Kekik Nasıl verilir

Osmann06

Yeni Üyemiz
Web sitesi
angaraliyiz.net
Geçen bi yerde okumuştum kekik kuşlara iyi geliyormul galiba acaba kurutulmuş kekik mi yoksa kurutulmadan önceki kekik mi birde yemine veya mamaya nasıl karıştırılmalıdır oranı nedir  teşekkür ediyorum

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Osmann06' Alıntı:
Geçen bi yerde okumuştum kekik kuşlara iyi geliyormul galiba acaba kurutulmuş kekik mi yoksa kurutulmadan önceki kekik mi birde yemine veya mamaya nasıl karıştırılmalıdır oranı nedir  teşekkür ediyorum
Ben 5 kilo mamaya 3 avuç atıyorum. Ölçüsü çok önemli değil kuşlar yedikten sonra. tarçında atabilirsin. Hiç yadırgamadan yediler. Kuru atıyorum.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Osmann06' Alıntı:
Kekikte ölçü çok önemli deil...2 su bardagı mamaya 1 tatlı kaşıgıda olur, 1 yemek kaşıgıda olur, onu siz kuşlarınızın yemesine göre ayarlaya bilirsiniz...genelde yaşını bulmak çogu kişi için zor oldugundan genelde kurusunu kullanırız.Siz yaşını bulursanız kullanabilirsiniz.Ayrıca aynı şekilde mamaya ve yeme feslegende katabilrsiniz...
Not:kekik ve feslegen kuruma hastalığını önlediği söylenir...

T

tolga baran

Guest
kekik tek kelime ile katın mutlaka katın aman katın lütfen katın sonuç olarak katın .....KEKİK KULLANIN MUTLAKA...

Bende katıyorum mamaya 1 litre mamaya 2tepeleme yemek kaşığı gayet iyi oluyor, yeni başlıcakalar için ilk zamanlar kekiği seçiyorlar haberiniz olsun hiç yılmadan siz koymaya devam edin nasılsa mamada vereriseniz suyu diğer mama eklerine geçer ,,, haftada birveya 2 de anason(attarlarda toz haline getirilmişleri var) katarım kekiğin yarısı kadar miktarda...

Hüseyin NANE

Takipçi Üyemiz
Adı
HÜSEYİN
Soyadı
NANE
ben  sizlerden duydum ve bu gün ilk defa kattım mamalarına az katmama rağmen mamaya gagaları batmadı veletlerin acaba devam etsemmi  vermeye  boykot edipte yemezlerse kalanlarda açlıktan ülmesin sonra  ;D

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
mamadan az miktarda yapın, alışıncaya kadar verin, benimkilerde öyleydi, şimdi hiç ayırd etmeden atlıyorlar üstüne.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Mamalarına kuru kekikten karıştırarak verebilirsiniz. Ben o şekilde kullanıyorum.

yisemu

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
KELLECİ
Her geçen gün sizlerden bir şeyler daha öğreniyoruz.Teşekkürler bilgilerinize.Konu eski ama benim için yeni.

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
ben kekik yağı kullanıyorum sularına 2 haftada 1.. 2.5 litre suya 1 cc kadar