Kendi İmalatım Yem Ayıklama Makinası

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
    Yem üflemek işi ile uğraşmak istemediğimden biraz araştırma yaptım. Bursadaki yarışmada Yem Ayıklama makinasını 300 tl'ye satıyorlardı. İnternette 100 tl'ye kadar buldum. Ama bana genede pahalı geliyordu. Kendim yapsam ne olur diye düşündüm ve işe koyuldum. Yaklaşık 20 TL'ye mal oldu bana ve de gerçekten güzel çalışıyor. Artık yem üflemiyorum :)  Hatta yemleri bir kapta biriktirip (birkaç günde bir) makinadan öyle geçiriyorum. Saniyeler içerisinde ayıklıyor. Şefaff olması hasebiylede ayıklama işlemini canlı olarak izliyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Not: Malzemelerin hepsi plastik ve sıcak silikon tabancası ile yapıştırılmıştır.

1.Aşama: Malzemelerin alımı

2.Aşama: Küçük kapların kenarlarının kesimi

3.Aşama: Orta ayırıcının yapıştırılması (plastik malzeme)

4.Aşama: Arka tarafa hava çıkış penceresi açımı, pencereye tül takımı, yemlerin yönünü tayin eden parçaların yapıştırılması, Fanın (bilgisayar power supply fanı 12 V'luk) takılışı

5.Aşama: Fanın takılışı ve üstten yem boşaltma deliğinin açıklması

6. Aşama: Ayıklanmış yem ve kabuk kaplarının yerleştirilmesi

7.Aşama: Ön kapağın montajı

8.Aşama: Fanın 12 Volt giriş adaptörü için Tak/Çıkar bağlantı soketinin montesi

9.Aşama: Yem boşaltma hunisinin ve yem/kabuk kaplarının kulplarının montesi (kulplar sadece aksesuar olsun diye yapıştırdım, işlevleri yok)

10.Aşama: Üstten görünüm

11.Aşama: Fanın olduğu taraftan bir görünüm

12. Aşama: Veeee mutlu SONNN

Yem ayıklama işlemi yaperken video çekimi yapıp koymayı düşünüyorum.

motifcan

Uzman Üyemiz
çok güzel bir fikir artık desene balkona cıkıp üflemeye sac başın yem kabukları ile dolmucak :D

şehzade16

Takipçi Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
ÇİFTÇİ
Arkadaşım gercekten çok güzel olmuş ellerine ve emyine saglık.En kısa zanamda bende yapmayı deniyicem  ;D

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Sadece "Tebrikler" yazmak istemiyorum..
    Düşünen, Keşfeden, Projelendiren, Üreten, İcat eden tüm halkıma yürekten Selam olsun..

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Tebrik ederim. Güzel çalışma fan bilgisayar fanımı? Yoksa daha kuvvetli başka fanmı? Kuvetli bir ayıklama olurmu? Videosunuda eklerseniz çok sevinirim.

E

elaziz2316

Guest
durduacar' Alıntı:
Tebrik ederim. Güzel çalışma fan bilgisayar fanımı? Yoksa daha kuvvetli başka fanmı? Kuvetli bir ayıklama olurmu? Videosunuda eklerseniz çok sevinirim.
Bilgisayar kasa fanı diye de geçiyor. Tanesi 4 tl (benim aldığım fiyatı)

Ayrıca da iyi dileklerde bulunan tüm arkadaşlara da teşekkürler.

E

elaziz2316

Guest
ilker ertürk' Alıntı:
maşallah çok güzel bende kullanıyorum ama şeffaf olması güzel sipariş versek ;) ;)
Kusura bakma sipariş kabul etmiyorum. Hem benimki amatörce. Bu işten ekmek yiyenleri de düşünmek lazım :)

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
ismail bravo sana kendini aşmışsın bende kendiminkini 3 sene evvel bu modele benzer fakat çok çok büyük olarak kontradan yapmıştım çokta memnunum
ayrıyeten sana teşekür ediyorum sitedeki arkadaşlarımızı bilgilendirdiğin için

E

elaziz2316

Guest
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
ismail bravo sana kendini aşmışsın bende kendiminkini 3 sene evvel bu modele benzer fakat çok çok büyük olarak kontradan yapmıştım çokta memnunum
ayrıyeten sana teşekür ediyorum sitedeki arkadaşlarımızı bilgilendirdiğin için
    Yorumun için teşekkürler Selahattin abi. Tüm yorumlarını dikkatli okuyan ve çok değer veren birisiyim.

Sitede ihtiyacı olan arkadaşlar vardır ve belki de yapımını zor düşündükleri için bu işe girmemişlerdir diye paylaşmak istedim. Biraz eli bu tür işlere yatkın olan herkes yapabilir.

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
aklınıza sağlık elinize sağlık çok iyi düşünüp uygulamışsınız gerçekten bravoo.

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Valla helal olsun hocam  ;)  Yanlız birşey sormak istiyorum. Fanı nasıl çalıştırıyoruz ? Yani 12 V demişsiniz, her seferinde pil mi takmak gerekiyor ? 12 V u prize bağlarsak kaldırır mı ? Birde o kabloları bağladığınız altın rengi aparatı nerden temin edebiliriz ?

E

elaziz2316

Guest
Oğuz Deniz' Alıntı:
Valla helal olsun hocam  ;)  Yanlız birşey sormak istiyorum. Fanı nasıl çalıştırıyoruz ? Yani 12 V demişsiniz, her seferinde pil mi takmak gerekiyor ? 12 V u prize bağlarsak kaldırır mı ? Birde o kabloları bağladığınız altın rengi aparatı nerden temin edebiliriz ?
İlk başta 12V adaptör kullandım. Baktım çok kuvvetli oldu. Yemlerin bir kısmını kabukların tarafına itmeye başladı. Bende 9V bir adaptör kullandım. Tam denk geldi. Ne bu tarafa 1 tane kabuk geliyor, ne de diğer tarafa bir tek yem gidiyor. Herşey kendi yerine gidiyor. Sarı aparata gelince elimde o vardı onu kullandım Lale soketin dişisi. Adaptörden gelen kabloyada erkekğini taktım. Direkte bağlayabilirdim. Ama ben bu şekilde yaptım.

E

elaziz2316

Guest
epopeus' Alıntı:
tahminim adaptör kullanıyor arkadaş zaten ucuna taktığıda ataptörü baglamak için. yanlız 12v fan yeterli oluyormu. ben olmazsa netten boru tipi fanlar gördüm 25 tl civarına tahminim baya iş görür yanlız malıyet biraz artak20 tl civarı

bide bu araya koyduğun beyaz plastikleri neden kestin acaba
Beyaz plastik, elimde mevcut bulunan arızalı bir printer kapagı idi. Ama şimdi değil :) , Eski ve hurdaları elbet birgün lazım olur diye genelde saklarım. Belki kötü bir alışkanlık ama gün geliyor ihtiyacımı görüyor :)