan Erkan Abime tekrar.Şu aralar iyiyice kafayı bozdum kuşlarlarla sürekli rüyalarıma girer oldu ;D

Şuan yemle besliyorum. Mama siparişi verdim 10 gun oldu ama elime oluşmadı daha.. Refik abi gelmesi lazımdı dedi sanırım kargoda bir problem oldu ulaşmadı elime. Onu bekliyorum. Onun haricinde 1-2 şey daha sipariş edeecğim.

Bira mayası siparişi ile breedmax vereceğim. Sonra doğal vitaminler meyvedir yeşilliktir dayanacaz...

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Coşkun Özdemir' Alıntı:
Sağolun yorum yapan herkese

Valla tam olarak aldanmayın foto makineside aldatıcı olabiliyor. Çünkü kuşum sürekli kapartıyor kendini. Yani kendine özgü birşeyi var. Kafa hep dik tutup tüy kapartıyor. O yüzden size fotolarda biraz besili geldi. Ama o kadar değil.Biraz daha küçük. 2 aylık daha.  Ama büyüyor  Kafa yapacak inşallah.  Maşallahı var. teşekurler buradan Erkan Abime tekrar.Şu aralar iyiyice kafayı bozdum kuşlarlarla sürekli rüyalarıma girer oldu ;D

Şuan yemle besliyorum. Mama siparişi verdim 10 gun oldu ama elime oluşmadı daha.. Refik abi gelmesi lazımdı dedi sanırım kargoda bir problem oldu ulaşmadı elime. Onu bekliyorum. Onun haricinde 1-2 şey daha sipariş edeecğim.

Bira mayası siparişi ile breedmax vereceğim. Sonra doğal vitaminler meyvedir yeşilliktir dayanacaz...
Coşkun heyecanını anlıyorum
Fakat çok hızlı hareket ediyorsun
Birkere breedmax şimdi kullanamazsın
Aslında hiçbir zaman tavsiye etmiyorum
Maman gelincede 2-3 günde 1 ver bira mayasınıda mamanın üstüne serpiştir

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
coşkun kuşun maşaallahı var,kuş bayağı iri dişiye göre boyutları iyi,kafa çok problem değil,kafalı erkek alırsın olur biter

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Evet, çok heyecanlı ve herşeyi aynı zamanda yapmaya çalışıyor.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Coşkun Kuşun çok güzelmiş; 4100000000 kere MaşAllah..
    Gerdanda güzel, gelecek vaad eden bir kuş. Benimde 2 eşsizim var, İnşAllah kısa zamanda güzel eşler buluruz..

erkanyetim

Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Yetim
maşallah coskuncum tosuna çok ıyı bakmısın.bu kusun babası sultan papağanı buyukluğunde annede epey ırı.demekkı orjınını hakını verecek.1 ay sonra tuye gırdıkten sonra kafa yapmayada başlayacak.bu arada açıklayayaım buradan ay sonu coskuna bır yavru ayırdım allah kem gozlerden saklasın.avrupa standartlarında bır kuş.umarım onlardan çok mukemmel yavrular alacak.

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Tüm yorum yazan herkesten allah razı olsun. Sizler sayesinde bu forumda bilgilenmeye kendimi gelştirmeye çalışıyorum. O yüzden yazdıgınız her bilgili, aydınlatıcı yazılar üzerinden benim üstümde emeğiniz var. Evet heyacan var. Herkeste bunu anlıyor zaten. Ama doğru ve güzel bir şekilde yapmak istiyorum.

İlk olarak Selahattin Abi breedmax vermememi neden önermiyorsun.

Breedmax açıklaması şöyle;
REEDMAX – Üreyebilen tüm kanatlı kuşlar için tamamlayıcı yemdir. Genç kuşlarınızda iyi bir büyüme, formda ve sağlıklı kalmayı sağlar. Breedmax güvercinlerin ve tropikal kuşların üretim sonuçlarına ve genel durumlarına değer katar. Kullanımı: Egzotik kuşlar: Üretim sezonu dışında; 2 haftada 1 kere BREEDMAX ölçeği ile 1 ölçek 100gr yumurtalı mamaya. Üretim sezonunda; günde 1 ölçek BREEDMAX ölçeği ile 100gr yumurtalı mamaya karıştırılır. Güverciler: 1 yemek kaşığı bitkisel yağ ile 5 ölçek BREEDMAX 1kg güvercin yemine karıştırılarak kullanılır. (1 ölçek =10 gr )

Ahmet Abimede teşekkurler telefonda uzun süreler konuştuk. Beni bilgiderip yardımcı olmaya çalışıyor. Kuşumun ilk resimini ona gösterdim. İlk görüşü ondan almıştım. Burada düşüncelerini tekrar paylaşmış.

Cinsiyeti konusunda pek yorum gelmedi. sanırım dişi oldugu konusunda hepimiz hem fikiriz.

Erkan Abimde görüşlerini belirtmiş nasip olursa ay sonunda ırkı kanı çok kaliteli bir eş geliyor yanına. Erkan Abiden alıyorum. Bir erkek yavru daha. Bakalım ileride rabbim nasip ederse çok güzel yavrular alırım.

Bu arada 1-2 sorum olacak. Kuşumla pek ilgilenemiyorum alışmasın eş alacağım için yanına. bugun kafese elimi soktum ısırmaya çalıştı. kafesten çıkınca tekrar uzattım yine ısırmaya çalısıyor. Daha önce böyle birşey yoktu. Sebebi ne olabilir? Pek ilgilenmiyorz diye stres mi yaptı acaba?

Yanına yavru erkeği  koydugumda bir sıkıntı olmaz inşallah.

Birde çok aşırı derece sürekli kafasıyla tüyelerini kaşıyıp duruyor. Biraz tüy dökülmesi var. Tüye mi giriyor acaba? Erkan Abi görürsen sende yaz.

İsmini yazmadığım Mehmet Abi,Hilmi Abi,Yılmaz Abi,Şahin Abi, İlker ve Yavuz abiyede görüşlerinden dolayı teşekurlerimi sunuyorum...

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
dişi bu hiç sebep yokken ısırır.sen yinede azaltmaya çalış bence eşli kuş ne çok evcil ne çok yabani olmalı ikisinin ortası olmalı eline konacak kadar evcil olması iyi bence sakın bi ay sonra erkeği pat die atma kafese savaş çıkar.

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
ceylin123' Alıntı:
dişi bu hiç sebep yokken ısırır.sen yinede azaltmaya çalış bence eşli kuş ne çok evcil ne çok yabani olmalı ikisinin ortası olmalı eline konacak kadar evcil olması iyi bence sakın bi ay sonra erkeği pat die atma kafese savaş çıkar.
Yok erkeği bu ayın sonunda koyacam. 1 ay sonra olursa dişi 3 ayı geçmiş oluyor. Pek ilgilenmiyorum diye tafra yapıyor onun ıssırma sıkıntısıda belki o. Merak ediyorum erkeği gördüğünde nasıl bir tepki vereceğini. Kuş sesi duyunca çıldırıyor zaten

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Coşkun
breedmax eş olmuş veye kuluçka dönemine yeni gelmiş kuşların döl verimini arttırmak için kuşun yumurtayı tamamlayıp bitirmesinden sonra verilmemesi gereken bir yumurta tamamlama yem katkı maddesidir yani yavru kuşlara eş olmayan kuşlara verilmez verenlerde tıpkı benim verdiğim gibi hiçbir faydasınıda görmemiştir

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Fotografları dün çektim. 3. fotoya bakarsanız gagasını tam göreceksiniz. Dişi değil mi? Birde hafif çerede kahverengileşme var. Burun üstinde ki kıllarda da değişme, sanırım tüye giriyor. Siz ne diyorsunuz.

aresadana

Üyemiz
Adı
levent
Soyadı
malkoç
bence bu kuş dişi değil erkek.diğer arkadaşlarımız ne der bilmiyorum ama mor cere, erken belirmiş iris halkası bunu anlatıyor bana sanki.